Type to search

ΙΩΝΙΚΟΣ Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Basket League Ιωνικός – Προμηθέας 66-74: Ανώτερος των μαχητικών “μπλε”

Share

Συνέχισε για τρίτο αγώνα το νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα ο Προμηθέας στην Νίκαια επικρατώντας 74-66 του Ιωνικού.

Με δύο αγώνες ξεκίνησε η 13η αγωνιστική της κορυφαίας εγχώριας κατηγορίας μπάσκετ. Ιωνικός Νικαίας με Προμηθέα Πατρών και Κολοσσός Ρόδου με την Καρδίτσα. Στον αγώνα που διεξήχθει στον “Πλάτωνα”, οι φιλοξενούμενοι πήραν τους δύο βαθμούς της νίκης στο πρώτο μακριά από την έδρα τους αγώνα για το πρωτάθλημα το 2023. Κατάφεραν να επιβληθούν με σκορ 74-66 αντί του μαχητικού Ιωνικού. Η ομάδα της Πάτρας με αυτή την νίκη έκανε το 7-6 και έφτασε του 20 βαθμούς ενώ ο Ιωνικός εξακολουθεί να βρίσκεται ισόβαθμος με τον Απόλλων Πάτρας στους 16 βαθμούς και σερί 3-10. 

Ο Σίμονς του ιωνικού πιεζόμενος από δύο παίκτες του Προμηθέα (αριστερά ο Κόντιτ)

Η δράση…και η αντίδραση από τους “μπλε”

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν από νωρίς την πίεση σε όλο το γήπεδο με αποτέλεσμα να πετύχουν γρήγορα τρία εύκολα καλάθια, οθώντας τον κόουτς Λίβανο να καλέσει time-out μόλις στα πρώτα 93 δευτερόλεπτα. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν τον ρυθμό του αγώνα και κατάφεραν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου να παραμείνουν σε απόσταση ενός πόντου (22-23). Με την ίδια ορμή συνέχισαν οι “μπλε” και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν, έστω και για λίγο, τα ηνία του αγώνα. Από τα μέσα της περιόδου ο Προμηθέας απέκτησε πάλι το προβάδισμα στο σκορ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δημιούργησε διαφορά δέκα πόντων (35-45).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και με “όπλο” την καλή τους άμυνα, χάλασαν την συγκέντρωση του Ιωνικού, οι παίκτες του οποίου επιθετικά έμοιαζαν να μην έχουν καθαρό μυαλό. Στο τέλος της τρίτης περιόδου, ο Προμηθέας προηγούνταν 64-48. Μπορεί η διαφορά των 16 πόντων και η εικόνα των δύο ομάδων να προμήνυε ένα ήσυχο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο η μαχητικότητα και το πάθος των παικτών του Ιωνικού κατάφεραν να δημιουργήσουν ελπίδες στον κόσμο που βρέθηκε δίπλα στην ομάδα φτάνοντας την διαφορά σε απόσταση δύο καλαθιών. Η καλύτερη διαχείριση της πίεσης των φιλοξενούμενων κατάφερε να τους κρατήσει σε απόσταση ασφαλείας και να τους “χαρίσει” το ροζ φύλλο αγώνα με τον πίνακα του σκορ στο τέλος να γράφει 66-74. Με την λήξη του αγώνα υπήρξε ένταση ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων, ωστόσο δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις. 

Από πλευράς Ιωνικού, ο Νίκος Αρσενόπουλος συμπλήρωσε τις 50 εμφανίσεις στην μεγάλη κατηγορία (είχε κάνει ντεμπούτο στις 15 Οκτωβρίου του 2017 ως παίκτης του Ολυμπιακού, με αντίπαλο την Κύμη) ενώ για μία ακόμη φορά ηττήθηκε εντός έδρας με μονοψήφια διαφορά. Μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κατάφεραν να δημιουργήσουν διαφορά μεγαλύτερη των δέκα πόντων. Για τον Προμηθέα, ο Άντονι Κάουαν πέτυχε 12 πόντους, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο τους 501 σε 38 αγώνες στην Basket League, ενώ ο Κουλμπόκα για δέκατο παιχνίδι σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων και τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο (3/5 ).

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σε προσπάθειά του για καλάθι. Στο μαρκάρισμα ο Σιμπσον.

Το βλέμμα στην 14η αγωνιστική 

Η 14η αγωνιστική ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο (29/1) με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται την ίδια ημέρα. Στις 17:00 ο Προμηθέας υποδέχεται τον τέταρτο Κολοσσό Ρόδου και στις 19:15 ο Ιωνικός αντιμετωπίζει στο Ο.Α.Κ.Α. τον δεύτερο στην κατάταξη Παναθηναϊκό. Στους αγώνες του πρώτου γύρου, ο Ιωνικός είχε ηττηθεί 62-86 ενώ ο Κολοσσός είχε καταφέρει να βγει νικητής με σκορ 69-67. 

Δεκάλεπτα: 22-23, 35-45, 48-64, 66-74

Παίκτες (πόντοι): 

Ιωνικός (Λίβανος): Καπελάν (11), Μπέμπης, Νούνιεζ (6), Σίμονς (7), Αρσενόπουλος (1), Μαυροκεφαλίδης (19), Μάντζαρης, Χόκινς (11), Λέισι (7), Παρκς (4)

Προμηθέας (Χριστόπουλος): Κάουαν (12), Κοντιτ (9), Μουράτος (2), Γκίκας (7), Σίμπσον (7), Χογκ (4), Τόμασον (16), Τανούλης (2), Κουλμπόκα (15)

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Ταρενίδης, Τζανής

Δηλώσεις:

Ντιέγκο Καπελάν: “Συνέβησαν πολλά αλλά δεν τα παρατάμε”

Στην τρίτη περίοδο δεν αντιδράσαμε σωστά και το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Παλέψαμε στο 4ο (δεκάλεπτο)…είμασταν πολλούς πόντους πίσω και καταφέραμε να φτάσουμε την διαφορά στους 6. Ήμασταν ενωμένοι και το παλέψαμε μέχρι τέλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους οπαδούς που ήρθαν να μας υποστηρίξουν και δημιούργησαν μία δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους… είναι μία δύσκολη χρονιά, ειδικά για μένα με τους τραυματισμούς μου… όλοι δουλέψαμε σκληρά ώστε να επιστρέψω…ατυχίες συμβαίνουν. Ποτέ δεν μου είχε τύχει ξανά στην καριέρα μου κάτι αντίστοιχο…Συνέβησαν πολλά αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ, όλοι συνεχίζουν όπως πρέπει

   

Γιάννης Λίβανος: “δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον κόσμο”

Παίζαμε με μία ομάδα που έχει μεγαλύτερη ποιότητα από εμάς και πολύ πιο ποιοτικές λύσεις. Εμείς στοχεύσαμε σε κάποια πράγματα, αλλάξαμε πολλά μέσα στον αγώνα και για αυτό γυρίσαμε σε κάποια φάση και το παιχνίδι. Δυστυχώς αν δεν έχεις και λίγο τύχη να μπουν κάποια ελεύθερα σουτ που είχαμε ώστε να διεκδικήσουμε λίγο περισσότερο το παιχνίδι, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα…πρέπει να μάθουμε να έχουμε περισσότερη διάρκεια ως ομάδα. Σίγουρα μας λείπουν κάποιοι ποιοτικοί παίκτες αλλά πορευόμαστε με αυτούς που έχουμε, τους υποστηρίζουμε και αν μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες καλώς. Το τέταρτο δεκάλεπτο είναι οδηγός, αυτό είπα και στα παιδιά. Μειώσαμε τα λάθη, σφίξαμε την άμυνά μας και πήραμε τα ριμπάουντ… πραγματικά δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον κόσμο. Το κριτήριό του κόσμου είναι αλάνθαστο. Όλα αυτά που ακούστηκαν και έγιναν την τελευταία εβδομάδα μας τάραξαν σαν ομάδα Ο κόσμος έδωσε την καλύτερη απάντηση προς όλους. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε την ψυχή μας ο,τι και αν γίνεται. Είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε, να ξέρει ο κόσμος ότι εμείς μπαίνουμε για να δώσουμε όλο μας το “είναι”. Να παραμείνει δίπλα μας. Να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και να μπορέσουμε απερίσπαστοι να συνεχίσουμε το έργο μας και τον αγώνα μας γιατί αυτό θα είναι καλό όχι μόνο για τον Ιωνικό αλλά και για το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *