Type to search

ELITE LEAGUE Α2 Α2 Basket Α2 basket league αντρών ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ Πανερεθραϊκός ΦΕΑ

Φ.Ε.Α. – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ 80-96: Επιβλητική νίκη των κόκκινων κόντρα στην μαχητική Φ.Ε.Α.

Share

Απόλυτος κυρίαρχος μέσα στο “Απόστολος Κόντος” ο δεύτερος Πανερυθραϊκός. Παραμένει χαμηλά η Φ.Ε.Α..

Ο αγώνας ανάμεσα στην Φ.Ε.Α. και τον Πανερυθραϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια, με νικητή τους φιλοξενούμενους, άνοιξε την αυλαία για την 13η αγωνιστική στην “Elite League – Ερρίκος Ντυνάν”. Ελάχιστα πριν το τέλος του πρώτου γύρου, οι δύο ομάδες βρίσκονται μακριά η μία από την άλλη στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας θέσει εξαρχής διαφορετικούς στόχους. 

Μαχητικοί οι γηπεδούχοι αλλά πιο ισχυρός ο φιλοξενούμενος.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στα πρώτα λεπτά να δημιουργήσουν μία καλή διαφορά ωστόσο εξαιτίας των πολλών φάουλ, αναγκάστηκαν από νωρίς να μην παίξουν επιθετική άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Φ.Ε.Α. να φτάσει την διαφορά ακόμα και στον πόντο (14-15, 3’) ωστόσο η ομάδα του κύριου Χουχουλή κατάφερε να μείνει μπροστά και να ανεβάσει την απόδοσή της,  με το σκορ στο τέλος της περιόδου να είναι 19-31. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση μειώνοντας την διαφορά στους επτά πόντους. Ενώ το σκορ είχε φτάσει στο 32-39, οι φιλοξενούμενοι που είχαν πάλι από νωρίς ομαδικά φάουλ, κατάφεραν να βρουν τα πατήματά τους και κράτησαν σε θέση κυνηγού την Φ.Ε.Α.. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 38-49.

Σκορ στο ημίχρονο.

Με πρωτεργάτη τον Λευτέρη Καραλευθέρη, οι γηπεδούχοι έχοντας σερί 11 πόντων κατάφεραν να μειώσουν πάλι την διαφορά σε απόσταση ενός καλαθιού (52-55). Ο Πανερυθραϊκός όμως απέδειξε ότι δεν βρίσκεται τυχαία στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επέβαλε τον ρυθμό του και μέχρι το τέλος της περιόδου είχε συνολικά 78 πόντους έναντι 60 των γηπεδούχων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, οι παίκτες του κύριου Καραντζά προσπάθησαν να παλέψουν για την ανατροπή, οι φιλοξενούμενοι ωστόσο ήταν καταιγιστικοί και παρέμειναν σταθερά σε απόσταση ασφαλείας. Ο αγώνας έληξε με τον πίνακα του σκορ να αναγράφει 80-96.

Σκορ στο τέλος του αγώνα.

Απολογισμός και συνέχεια στην δράση.

Σε ένα γεμάτο γήπεδο από φιλάθλους και των δύο ομάδων, ο Πανερυθραϊκός επιβλήθηκε της Φ.Ε.Α. και κατάφερε να πάρει το τέταρτο δίποντο νίκης μακριά από την έδρα του για φέτος και συνεχίζει σε πορεία ανόδου καθώς βρίσκεται μόνος στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Παράλληλα, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας παρέμεινε στην 13η θέση, ισόβαθμη με τον Αμύντα και το Αγρίνιο. Επόμενη αγωνιστική στις 21/1 με όλους τους αγώνες στις 17:00. Ο Πανερυθραϊκός υποδέχεται τον Παπάγου, ο οποίος με 21 βαθμούς ισοβαθμεί με την τρίτη Ελευθερούπολη. Την ίδια ώρα, η 8η με 19 βαθμούς, Νεανική Εστία Μεγαρίδος υποδέχεται την Φ.Ε.Α. Ν.Φ. – Ν.Χ.. 

Τα δεκάλεπτα: 19-31, 19-18 (38-49), 22-29 (60-78), 20-18 (80-96)

Παίκτες (πόντοι):

Φ.Ε.Α. Ν.Φ.-Ν.Χ. (Καραντζάς): Στεργιάκης (16), Κόντος (6), Ζήρος (2), Λίτσος (2), Παπανικολάου, Καραχάλιος (20), Δεϊμέζης (3), Καραλευθέρης (14), Γαρέζος (4), Δρόσος (13), Γεωργοπαπαδάκος.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ Α.Σ. (Χουχούλη): Παππάς (8), Καλλιανιώτης, Παπαδημητρίου (12), Κωστόπουλος (6), Μωραϊτης (6), Μερμίγκης, Αρνόκουρος (18), Ιωαννίδης, Οικονομόπουλος (16), Σταματογιάννης (23), Ματαλιωτάκης (7), Ευστρατίου.

Διαιτητές: Μηλαπίδης, Μαρινάκης, Ρίζος 

Η βαθμολογία της “Elite League Ερρίκος Ντυνάν” με την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής.

*ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ και ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ έχουν έναν αγώνα λιγότερο από τις άλλες ομάδες.

Επιμέλεια Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *