Type to search

Athens Kallithea FC Super League 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χανιά

Athens Kallithea FC – Χανιά 2-1: Στην έδρα της ασταμάτητη και το 2023

Share

Το απόλυτο συνέχισε να έχει στην έδρα της και μετά την 9η αγωνιστική η Athens Kallithea, κάνοντας το 3/3 έπειτα από το 2-1 με τα Χανιά.

Η αυλαία του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 για το 2023 άνοιξε στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας Γρηγόρης Λαμπράκης με την τοπική ομάδα να παίζει ανά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και να κερδίζει τελικά με 2-1. Κυνηγόπουλος και Λουκίνας πέτυχαν τα γκολ για τους γηπεδούχους και μαζί με τον Ντιμίτριους και τον Νίλι συνέθεσαν μια πολύ απειλητική τετράδα. Τα Χανιά το πάλεψαν μέχρι τέλους, ο Μάναλης, πέρα από το γκολ του, ήταν συνεχής πηγή κινδύνου, ωστόσο χρειαζόταν περισσότερες βοήθειες από τους συμπαίκτες του για να μπορέσει η κρητική ομάδα να πάρει κάτι περισσότερο από τον αγώνα.

Καταιγιστικό με 3 γκολ και φάσεις εκατέρωθεν το Α’ Ημίχρονο

Το παιχνίδι από την αρχή του έδειξε ότι θα είναι συναρπαστικό. Ο Παναγιώτης Κυνηγόπουλος μόλις στο 3’ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Χανίων, έπειτα από γέμισμα της άμυνας του και με το 3ο φετινό του γκολ πλάσαρε τον Δημήτρη Κατσιμήτρο. Για λίγο μάλιστα δεν έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας των Χανίων στο 11’ όταν ένα όχι τόσο απειλητικό σουτ του Μπουλούλη του έφυγε από τα χέρια. Ωστόσο, με δεύτερη προσπάθεια με μπλόκαρε πάνω στη γραμμή αποφεύγοντας τα χειρότερα για την ομάδα του. Αντίθετα με τη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν γρήγορα στο 12’ να ισοφαρίσουν με τον Γιώργο Μάναλη να πετυχαίνει το 5ου του γκολ στον όμιλο. Ο σέντερ φορ της ομάδας του Νίκου Μαναρώλη και του Σταύρου Λαμπράκη, υπό πίεση σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Στρέζου που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ισοφάριση.

Η ομάδα των Χανίων πήρε μομέντουμ από αυτήν την ισοφάριση και αυτό έδωσε άγρια ομορφιά στον αγώνα. Στο 13’ και στο 17’ ήρθαν δύο ευκαιρίες, από τον Αντώνη Μπουρσέλη, που έκανε ντεμπούτο και τον Μάναλη αντίστοιχα, που όμως κατέληξαν στα χέρια του Στρέζου. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη χωρίς όμως κάποια ομάδα να καταφέρνει να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Το τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός αυτός αναμενόμενα έπεσε και φαινόταν ότι οι δύο αντίπαλοι οδηγούνταν στα αποδυτήρια με το σκορ που είχε διαμορφωθεί από το δωδέκατο λεπτό. Ένα κόρνερ όμως που κέρδισαν τα Χανιά θα έδινε όμως τη λύση. Όχι όμως για την ομάδα που το κέρδισε αλλά για τους γηπεδούχους που έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο Νίλι έδωσε πανέμορφα τη μπάλα στον Ιωάννη Λουκίνα και αυτός βγαίνοντας τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν είχε κανένα πρόβλημα να τον πλασάρει, βάζοντας το 4ο γκολ του φέτος και να διαμορφώσει το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ρυθμός έπεσε, οι κάρτες αυξήθηκαν στο Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να ξεκινά όπως το πρώτο. Ο Ντιμίτριους με ατομική προσπάθεια σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα που έδιωξε. Ακολούθησε μεγάλη φάση στην αντίθετη εστία με τους Πολίτη και Τσέλιο να συνεργάζονται ωραία, αλλά το σουτ του τελευταίου από ευνοϊκή θέση πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Πέντε κίτρινες κάρτες, δύο για την Καλλιθέα, που ήρθαν να προστεθούν στις δύο του πρώτου ημιχρόνου και τρεις για τα Χανιά, καθώς και πολλές διακοπές δεν βοήθησαν το παιχνίδι. Μια συνεργασία στο 68’ μεταξύ του Μάναλη με τον Αντώνη Καπνίδη, που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Μπουρσέλη, ήταν η καλύτερη φάση μέχρι το τέλος της αναμέτρησής. Στο 87’ ο Λουκίνας με μια όμορφη έμπνευσή του από το ημικύκλιο έγδαρε το οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάναλης είχε την μεγάλη ευκαιρία να φέρει το σκορ στα ίσα όταν από την καρδία της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από το τέρμα.

Με αυτήν της τη νίκη η ομάδα του Γιώργου Σίμου ανέβηκε στην 5η θέση του ομίλου και έχοντας και παιχνίδι λιγότερο από τις ομάδες που προπορεύονται μπορεί να κοιτάζει πολύ ψηλά, αρχής γενομένης με την αναμέτρηση απέναντι στην Επισκοπή την επόμενη αγωνιστική. Εκκρεμεί φυσικά η απόφαση για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Β’ που δεν ολοκληρώθηκε μιας και η ερυθρόλευκοι αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχαν έντονα παράπονα από τη διαιτησία. Από την πλευρά τους τα Χανιά έπεσαν στην 8η θέση και θα θέλουν να βάλουν πίσω τους την ήττα αυτήν με μια νίκη εντός έδρας με την Προοδευτική.

Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης Βοηθοί: Παγουρτζής, Κορόνας  4ος: Δραγάτης

Οι Συνθέσεις:

Athens Kallithea FC (Γιώργος Σίμος): Στρέζος, Ευαγγέλου, Μπουλούλης, Νίλι (72’ Τσιντώνης), Λάσκαρης, Ρέντζας, Βασιλούδης, Λουκίνας (88’ Μανθάτης), Κυνηγόπουλος, Κολτσίδας, Ντιμίτριους (92’ Κύργιας)

Χανιά (Νίκος Μαναρώλης, Σταύρος Λαμπράκης): Κατσιμήτρος, Ρότσα (86’ Χιντίδης), Γιαμπερέ, Κατσούρρι, Μπάτζιος (63’ Ζιούλης), Καμαρά, Μπουρσέλης (62’ Καπνίδης), Μπουτσάκης (76’ Λεμονής), Τσέλιος (86’ Ζούνης), Μάναλης, Πολίτης

 

Επιμέλεια: Ορέστης Καδδάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *