Type to search

basket Α2 Α2 Basket Α2 basket league αντρών Α2 ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ ΦΕΑ

Elite league Φ.Ε.Α. – ΑΙΑΣ 89-86: Με τρομερή ανατροπή στα τελευταία λεπτά πήρε την νίκη.

Share

Νικήτρια η Φ.Ε.Α. με σκορ 89-86 κόντρα στον Αία στο ντέρμπι παραμονής της 15ης αγωνιστικής.

 

Στο κλειστό “Απόστολος Κόντος” της Νέας Φιλαδέλφειας, στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της δεύτερης εθνικής κατηγορίας διεξήχθει η αναμέτρηση ανάμεσα στην Φ.Ε.Α. και τον Αία. Oι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς και ταυτόχρονα τρομερούς αγώνες της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων πριν την αναμέτρηση προμύνηε ντέρμπι καθώς τους χώριζε μόλις ένας βαθμός. Η γηπεδούχος ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας βρισκόταν στην 14η θέση της με 18 βαθμούς ενώ ο φιλοξενούμενος Αίας Ευόσμου στην 12η έχοντας μαζέψει 19. Στο τέλος νικητές αναδείχθηκαν οι παίκτες της Φ.Ε.Α., κάνοντας την ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, επικρατώντας με σκορ 89-86 αντί του Αίαντα που βρισκόταν για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού μπροστά, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα καθώς ο κόουτς Ζαφειρούδης είχε στην διάθεσή του μόλις 10 παίκτες. 

 

Το χρονικό της μπασκετικής παράστασης.

 

Στο τζάμπολ νικήτρια ήταν η ομάδα των φιλοξενούμενων όπως και μετά από τα πρώτα δέκα λεπτά που προηγήθηκε  με 15-24. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις στις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων τους οι οποίοι κατάφεραν να βρουν στόχο τόσο μέσα από την πεδιά όσο και έξω από αυτήν ενώ από την άλλη η Φ.Ε.Α. προσπάθησε πιο πολύ να κυκλοφορήσει την μπάλα παρά να εκτελέσει. Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στην δεύτερη περίοδο με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να μην μπορούν να σταθούν αμυντικά ωστόσο κατάφεραν να σκοράρουν περισσότερο με βασικούς εκτελεστές τους Στεργιάκη και Καραλευθέρης. Ο τελευταίος αγωνίστηκε  και τα 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου με τις περισσότερες επιθέσεις να ξεκινούν από αυτόν ενώ ο Καραχάλιος και ο Δρόσος βρέθηκαν στα σωστά σημεία την κατάλληλη στιγμή ώστε να εκμεταλλευτούν τα χαμένα ριμπάουντ και να κρατήσουν την διαφορά όσο πιο χαμηλά γινόταν. Το ημίχρονο έληξε με τον Αία Ευόσμου να προηγείται 52-35.

Το ταμπλό του σκορ στο ημίχρονο.

 

Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι παίκτες της Φ.Ε.Α. μπήκαν αγριεμένοι και με πίεση σε όλο το γήπεδο κατάφεραν να χαλάσουν το παιχνίδι των φιλοξενούμενων, συνεχίζοντας παράλληλα την καλή επίθεση. Στα μέσα του δεκαλέπτου έκαναν ξανά μονοψήφια την διαφορά, κάτι που επανέλαβαν και ένα λεπτό περίπου πριν το τέλος της περιόδου ωστόσο οι παίκτες του Αίαντα ανέβασαν πάλι το σκορ και με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα, προηγούνταν 73-61. Η τέταρτη περίοδος έμελλε να είναι η πιο καθοριστική και παράλληλα συναρπαστική. Με ακόμα πιο αυξημένη την πίεση, οι παίκτες του κόουτς Καρατζά επέβαλαν τον ρυθμό τους και ροκανίζοντας την διαφορά, με πρωτεργάτες τον Καραλευθέρη και τον Καραχάλιο έφτασαν ένα πόντο πίσω από τους προπορευόμενος στα 19,4 δεύτερα. Το πιο καθοριστικό καλάθι το πέτυχε ο Αλέξανδρος Στεργιάκης που αν και είχε μόλις ένα στα δέκα τρίποντα, δεν δίστασε να εκτελέσει από την γωνία και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του πέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Στην επαναφορά έγινε λάθος από τους φιλοξενούμενους έπειτα από πίεση του Καραλευθέρη ο οποίος μάλιστα κέρδισε και βολές με τον ίδιο να ευστοχεί στην πρώτη και να ανεβάζει την διαφορά στους τρεις πόντους. Ο αγώνας έληξε 89-86 με τους γηπεδούχους να παίρνουν τους δύο βαθμούς της νίκης σε έναν αγώνα που στο ημίχρονο βρίσκονταν πίσω με διαφορά 17 πόντων, ωστόσο κατάφεραν να γυρίσουν τον αγώνα και να πάρουν μία πολύ κρίσιμη νίκη στο τέλος της πρώτης στροφής του πρωταθλήματος.  

Το ταμπλό στο τέλος του συναρπαστικού αγώνα.

 

 

Η βαθμολογική κατάταξη και η αρχή του δεύτερου γύρου

Με αυτή την νίκη η Φ.Ε.Α. έφτασε τους 20 πόντους και ισοβαθμεί πλέον με τον Ηρακλή, τον Αία Ευόσμου και τον Α.Ο. Αγρινίου, σκαρφαλώνοντας στην 12η θέση. Ο επόμενος αγώνας είναι το ερχόμενο Σάββατο, πάλι στο κλειστό “Απόστολος Κόντος” με αντίπαλο τον 10ο με 21 βαθμούς Ερμή Σχηματαρίου στις 16:00. Μία ώρα αργότερα, πάλι στις 4/2, ο Αίας Ευόσμου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον τέταρτο με 24 βαθμούς Α.Σ. Παπάγου. Όλα αυτά στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής που αποτελεί και την αρχή του δεύτερου γύρου.

 

 

Δεκάλεπτα: 15-24, 35-52 (20-28), 61-73 (26-21), 89-86 (28-13)

 

Φ.Ε.Α. Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ (Καραντζάς): Βαφειάδης (8), Στεργιάκης (12), Κόντος, Ζήρος, Λίτσος, Καραχάλιος (17), Δεϊμέζης (2), Καραλευθέρης (24), Γαρέζος (20), Δρόσος (6).

 

ΑΙΑΣ Α.Π.Σ. ΕΥΟΣΜΟΥ (Ζαφειρούδης): Τζέφερσον (15), Γουόκερ (17), Ναούμης (16), Πετράκης (2), Κωνσταντινίδης (15), Πετανίδης (3), Δεληγεώργης, Καραγιαννίδης (17), Μπαλτζόπουλος (1).

 

 

Διαιτητές: Κανελλόπουλος, Σκανδαλάκης, Ασλανίδης.

 

Δηλώσεις: 

 

Καραλευθέρης: “Δώσαμε ο,τι μπορέσαμε”

 

Γενικά σαν Φ.Ε.Α. το έχουμε αυτό. Είναι το παιχνίδι μας να κάνουμε ανατροπές. Πάντα στο δεύτερο ημίχρονο ως δια μαγείας “ξυπνάμε”. Έχουμε παίκτες με χαρακτήρα που μπορούν να κάνουν το step up για να φτάσουμε σε μία τέτοια νίκη και να κάνουμε μια τέτοια ανατροπή μέσα σε τόσα λίγα λεπτά…ακόμα και στα τρία δευτερόλεπτα να είναι ο χρόνος, εγώ πιστεύω σε ολόκληρη την ομάδα. Το περίμενα (την ανατροπή) και δεν πέφτω από τα σύννεφα που έγινε αυτό. Κάποιες φορές δεν γίνεται αλλά το μπάσκετ είναι μπάσκετ…Τους ευχαριστούμε όλους για την στήριξη και ειδικά τα παιδιά που ήρθαν και κάνανε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Δώσαμε ο,τι μπορέσαμε. 

 

Καραχάλιος: “προχωράμε γιατί έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανηφόρα”

 

Σίγουρα ήταν ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς και ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήταν σημαντικός τόσο για την βαθμολογία όσο και για την ψυχολογία μας καθώς προερχόμαστε από τέσσερις συνεχόμενες ήττες. Έχουμε πει από την αρχή ότι τα παιχνίδια στην έδρα μας θέλουμε να τα κερδίζουμε. Δυστυχώς στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που είμαστε, δεν ήμασταν η Φ.Ε.Α. που ξε΄ρουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ πιο αποφασισμένοι. Παίξαμε άμυνα, βγάλαμε πολυ΄ενέργεια και στο μπάσκετ όπως όλοι ξέρουμε συμβαίνουν τέτοια θαύματα και μπαίνουν τέτοια καλάθια. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό, πολύ σημαντική νίκη για εμάς και προχωράμε γιατί έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανηφόρα.Ο κόσμος είναι εδώ σε κάθε εντός έδρας, μας βοηθάει όσο μπορεί. Τον ευχαριστούμε πολύ και θέλουμε να συνεχίσει ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και να μας στηρίζει γιατί πραγματικά το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη.  

 

Καρατζάς: “Θα πανηγυρίσουμε πάρα πολύ σήμερα αλλά από αύριο κοιτάμε το επόμενο ματς”

Αυτό που έκανε την διαφορά για την ομάδα ήταν ότι δεν πιστέψαμε ποτέ ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Ήμασταν πα΄ρα πολύ κακοί στο πρώτο ημίχρονο, πνευματικά η ομάδα δεν ήταν η Φ.Ε.Α.. Δεν είχαμε καθόλου καθαρό μυαλό, δεν είχαμε καθόλου ενέργεια και δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον λόγο συνέβει αυτό καθώς έχουμε κάνει καλές προπονήσεις, είμαστε πάρα πολύ καλά μεταξύ μας και αυτό είναι που είπα στα παιδιά, ότι θα πρέπει να βγάλουμε τον εαυτό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν κατάθεση ψυχής. Έδωσαν ο,τι είχαν και καθόλου τυχαία πήραν μία νίκη, σε αντίθεση με ο,τι μπορεί να πιστέψουν πολλοί. φάση με την φάση ανεβάζαμε την έντασή μας στην άμυνα και στο τέλος με δύο πολύ μεγάλα σουτ καταφέραμε να πάρουμε το ματς…Ήταν πα΄ρα πολύ μεγάλη νίκη. Με τον τρόπο που ήρθε μας δίνει ώθηση και ψυχολογία. Είναι απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς και συνεχίζουμε. Δεν παραμένουμε εδώ. Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα μας με τον Ερμή Σχηματαρίου και πάμε το Σάββατο να ξανακερδίσουμε. Θα πανηγυρίσουμε πάρα πολύ σήμερα αλλά από αύριο κοιτάμε το επόμενο ματς.

 

Επιμέλεια: Σπυρίδων- Παρασκευάς Μαρκεζίνης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *