Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΑΡΙΩΝ: Εύκολο απόγευμα για τους Αμπελόκηπους στην ”μάχη της παραμονής”

Share

Στο γήπεδο της Αλεπότρυπας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου έγινε η αναμέτρηση ανάμεσα στους Αμπελόκηπους και τον Αρίωνα για την 17η αγωνιστική της 2ης κατηγορίας Αθηνών Β΄ Όμιλος.

Ο αγώνας έγινε ανάμεσα στις δύο τελευταίες ομάδες του ομίλου .Στόχος του Αρίωνα είναι να πάρει την δεύτερη νίκη στην σεζόν, απέναντι πάλι στον ίδιο αντίπαλο, με την προηγούμενη συνάντησή τους να λήγει 4-0 υπέρ του γυμναστικού συλλόγου για τα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής. Αυτή είναι η μόνη νίκη του Αρίωνα την φετινή σεζόν ,ο μόνος αγώνας που έχει κρατήσει το 0 και οι τελευταίοι πόντοι που έχει κερδίσει στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι, Αμπελόκηποι μετράνε ένα πολύ κακό σερί 9 ηττών, με την τελευταία νίκη να έρχεται στην 8η αγωνιστική απέναντι στην Ελευθερούπολη .Στους τελευταίους 4 αγώνες στο γήπεδο της Αλεπότρυπας η ομάδα των Αμπελοκήπων έχει χάσει με ακριβώς ίδιο σκορ,1-2.Σε αυτές τις αγωνιστικές δεχόταν το πρώτο τέρμα πριν το ημίχρονο και ισοφάριζε πριν το ημίχρονο .Σχεδόν όλα τα ματς δεχόταν το δεύτερο γκολ δεύτερο ημίχρονο.

Στους τελευταίος τέσσερεις εκτός έδρας αγώνες ο Αρίωνας έχει δεχτεί συνολικά 21 τέρματα και έχει σκοράρει μόλις 3 φορές. Επίσης προέρχεται από ένα παιχνίδι στο οποίο δέχτηκε 6 γκολ σε ένα ημίχρονο, με τον προπονητή Στ. Πολυμό να βλέπει την κόκκινη κάρτα αφότου εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από απόφαση για πέναλτι κατά της ομάδας του, απειλώντας ότι θα αποχωρίσει με την ομάδα του από τον αγώνα, κάτι που θα είχε αποτέλεσμα η ομάδα να δεχτεί βαριά τιμωρία. Όποτε μια από τις απώλειες του Αρίωνα θα είναι και ο προπονητής του καθώς ασκεί την ποινή του έχοντας κληθεί από την ΕΠΣΑ σε γραπτή απολογία.

Ο αγώνας του Σαββάτου άρχισε με 5 λεπτά καθυστέρηση από τον διαιτητή Μπακογιάννη Γ.. Μόλις στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης οι Αμπελόκηποι άνοιξαν το σκορ στο 4ο λεπτό του αγώνα, με τον Τόπαλη να εκμεταλλεύεται την κακή αμυντική λειτουργία στην άμυνα του Αρίωνα και το σουτ του να νικάει τον τερματοφύλακα. Οι Αμπελόκηποι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει άλλα δύο τέρματα σε διάστημα 5 λεπτών όμως στο 6΄το σουτ του Ανδριόπουλου ”ξύρισε” το αριστερό δοκάρι και στο 9΄ ο Αρατσιάρης έκανε μια καλή επέμβαση έπειτα από πολύ καλή ατομική προσπάθεια από τον Γκάρο.

Ο Αρίωνας δυσκολευόταν να κρατήσει κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια των φιλοξενούμενων ήρθε στο 17ο λεπτό μετά από κεφαλιά από κόρνερ. Μια εμφανής διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ότι οι παίχτες των Αμπελοκήπων ήταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση, με περισσότερη δύναμη και ταχύτητα απο αυτούς του Αρίωνα.

Το πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκε με ένταση από τον πάγκο του Αρίωνα καθώς ο προπονητής λογομαχούσε σε πολλές φάσεις με τον διαιτητή. Δυστυχώς περίπου στο 30ο λεπτό ο παίχτης των Αμπελοκήπων ,Παφλίας υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο και αναγκάστηκε να κατευθυνθεί νωρίς προς στα αποδυτήρια. Ο πατέρας του παίχτη έκανε παράπονα για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου λέγοντας ότι βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και είναι επικίνδυνο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με χαμηλές στροφές και από τις δύο ομάδες καθώς η πρώτη φάση ήρθε 22 λεπτά μετά την επανέναρξη. Στην αμέσως επόμενη φάση οι Αμπελόκηποι είχαν την δυνατότητα να τελειώσουν το παιχνίδι όμως σε ευκαιρία τετ α τετ ο τερματοφύλακας του Αρίωνα βγήκε νικητής.

10 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα ο παίχτης των γηπεδούχων, Κυρκασιάδης, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα έπειτα από απερίσκεπτο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου. Στο 83ο λεπτό οι Αμπελόκηποι έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα καθώς μετά από γέμισμα του Διούση από ελεύθερο χτύπημα ο Τόπαλης έγραψε πάλι το όνομα του στο σκορ πετυχαίνοντας το 6ο τέρμα του στην σεζόν.

Με αυτή την νίκη τους οι Αμπελόκηποι έφτασαν τους 10 πόντους, 5 πίσω από τον 10ο Παράδεισο και στην επόμενη αγωνιστική θα παίξει στο γειτονικό Γαλάτσι απέναντι στην Κορωνίδα. Όσο για τον Αρίων παραμένει στου 4 βαθμούς και στην επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Παράδεισο.

Διαιτητική ομάδα: ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΛΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: ΜΑΝΚΟ Ρ., ΠΑΦΛΙΑΣ Σ.,ΛΙΟΥΣΗΣ Κ., ΜΠΛΙΚΑΣ Γ., ΧΙΝΟΣ Ο., ΚΥΡΚΑΣΙΑΔΗΣ Χ., ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Γ., ΦΑΛΑΔΟΣ Ε., ΒΟΥΡΛΗΣ Γ., ΤΟΠΑΛΗΣ Α.(4΄,83΄),ΓΚΑΡΟ

ΑΡΙΩΝ: ΑΡΑΤΣΙΑΡΗΣ Κ., ΓΚΙΛ Ν., ΜΠΕΤΣΙΚΑΣ Κ., ΜΠΟΥΡΛΕΣΗΣ Γ., ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Α., ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι.,ΒΑΡΔΑΞΗΣ Δ., ΜΠΟΥΣΙΟΥΡΗΣ Φ., ΝΤΕΡΒΙΣΙ, ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ Ε.

Σύνταξη: Χριστόφορος Αδαμάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *