Type to search

AEK ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-1: Τίποτα όρθιο στην OPAP Arena

Share

Η ΑΕΚ εντυπωσίασε κόντρα στον Παναιτωλικό με εύκολη νίκη 4·1. Πρωταγωνιστές του παιχνιδιού ήταν Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα και Άμραμπατ. Ο Παναιτωλικός μείωσε με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 39ο λεπτό.

Οι κιτρινόμαυροι, για ακόμα μία φορά, έδειξαν ότι είναι αλώβητοι στην έδρα τους, αφού έχουν κάνει το 9/9 στην OPAP Arena, παραμένοντας στο -4 από τον Παναθηναϊκό, μετά την νίκη τους κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το σύστημα του Ματίας Αλμέιδα φαίνεται να αποδίδει καρπούς, κάτι που φάνηκε κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου. Επίσης, ο ίδιος αποθεώθηκε την Κυριακή (15/01) από τους φίλους της ΑΕΚ, αφού νωρίτερα μέσα στη βδομάδα ανανέωσε μέχρι το 2028.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και πήρε κατευθείαν τα ηνία του ματς και στο 10′ άγγιξε το γκολ. Εξαιρετική σέντρα από τον Άμραμπατ, ο Πινέδα πήρε ολομόναχος την κεφαλιά με τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ και να κρατά το 0-0.

Στη δεύτερη καλή της στιγμή στο ματς η Ένωση βρήκε το 1-0 χάρη στο υπέροχο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 13ο λεπτό. Οι παίκτες του Ματίας Αλμείδα συνέχισαν να απειλούν, όμως οι προσπάθειες των Γκαρσία στο 17′ και Αραούχο στο 22′ δεν βρήκαν στόχο.

H AEK συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Πίεζε ασφυκτικά τον Παναιτωλικό που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και στο 19΄ απείλησε εκ νέου με τον Λιβάι, όπως και στο 22′ με τον Αραούχο. Το 1-0 παρέμενε με την Ένωση να μην κινδυνεύει και ταυτόχρονα να αναζητεί τρόπο για το 2ο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Στο 28′ ο ορεξάτος και σκόρερ, Αραούχο με ψαλιδάκι από τη γωνία της μικρής περιοχής απείλησε εκ νέου τον Ανέστη

Το 2-0 ήταν θέμα χρόνου και έτσι έγινε στο 35′ με τον Λιβάι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Χατζισαφί και με τρομερό άλμα και με κεφαλιά σκόραρε για 10η φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν μία φάση, όπου ενεργή συμμετοχή έχει με την κίνησή του και ο Γιόνσον. Ο Δανός με την κάθετη κίνηση που έκανε, μπέρδεψε την άμυνα των Αγρινιωτών και έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν αέρα δύο γκολ.

Στο 38′ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ρότα έπειτα από σέντρα του Χουχούμη με τον Πέδρο στο 39′ να κάνει το 2-1 και να δίνει το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μπουν ξανά στο ματς.

Ο Παναιτωλικός ήταν ζωντανός στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζοάο Πέδρο και οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκαν στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος, με σκοπό να “κόψουν” κάθε ελπίδα του Παναιτωλικού.

Το κατάφεραν χάρη στα δύο γρήγορα γκολ που πέτυχαν με τον Πινέδα και τον Άμραμπατ και ουσιαστικά καθάρισαν την υπόθεση νίκη στο ματς.

Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και πίεαν και για άλλα γκολ. Ο Γκαρσία εξακολουθούσε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Παναιτωλικού, ενώ ο Βίντα στο 61′ είδε το σουτ του να κόβεται από την άμυνα του Παναιτωλικού.

Ο ρυθμός του ματς φάνηκε να χαμηλώνει από εκεί και πέρα, καθώς η Ένωση μπορούσε ευκολότερα να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ ο Παναιτωλικός αντιλήφθηκε πως δεν έχει ελπίδα για κάτι καλό. Είναι χαρακτηριστικό πως ευκαιρία υπήρξε ξανά στο 76’, με την προσπάθεια του Ρότα να σταματά στον Ανέστη.

Στο 84’ ο Τσούμπερ έγινε απειλητικός, όμως αστόχησε από κοντά χάνοντας την ευκαιρία. Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, βρήκαν την Ένωση να διατηρεί την πίεση ως κάποιο βαθμό και να προσφέρει θέαμα κυρίως με τις εμπνεύσεις του Πάολο Φερνάντες. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ανέστης έδωσε την ομάδα του σε σουτ του Γιόνσον. Δύο λεπτά μετά, Τσούμπερ και Φαν Φερτ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Το τριπλό σφύριγμα ακούστηκε, η ΑΕΚ πήρε τη 13η νίκη της στο Πρωτάθλημα και ανέβηκε στους 41 βαθμούς διατηρώντας την ψυχολογία της στα ύψη. Ο Παναιτωλικός απ’ την άλλη έμεινε στους 19 με την 9η ήττα του στη σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ (72′ Φερνάντες), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (72′ Τσούμπερ) – Λιβάι Γκαρσία (72′ Φαν Βέερτ), Αραούχο (72′ Μάνταλος).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης – Αποστολάκης (19′ Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μόρσεϊ) – Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας (73′ Μπουζούκης) – Ξενιτίδης (64′ Σενγκέλια), Κολοβός (64′ Μαλής), Πέδρο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Τόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *