Type to search

Pre League ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κεντρική

Επιβλητικές “Κυανέρυθρες” σάρωσαν τους Μακεδόνες

Share

Γ. Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – Α. Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 3 – 1 : Νίκη – βάλσαμο για τον «Ιστορικό» απέναντι στους αξιόμαχους Μακεδόνες

Ο Γ. Σ. Πανιώνιος επικράτησε με 3 – 1 σετ  του Α. Σ. Μακεδόνων στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανιωνίου Γ. Σ. Σ. «Ανδρέας Βαρίκας»  στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Pre League γυναικών. Με την εκκίνηση του 2ου γύρου του πρωταθλήματος, αμφότεροι αναζητούσαν εναγωνίως τη νίκη καθότι προέρχονταν από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Τα κορίτσια του Πανιωνίου επέδειξαν μεγαλύτερο ζήλο, ήταν κυρίαρχες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με όπλο την εξαιρετική υποδοχή και την επίθεσή τους κατέβαλαν την σθεναρή αντίσταση που προέβαλλαν τα κορίτσια των Μακεδόνων.

 

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση εκκίνησε με τις γυναίκες του «Ιστορικού»  να προηγούνται στο σκορ με 4 – 0 και να αναγκάζουν τον τεχνικό των Μακεδόνων, Κωνσταντίνο Αγγουρά να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Με την Γιοβάνη και την Αλβαρέζ σε εκπληκτική κατάσταση οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο 9 – 3 και εν συνεχεία στο 18 – 9 διατηρώντας έως εκείνη τη στιγμή διαφορά ασφαλείας από τις φιλοξενούμενες. Ύστερα από τον εντυπωσιακό άσσο της Τσβίγιοβιτς που έγραψε το 21 – 14 τα κορίτσια των Μακεδόνων έκαναν την ανατροπή και με επιμέρους 5 – 0  πέρασαν μπροστά στο σκορ με 24 – 25. Ωστόσο, την κρίσιμη στιγμή με άσσο της Παπαδοπούλου και άπιαστο διαγώνιο καρφί της Γιοβάνη οι του Πανιωνίου πήραν το πρώτο σετ με 27 – 25.

Το δεύτερο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο με αλλεπάλληλες εναλλαγές στο σκορ και εξαιρετικές επιθέσεις εκατέρωθεν. Οι των Μακεδόνων πήρα προβάδισμα τεσσάρων πόντων με άσσο της Μπορμπόκη για το 11 – 15, αλλά οι του Πανιωνίου έβρισκαν διαρκώς τρόπους να μειώσουν την διαφορά με την άριστη υποδοχή και τα μπλόκ άουτ τους. Πέρασαν μπροστά στο σκορ με 22 – 20 και στο τέλος επέδειξαν απαράμιλλή ψυχραιμία και συγκέντρωση και επικράτησαν 25 – 23 παίρνοντας και το 2ο σετ και φτάνοντας ακόμα πιο κοντά σε μια εξόχως σημαντική αλλά διόλου άνετη νίκη.

Το τρίτο σετ ανήκε εξ’ ολοκλήρου στις γυναίκες των Μακεδόνων που ουδόλως πτοήθηκαν από το γεγονός ότι έχασαν στις λεπτομέρειες τα δύο προηγούμενα σετ και βρέθηκαν να προηγούνται με 6 – 0. Εν συνεχεία,  ενώ κρατούσαν σταθερά διαφορά ασφαλείας από τις γυναίκες του Πανιωνίου φτάνοντας στο 5 – 14, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 8 – 1 και μείωσαν την διαφορά στους δύο πόντους κάνοντας το 13 – 15. Οι δύο ομάδες πορεύονταν πόντο – πόντο και στο τέλος οι των Μακεδόνων αποδείχθηκαν αποτελεσματικότερες και κέρδισαν το σετ με 22 – 25.

Οι φιλοξενούμενες δεν έπεσαν αμαχητί και κατέθεσαν και την τελευταία ικμάδα τους στο τάραφλεξ του Κλειστού Γυμναστηρίου του Πανιωνίου προκειμένου να στείλουν την αναμέτρηση στο τάι – μπρέικ. Οι δύο ομάδες πορεύονταν μαζί έως το 5 – 5 αλλά έκτοτε οι του Πανιωνίου ήταν καταιγιστικές. Αφού έκαναν ένα επιμέρους 7 – 0, δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στις φιλοξενούμενες, έφτασαν με εκπληκτικό άσσο στο 20 – 10 και ολοκλήρωσαν το τέταρτο και τελευταίο σετ με το επιβλητικό 25 – 13.

 

Ο Γ. Σ. Πανιώνιος διαγράφει μια ευμετάβλητη αγωνιστική πορεία την τρέχουσα σεζόν και ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και ανήλθε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκομιδή 20 βαθμών και συνολική επίδοση νικών – ηττών 6 – 7.

Στον αντίποδα, ο Α. Σ. Μακεδόνες διάγει μία εξόχως απογοητευτική αγωνιστική πορεία, όντας στην 13η και τελευταία θέση της βαθμολογίας, χωρίς βαθμούς μέχρι τούδε και έχοντας συνολική επίδοση νικών – ηττών 0 – 13 και καλείται να ανασυνταχθεί και να αναστρέψει το συντομότερο δυνατό τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8 – 3, 16 – 8, 21 – 14, 27 – 25

2ο σετ: 6 – 8, 14 – 16, 21 – 20, 25 – 23

3ο σετ: 3 – 8, 13 – 16, 19 – 21, 22 – 25

4ο σετ: 8 – 5, 16 – 9, 21 – 10, 25 – 13

 

Τα σετ: 3 – 1 (27– 25, 25 – 23, 22 – 25, 25 – 13) σε 121 λεπτά

Οι πόντοι του Γ. Σ. Πανιωνίου προήλθαν από 8 άσσους, 59 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 24 λάθη των αντιπάλων και οι πόντοι του Α. Σ. Μακεδόνων προήλθαν από 9 άσσους, 43 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γ. Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δήμητρα Λυκογιάννη): Χατζηγρηγορίου, Γιοβάνη, Κούση, Λιόλιου, Μιλεντίγεβιτς, Τσβίγιοβιτς, Λεωνίδου, Καρέλια, Λογαρά, Παπαδοπούλου, Άλβαρεζ

 

Α. Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (Κωνσταντίνος Αγγουράς): Παπακωνσταντίνου, Λιούνη, Παπαδοπούλου, Μπορμπόκη, Ταλιούτση, Σακκά, Καραντάκη Νικηφόρου, Ντα Σίλβα, Γκίκα

 

Διαιτητές Αναμέτρησης: Μαυρικίδου –  Βαρατάσης

Παρατηρητής Αναμέτρησης: Ανδρονικίδης

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *