Type to search

ΤΕΝΙΣ

Υπογραφή Αριστοτέλης Θάνος και… 2-0 η Ελλάδα

Share

Επιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης.

Σε ένα εντυπωσιακό ΟΑΚΑ και μπροστά σε πάνω από 12.000 άτομα, ο Αριστοτέλης Θάνος έκανε μια μεγαλειώδη εμφάνιση, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση στο 1ο σετ και εν τέλει επικράτησε του Αντρές Αντράντε με 7-6, 6-4, στέλνοντας την Εθνική ομάδα στο… ονειρεμένο 2-0 της πρώτης ημέρας του Ντέϊβις Καπ.

Τι και αν είχε 1.000+ θέσεις διαφορά; Τι και αν είναι πιο άπειρος; Ο Αριστοτέλης Θάνος ξέγραψε κάθε προγνωστικό και επικράτησε του τενίστα από το Εκουαδόρ, Αντράντε ,με 2-0 σετ, κάνοντας πολύ πιο απλό πλέον το έργο της Εθνικής ομάδας για την άνοδο στο γκρούπ 1 του Ντέϊβις Καπ, αφού το ελληνικό συγκρότημα χρειάζεται πλέον μόλις μια νίκη στο αυριανό πρόγραμμα για να πανηγυρίσει την άνοδο.

Ο 3 σερί φορές πρωταθλητής Ελλάδας, μπήκε με αρκετή δόση άγχους στο πανέμορφα σχεδιασμένο τερέν του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και βρέθηκε από το πρώτο κιόλας γκέιμ, πίσω με μπρέϊκ. Ο τενίστας από το Εκουαδόρ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις αρχικές αδυναμίες του Θάνου. Στόχευσε σε αυτές, και πήρε από νωρίς τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Έλληνας αθλητής, ξεπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία το σοκ των πρώτων γκέιμ, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και εν τέλει να το φέρει στα μέτρα του. Το σερβίς άρχισε να αποτελεί το σημείο κλειδί για την αντεπίθεση που επεφύλασσε ο Θάνος. Η στιγμή αυτή ήρθε την κατάλληλη ώρα. Ο Αντράντε σέρβιρε για να κλείσει το πρώτο σετ (5-4), όταν και ο Θάνος έβγαλε τον καλύτερο του εαυτό, σπάζοντας το σερβίς του αντιπάλου του και στέλνοντας το ματς στο ταϊ μπρέικ. Εκεί, ο Θάνος αποδείχθηκε πιο συγκεντρωμένος, κλείνοντας το 1ο σετ με 7-6 (7-4 στο ταϊ μπέικ)

Όλα φαίνονταν να είχαν πάρει τον δρόμο τους. Ο Έλληνας τενίστας έπαιζε πλέον με τρομερή αυτοπεποίθηση και αυτό φαινόταν και στον πίνακα του σκορ. Με την έναρξη του δεύτερου σετ ο Θάνος βρήκε 2 σερί μπρέικ φτάνοντας με άνεση στο 4-0. Η διαχείριση έμοιαζε εύκολη ενώ κάθε προσπάθεια του είχε θετικό πρόσημο. Το σετ και η νίκη έκλεισε με λίγο περισσότερο άγχος, καθώς ο Αντράντε βρήκε ένα μπρέικ, όχι όμως και δεύτερο για να συνεχίσει να ελπίζει.

Με αυτήν την τεράστια νίκη, η Εθνική ομάδα έκανε το 2-0 και πλέον χρειάζεται μόλις μια νίκη για την πολυπόθητη άνοδο στο γκρούπ 1. Στο ελληνικό στρατόπεδο ευελπιστούν, η 3η νίκη να έρθει στο πρώτο ματς του Κυριακάτικου προγράμματος, το οποίο περιέχει την αναμέτρηση του διπλού μεταξύ του Πέτρου και Στέφανου Τσιτσιπά εναντίον των Γκονζάλο Εσκομπάρ και Ντιέγκο Χιντάλγκο. Μάλιστα υπολογίζεται πως ο κόσμος που θα παρευρεθεί στο ΟΑΚΑ θα είναι περισσότερος από το Σάββατο, δείχνοντας την ραγδαία ανάπτυξη που “βλέπει” το άθλημα στην χώρα μας.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *