Type to search

Εσπερίδες καλλιθεας Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εσπερίδες Καλλιθέας Γ. – Ολυμπιακός Γ. 60-98 : Πέρασαν και από την Καλλιθέα, παραμένουν μόνες πρώτες και αήττητες.

Share

Στο κλειστό γυμναστήριο του Εσπέρου στην Καλλιθέα οι Εσπερίδες υποδέχτηκαν για την 15η στροφή της Α1 γυναικών, τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκες πέρασαν «αέρας» από το κλειστό επικρατώντας εύκολα με 98-60.

 

Ντέρμπι για 15’ λεπτά. Όσο άντεξε η αρχηγός.

   Το 1ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει γρήγορα ένα προβάδισμα της τάξης των 8 πόντων με την Γκούσταφσον και την Σουκ να είναι αυτές που προβλημάτισαν την άμυνα των Εσπερίδων έχοντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά 9 και 6 πόντους αντίστοιχα. Η λήξη της πρώτης περιόδου βρήκε την ομάδα από τον Πειραιά μπροστά με επιμέρους σκορ 33-23.

Άτυχη στάθηκε η αρχηγός Θάλεια Κασάπογλου στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου. Σε ένα drive που επιχείρησε από τα δεξιά και στην προσπάθεια της να βρει ανοιχτή συμπαίκτρια, η προσγείωση της δεν ήταν η ιδανική και έτσι στο βήμα πίσω που έκανε της γύρισε ο αριστερός αστράγαλος. Η αρχηγός είχε προλάβει να ευστοχήσει σε 3 τρίποντα και 2 βολές και ήταν ουσιαστικά αυτή που κρατούσε την διαφορά στα επίπεδα των δέκα πόντων. Οι Εσπερίδες δεν πτοήθηκαν αρχικά και με μπροστάρισα την Γούλφοκ μείωσαν μέχρι και στους 4 πόντους 36-40. Κάπου εκεί όμως οι φιλοξενούμενες ανέβασαν ρυθμό και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω, Πραγματοποίησαν ένα σερί 16-3 και  έκλεισαν το ημίχρονο με το σκορ να βρίσκεται στο 39-56.

 

 

Στο 3ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός και στις δύο μεριές του παρκέ. Την σκυτάλη πήρε η Σταμολάμπρου και με ένα επιθετικό κρεσέντο 11 πόντων εκτόξευσε την διάφορα στους 25. Το ματς πήρε διαστάσεις θριάμβου, κάτι που αντιλήφθηκε και από πολύ νωρίς και ο Κ. Σόφτης. Ο προπονητής των Εσπερίδων απέσυρε από το παιχνίδι στα μέσα της 3ης περιόδου την Γούλφοκ, η οποία είχε πετύχει τους 17 από τους 46 πόντους της ομάδας της.

Με την εκκίνηση της 4ης περιόδου το ίδιο έκανε και ο Κ. Νίκλας για τον Ολυμπιακό δίνοντας χρόνο και ευκαιρίες στις υπόλοιπες αθλήτριες του. Τελικό σκορ 60-98.

 

 

Συνθέσεις:

Εσπερίδες Καλλιθέας Γ.

Στόλιγκα 5π., Βιρχόγκε 13π., Τσούρντου, Γασπαράτου 3π., Πρίφτη 2π., Κορέ 5π., Μπενέκη, Μαργέλου 2π., Σέγκουρα Ντίαζ, Κασάπογλου 11π., Χίγκινς, Γούλφοκ 17π.

 

Ολυμπιακός Γ.

 Αγραφιώτη, Σταμολάμπρου 23π., Σταμάτη 9π., Άινα Αγιούσο 9π., Σύρρα 6π., Γκούσταφσον 19π., Νικολοπούλου 8π., Διέλα, Γκουζέλου, Αυτσή 6π, Σούκ 15π., Βαμβακά 4π.

 

 

Γράφει ο Στέλιος Παπαδόπουλος.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *