Type to search

A1 γυναικων Βολεϊ Αιγαλεω ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ευκολο απόγευμα για τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Share

Στο πλαισιο της 15ης αγωνιστικής για την Α1 βόλλευ γυναικών αναμετρήθηκαν ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω. Στο κλειστό γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη” οι ερυθρόλευκες είχαν σχετικά εύκολο έργο και λύγισαν τις μαχητικές φιλοξενούμενες. Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο, ωστόσο όταν χρειάστηκε ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό και πήρε και τα τρία σετ. Το τελικό 3-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια συζήτησης.

Πριν από την εκκίνηση του αγώνα τιμήθηκε από την ομάδα η MVP της 14ης αγωνιστικής Βίλμα Σάλας, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτό σιγή στη μνήμη των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους.

(φωτογραφία από το επίσημο σάϊτ της ομοσπονδίας)

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με το μυαλό στο πολύ σημαντικό παιχνίδι της Τετάρτης, για το CEV Cup, ο Λορέντζο Μιτσέλι ξεκούρασε σε όλο το παιχνίδι την βασική του διαγώνια Μίλιτσα Κούμπουρα. Παρά την απουσία της οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν συγκεντρωμένες και η Μαρία Τσιτσιγιάννη που αντικατέστηκε την Σέρβα διαγώνιο έκανε σπουδαία εμφάνιση.

1ο σετ

Το πρώτο σέτ ήταν αρκετά ισορροπημένο και οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το τέλος. Το Αιγάλεω πήρε ένα μικρό προβάδισμα 2 πόντων, όταν η Πάνι Πετοβάρι έκανε το 6-8 με μπλόκ άουτ. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και το σκόρ έφτασε στο 10-10. Εκεί σταδιακά οι γηποεδούχες ανέβηκαν και με πόντους κυρίως από τα καρφώματα έφτασαν στο 17-16 εκμεταλευόμενες τα λάθη που έκανε το Αιγάλεω στα σερβίς. Σε αυτό το σημείο ανέλαβε η Σάλας που με δύο προσωπικούς πόντους πήγε το παιχνίδι στο 20-19. Το τάιμ άουτ της κ. Αντωνιάδη αφύπνησε, προσωρινά, τις φιλοξενούμενες όπου ισοφάρισαν σε 21-21 με το κάρφωμα της Μπερναντέτ. Το μπλόκ της Χριστοδούλου έδωσε νέο προβάδισμα στον Ολυμπιακό(22-21), με την Ελληνίδα πασαδόρο να σκοράρει και πάλι για το 23-21. Η εξαιρετική Τσιτσιγιάννη έστειλε την ομάδα της σε σετ πόϊντ με την Γουίντερς να τελειώνει το σέτ για την ομάδα του κ. Μιτσέλι. (25-22)

Αρκετές οι εναλλαγές στο σκόρ και γενικότερα ένα δύσκολο σετ για τον Ολυμπιακό που έδειξε την ποιότητά του κερδίζοντας φτάνοντας πρώτος στο 25.

2ο σετ

Το δεύτερο σετ είχε την ίδια εικόνα με τους γηπεδούχους να ξεκινούν δυνατά και το Αιγάλεω σταδιακά να επιστρέφει. Η Εμμανουηλίδου  με κάρφωμα έκανε το 4-2, ωστόσο η απάντηση ήρθε με Αριάνα Πίρβ και Μπερναντέτ να βρίσκουν συνεχόμενους πόντους. Η Γουίντερς πέτυχε άσσο και το σκόρ πήγε στο 9-7, με την Μπερναντέτ να απαντάει και να ισοφαρίζει για την ομάδα της σε 9-9. Πρώτος στο 10 “πάτησε” ο Ολυμπιακός με την MVP Σάλας να συνεχίζει ότι σταμάτησε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βούλα. Το νέο μπλόκ της Εμμανουηλίδου έφερε τις ερυθρόλευκες στο +3 (14-11). Σε αυτό το σημείο το Αιγάλεω έκανε ένα σερί 1 5 και έφτασε το παιχνίδι στο 17-16, ωστόσο και πάλι η Γουίντερς κάρφωσε δυνατά για το 18-16. Η Αμερικανίδα ακραία σκόραρε και πάλι για το 20-17 επιβαιβεώνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Κελεσίδη μείωσε για τις φιλοξενούμενες σε 22-19, με τον Ολυμπιακό να οδηγεί το παιχνίδι εκεί που ήθελε και με το μπλόκ άουτ της Τσιτσιγιάννη έκανε το 23-19. Η Ουγγαρέζα ακραία Ντέκανι Μπερναντέτ έστειλε τη μπάλα άουτ και το κακό σερβίς της Σάλας έφερε το παιχνίδι στο 24-20. Η Εμμανουηλίδου έκλεισε το σετ με προσωπική επίθεση και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο 2-0. (25-20)

3ο σετ

Στο τελευταίο σετ του αγώνα οι φιλεξενούμενες φάνηκαν να έχουν “αδειάσει” και η Σάλας έκανε εύκολα το 4-2 με μπόκ άουτ. Το Αιγάλεω πάλεψε και μείωσε σε 6-4 με την Πετοβάρι. Η εξαιρετική διαγώνια Τσιτσιγιάννη με πλασέ έγραψε το 9-5 και ανάγκασε την προπονήτρια του Αιγάλεω να φωνάξει τις παίκτριές της στον πάγκο. Με Βλάχου, Πετοβάρι και Κελεσίδη οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 9-9 με την Γουίντερς να “γράφει” το 10-9 με καρφί στην κορυφή. Η Γιώτα με άσσο ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους δύο πόντους(12-10) και η Σάλας αντίστοιχα στο 14-12. Η Κουβανέζα ακραία ήταν για μία ακόμα φορά σε πολύ καλή κατάσταση και με δύο πόντους έκανε το 17-12. Το +5 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε ο Ολυμπιακός σε όλο το παιχνίδι και με τη Σάλας να συνεχίζει να σκοράρει το παιχνίδι πήγε στο 20-14. Η Πετοβάρι μείωσε σε 20-15 με κάρφωμα και η Γενιτσαρίδη ανέβασε το δείκτη του σκόρ σε 21-15. Η Γιώτα μπλόκαρε την προσπάθεια της Κελεσίδη και η Τσιτσιγιάννη έφερε την ομάδα της στο “ματς πόιντ”. Τελικό σκόρ για το σετ 25-17 και ο Ολυμπιακός κέρδισε τον αγώνα με 3-0 σετ.

Η προσοχή για τους ερυθρόλευκους πλέον στρέφεται αποκλειστικά στο παιχνίδι της Τετάρτης με την Λίμπερετς, όπου ένα καλό αποτέλεσμα θα φέρει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα Σετ : 3-0 (25-22, 25-20, 25-17)

Διαιτητές : Βελώνης, Κατερλή    Παρατηρητής: Διαμαντόπουλος  Επόπτες: Μουζακίτη, Γεωργοπούλου Γραμματεία: Ιωάννου

Συνθέσεις

Ολυμπιακός(Λορέντζο Μιτσέλι): Γιώτα 8, Εμμανουηλίδου 7, Γουίντερς 8, Σάλας 15, Τσιτσιγιάννη 13, Χριστοδούλου 7, Κοσμά(λ), Αντωνακάκη, Τοντάι, Γενιτσαρίδη 2, Ζαφειρίου 3

Αιγάλεω(Αγγελική Αντωνιάδη): Βλάχου 1, Σάντρικ 5, Κελεσίδη 10, Ντεκάνι Μπερναντέτ 10, Πίρβ Αριάνα 5, Πετοβάρι 16, Λύρα, Μάρκου(λ)

Επόμενη αγωνιστική 11.2.23

Ηλυσιακός- Ολυμπιακός

Αιγάλεω- Λαμία

ΛΑΙΝΙΔΗΣ ΛΟΙΖΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *