Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ Περιστέρι

Αγχωτική νίκη του Περιστερίου bwin επί του Απόλλωνα Πάτρας με 75-69.

Share

Χωρίς να πραγματοποιήσει υψηλές πτήσεις , το Περιστέρι bwin του coach Σπανούλη επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας με 75-69 πετυχαίνοντας την 9η φετινή του νίκη. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν στην 12η φετινή τους ήττα σε 15 αγώνες . 

Στο κλειστό γυμναστήριο ‘’Ανδρέας Παπανδρέου ‘’ του Περιστερίου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Απόλλων Πάτρας στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής της BasketLeague. H γηπεδούχοι προέρχονταν από ένα κακό σερί αποτελεσμάτων καθώς είχαν πετύχει μόλις 2 νίκες στους τελευταίους 8 αγώνες . Ωστόσο παρά της ήττες η ομάδα του coach Σπανούλη σε όλες τις αναμετρήσεις ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστική και πιθανότατα ο παραπάνω απολογισμός την αδικεί. 

 Αντίστοιχα , οι ‘’Αχαιοί΄΄ του coach Βετούλα προέρχονταν απο 6 συνεχόμενες ήττες και παρά την μαχητικότητα τους δεν είχαν καταφέρει να ξεφύγουν από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. 

Σημαντικό επίσης γεγονός είναι ότι την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας συμπεριλήφθηκαν στη 12αδα του Περιστερίου για πρώτη φορά τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα των Περιστεριωτών . Αφενός, ο Ίαν Χάμερ , που ήρθε απο την Γαλατά  Σαράι. Ο πρώην παίχτης της ΑΕΚ αγωνίστηκε στο ντεμπούτο του για 18 λεπτά και πέτυχε 6 πόντους.

Το παρόν στη 12αδα έδωσε και ο Νίκος Χουγκαζ. Ο πρώην παίκτης  του Παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε ωστόσο αναμένεται να πάρει ευκαιρίες 

Ο αγώνας για ακόμα μια φορά απέκτησε όμορφο κλίμα από την παρουσία των φιλάθλων του Περιστερίου που φρόντισαν με τη φωνή τους να κάνουν τη παρουσία τους παραπάνω από αισθητή. Αξιοσημείωτο το σαφές μήνυμα που έδωσαν στους παίκτες της ομάδας τους μετά το τέλος του αγώνα αναφορικά με την διεκδίκηση του Κυπέλλου λέγοντας χαρακτηριστικά ” Ματώστε για το κύπελλο” δείχνοντας το πόσο έχει ανοίξει η όρεξη των οπαδών της ομάδας των δυτικών προαστίων για διακρίσεις.

Τελικά οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Μπιλάν που πέτυχε 16 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ αντιμετώπισαν  τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν οι φιλοξενούμενοι και παρά το νωθρό τους  ξεκίνημα πήραν τη  νίκη με  75-69 φτάνοντας έτσι το ρεκόρ τους στο 9-6. Την ίδια στιγμή η ομάδα της Πάτρας μένει για 7ο παιχνίδι χωρίς νίκη και φλερτάρει όλο και πιο έντονα με την επικίνδυνη ζώνη .

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 41-38, 64-53, 75-69.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Το παιχνίδι κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα και στη συγκέντρωση κατά τη δημιουργία του παιχνιδιού. 

Στη πρώτη περίοδο ο Απόλλωνας , όντας μια εκ των χειρότερων επιθετικά ομάδων του πρωταθλήματος , κατάφερε να πετύχει 25 πόντους. Με κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Ντέιβις ο οποίος σκόραρε τους 19 απο τους 20 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους.

Στη δεύτερη περίοδο ωστόσο η ομάδα του coach Σπανούλη ‘’ γύρισε τον διακόπτη’’ και με το σκορ 19-27 κατά της έτρεξε ένα σερί 15-0 και έγραψε το 34-27. Σε αυτό  το κομμάτι του παιχνιδιού γράφτηκε ως επί τω πλείστον η ιστορία του αγώνα. 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι ανταγωνιστικοί αλλά όχι συγκεντρωμένοι. 

Υπέπεσαν σε 18 λάθη για 17 ασίστ τη στιγμή που το Περιστέρι είχε 9 λάθη για 15 ασίστ. 

Αυτή η στατιστική εικόνα αντικατοπτρίζει τα επίπεδα συγκέντρωσης των δύο ομάδων στο παρκέ.

Αν συνυπολογιστούν και τα 10 κλεψίματα της ομάδας του Περιστερίου έναντι 3 του Απόλλωνα προκύπτει σε ,μεγάλο βαθμό  η διαφορά στην ένταση της εκάστοτε αμυντικής προσπάθειας για τους γηπεδούχους και τους φιλοξενούμενους αντίστοιχα .

Στην τελευταία περίοδο  ωστόσο , το Περιστέρι έμεινε χωρίς καλάθι για 5 λεπτά και ο Απόλλωνας μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά στους 4 πόντους (66-62 στο 35’). Εκεί ο Μπίλαν σκόραρε και εν συνεχεία οι εύστοχες βολές απο ΄΄τη γραμμή της φιλανθρωπίας ”  για λογαριασμό των Περιστεριωτών ανέβασαν τη διαφορά (71-64 στο 38.30’’) και μπόρεσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη.

ΟΙ ΘΕΤΙΚΟΙ

ΜΙΡΟ ΜΠΙΛΑΝ 

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Περιστερίου αλλά και του αγώνα συνολικότερα ήταν  Κροάτης σέντερ Μίρο Μπίλαν ο οποίος πέτυχε 16 πόντους με 55% ευστοχίας στα εντός πεδιάς και μάζεψε 15 ριμπάουντ 5 εκ των οποίων ήταν επιθετικά. Ο 34χρονος Μπίλαν έβαλε πολύ δύσκολα στον αντίπαλο σέντερ και  αρχηγό του Απόλλωνα Γιώργο Μπόγρη κάτι που προδίδει σε μεγάλο βαθμό το plus/minus των δύο παικτών. 

ΣΙΛΒΕΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ

Ο Γάλλος γκαρντ του Περιστερίου παρότι ξεκίνησε διστακτικά , ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 5 ασίστ. Ο προπονητής του ,Βασίλης Σπανούλης ,τον παρότρυνε   να πηγαίνει σε επιθέσεις ένας εναντίον ενός κάτι το οποίο συνέβη και δημιούργησε συχνά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα . 

ΕΪ ΤΖΕΪ ΝΤΕΪΒΙΣ

Ο λόγος που ο Απόλλωνας Πάτρας έμεινε στο παιχνίδι μέχρι τέλους ακούει κυρίως στο όνομα Εϊ Τζέι Ντέιβις . Ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ στο πρώτο ημίχρονο ήταν επιβλητικός καθώς σκόραρε 19 πόντους . Ωστόσο στο δεύτερο μισό του αγώνα ο coach Σπανούλης βρήκε τις κατάλληλες απαντήσεις και τον περιόρισε στον μόλις 1 πόντο. 

ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ 

ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Ο Μάρκους Ντένμον είναι ο πρώτος σκόρερ του Περιστερίου τη φετινή σεζόν και 4ος στη BasketLeague με 17,5 πόντους μέσο όρο . Ωστόσο στον αποψινό αγώνα ήταν εκτός ρυθμού. Σκόραρε μόλις 5 πόντους, ήταν άστοχος και  πήρε επιπόλαιες προσπάθειες . Η καλή του άμυνα ωστόσο του επέτρεψε να παραμείνει παραπάνω χρόνο στο παρκέ . 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ 

Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων  Γιώργος Μπόγρης ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του Νίκου Βετούλα . Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να περιορίσει τον Μίρο Μπίλαν που ήταν ο προσωπικός του αντίπαλος και όσο ήταν στο παρκέ η ομάδα της Πάτρας δεν λειτουργούσε αρμονικά ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN)

«Ήταν ένα ματς που θέλαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά. Δυστυχώς ενώ προετοιμαστήκαμε όλη την εβδομάδα να ξεκινήσουμε πολύ δυνατά το παιχνίδι, όταν δέχεσαι 25 πόντους στο πρώτο 10λεπτο, είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Δίνεις τη δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να το πιστέψει» .

Συνέχισε λέγοντας : «Ο Απόλλωνας δεν είχε κάτι να χάσει από αυτό τον αγώνα, δεν είχε καμία πίεση. Σε τέτοια παιχνίδια την πίεση την έχει ο γηπεδούχος. Στη συνέχεια μετά το πρώτο 10λεπτο παίξαμε εξαιρετική άμυνα, δεχθήκαμε 46 πόντους σε τρεις περιόδους, αλλά η πρώτη περίοδος μας πλήγωσε γιατί χάσαμε το μομέντουμ του αγώνα. Στη συνέχεια παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα για τρία δεκάλεπτα, αλλά η επίθεση μας δεν είχε την ταχύτητα και δεν αναπτύξαμε την επίθεση μας με τον τρόπο που προπονούμαστε και με τον τρόπο που θέλω».

Ο coach Σπανούλης, έκλεισε τον σχολιασμό του αγώνα αναφέροντας : «Παρ’ ολ’ αυτά, θα συγχαρώ τα παιδιά για τη νίκη. Δεν υποτιμούμε καμία νίκη, γιατί κάθε νίκη είναι σημαντική. Θα δουλέψουμε την επόμενη εβδομάδα για να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα για να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια».

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο προπονητής του Περιστεριού αναφορικά με την ανταπόκριση της ομάδας του στο ”πρέπει ” του αποψινού αγώνα ειδικά μετά από ένα σερί καλών εμφανίσεων μεν , κακών αποτελεσμάτων δε , απάντησε : 

 ‘’Τα παιδιά έχουν εμπειρία .Καταλαβαν  πως εάν δεν παίξουμε άμυνα, δεν θα νικήσαμε αυτό το παιχνίδι . Έτσι παίξαμε άμυνα , βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Κοίταξε , για την   ομάδα ,όπως έχω ξαναπεί, πιο σημαντικό είναι ο τρόπος που παίζει μπάσκετ. Θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω νίκες στα τελευταία παιχνίδια. Η βαθμολογική θέση για μένα δεν είναι τόσο σημαντική όσο το να παίζουμε σωστό μπάσκετ. Αν παίζουμε σωστό μπάσκετ θα έρθουν και οι νίκες . Το θέμα είναι παίζουμε καλό μπάσκετ όπως επίσης και να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Έχει χτιστεί μια καινούργια ομάδα και  πρέπει να διαχειριζόμαστε το ‘’πρέπει’’ σε τέτοιους αγώνες. ‘’

Αναφορικά με την απόκτηση του Νίκου Χουγκάζ ο coach Σπανούλης σχολίασε:

‘’Φυσικά και θα μπει στην εξίσωση της ομάδας, για αυτό τον πήραμε! ‘’ 

Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει την ‘’απαίτηση ‘’ των οπαδών τους για διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου.:

‘’Προς το παρόν συγκεντρωνόμαστε για τον αγώνα με τη Καρδίτσα ‘’

Κώστας Τζαμάκος ( βοηθός του coach Βετούλα που για προσωπικούς λόγους δεν παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου ) – Απόλλων Πάτρας :

«Συγχαρητήρια στην ομάδα του Περιστερίου για τη νίκη. Εμείς κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Γενικά έχουμε δουλέψει πολύ καλά αυτή την εβδομάδα, γιατί τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ σημαντικά. Αυτό μας βγήκε σήμερα στο παιχνίδι, όλη η ομάδα έπαιξε με αυταπάρνηση, έπαιξε 40 λεπτά για τη νίκη και νομίζω ότι φάνηκε στο γήπεδο» δήλωσε.

Και συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι, εμείς συνεχίζουμε και εάν συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε τους στόχους που θέλουμε».

Σε ερώτηση για το τι τελικά έλειψε από τον Απόλλωνα για να πάρει απόψε ένα σπουδαίο διπλό : 

‘Γνωρίζαμε εξ αρχής που ήρθαμε. Προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο αξιόλογο και αξιόμαχο . Δεν ξέρω τελικά τι έλειψε. Ίσως ένα σουτ, μία λάθος πάσα, ένα φάουλ που δεν έγινε. Λεπτομέρειες.  Αυτές κάνουν τη διαφορά. Αν συνεχίσουμε ωστόσο όπως είπα να δουλεύουμε με αυτή την ομάδα στο γήπεδο δεν έχουμε να φοβόμαστε κάτι.  ”

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 

Επιμέλεια: ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *