Type to search

Liverpool ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Λίβερπουλ ώρα μηδέν: Αναζητείται ο Μο Σαλάχ..

Share

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη φετινή εικόνα της Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, oύσα στην 9η θέση της Premier League με 29 βαθμούς μετά από 19 αγώνες. Ένα από τα βασικά της ζητήματα ως τώρα, αποτελεί η κακή φόρμα του μεγάλου αστέρα της, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια

Ο αιγύπτιος μέχρι στιγμής μετράει μόλις επτά γκολ στο πρωτάθλημα. Αυτή η επίδοση, αποτελεί τη χειρότερη του στις έξι σεζόν που βρίσκεται στους «ρεντς» ως τώρα.

Ενδεικτικά, μετά από 19 αγώνες στην κάθε χρονιά του ο Σαλάχ μετρούσε:

2017-18: 15 γκολ

2018-19: 13 γκολ

2019-20: 9 γκολ

2020-21: 13 γκολ

2021-22: 15 γκολ

2022-23: 7 γκολ

Οι χαμένες ευκαιρίες και η απουσία του Μανέ

Ο αριστεροπόδαρος επιτεθετικός της Λίβερπουλ, μετράει 12 μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, βρισκόμενος στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας στην Premier League. Τα τελειώματα του δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα χρόνια και γενικώς, δείχνει να μην είναι ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας του Μέρσεισαιντ.

Βεβαίως, τη φετινή χρονιά υπάρχει και η παράμετρος της φυγής του Σάντιο Μανέ. Ο Σενεγαλέζος, αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της επιθετικής γραμμής της Λίβερπουλ και μαζί με τον Σαλάχ, είχαν συνθέσει ένα ασταμάτητο δίδυμο, έχοντας εξαιρετική χημεία στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρώην παίκτης των «κόκκινων», παρόλο που δεν διέθετε την ικανότητα του αιγύπτιου στο σκοράρισμα, ήταν ειδικός στο να ανοίγει τους χώρους και να δίνει πλάτος στο παιχνίδι της Λίβερπουλ, με τον Μο Σαλάχ να επωφελείται συνεχώς από αυτή τη συνθήκη.

Ο αντικαταστάτης του, Ντάργουιν Νούνιεζ,παρόλο που διαθέτει καλά στοιχεία, δεν έχει καταφέρει να καλύψει το κενό του Μανέ, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο και την απόδοση του Σαλάχ. Οι Ζότα και Ντίαζ ταλαιπωρούνται συνεχώς από προβλήματα τραυματισμών και ο Γιούργκεν Κλοπ αναζητά ακόμα λύσεις στον επιθετικό τομέα, προκειμένου να σώσει ότι μπορεί από την μέχρι στιγμής, καταστροφική σεζόν.

 

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *