Type to search

AEK Basket league BCL Βασίλης Σπανουλης Κεντρική Κολοσσός Ρόδου ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Στο «πινακάκι» του Βασίλη Σπανούλη

Share

Το Περιστέρι είναι η πρώτη προπονητική δουλειά του κόουτς (πλέον) Βασίλη Σπανούλη. Μετά και την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Μπάσκετ Λιγκ με απολογισμό 8 νίκες και 4 ήττες, έχοντας ηττηθεί μόνο από τους δύο «αιωνίους», την ΑΕΚ και τον Κολοσσό!

Στην Ευρώπη, το Περιστέρι έχει τεθεί αντιμέτωπο με τη γαλλική Ντιζόν για τη φάση των πλέι ιν της διοργάνωσης. Στην πρώτη του χρονιά ως χεντ κόουτς, ο Βασίλης Σπανούλης φαίνεται πως επιβεβαιώνει το θόρυβο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά του και το γεγονός πως πρόκειται για το επόμενο μεγάλο ελληνικό πρότζεκτ των πάγκων. Ο v-span τηρουμένων των συνθηκών έχει φτιάξει ένα σύνολο που αποτελείται από καλούς Έλληνες παίκτες και αξιοσημείωτους ξένους για τα δεδομένα της Μπάσκετ Λιγκ στους οποίους έχει εμφυσήσει νοοτροπία μαχητή. Το παιχνίδι της ομάδας του Περιστερίου διακρίνεται για τα στοιχεία του γρήγορου μπάσκετ, του υψηλού επιθετικού τέμπο αναδεικνύοντας διαρκώς νέους πρωταγωνιστές. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως σε εννιά από τα συνολικά δώδεκα παιχνίδια που έχει παίξει έως τώρα στη Μπάσκετ Λιγκ, το Περιστέρι ξεπέρασε το όριο των 80 πόντων, παίζοντας όμως και καλή άμυνα. Ο Βασίλης Σπανούλης, σε μία ρούκι για εκείνον προπονητική χρονιά, μαθαίνει από τη διαδικασία καθώς διαθέτει την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου του και να προσαρμόζει την ομάδα του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

O χρόνος θα δείξει. Ωστόσο, το δείγμα γραφής έως τώρα είναι ικανό και αρκετά ασφαλές. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι καταδικασμένος να γίνει ο επόμενος μεγάλος Έλληνας προπονητής. Άλλωστε το είπε και ο ίδιος.

Γράφει ο Δημήτρης Τσάκνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *