Type to search

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Καλή αρχή για το 2023 ο Απόλλωνας, διπλό στην Ηλιούπολη με σκορ 1-2.

Share

Στο Δημοτικό στάδιο της Ηλιούπολης η τοπική ομάδα υποδέχτηκε τον Απόλλων Σμύρνης για την 9η αγωνιστική της Super League 2, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Η Ηλιούπολη προερχόταν από το μεγάλο διπλό στη Καλαμάτα κόντρα στην ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ενώ ο Απόλλωνας ήθελε να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει κοντά στη κορυφή.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Σε μία αντεπίθεση της <<Ελαφράς Ταξιαρχίας>>, στο 10′ ο Μπράιαν Λούι άνοιξε ωραία στο χώρο, βρήκε τον Παπαγεωργίου, αυτός σέντραρε  και ο Σίγκνεβιτς ανενόχλητος με όμορφη  καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0. Η γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες. Στο 16ο λεπτό ο Λευτέρης Ματσούκας εκτέλεσε φάουλ περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στο κέντρο της εστίας και ο Κότσαρης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 19′ ο Γκοτσούλιας έκανε ένα μακρινό σουτ και ο Κότσαρης μπλόκαρε σταθερά. Ο Απόλλωνας όμως από αυτό το σημείο κι έπειτα πήρα τον έλεγχο του αγώνα. Στο 37ο λεπτό ο Χαλίμι ο οποίος ήταν πολύ κινητικός σε όλο το πρώτο μέρος, εκτέλεσε κόρνερ και ο Φατιόν έκανε κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στο 43′ ο Απόλλωνας πήρε σαφές προβάδισμα νίκης. Ο Χαλίμι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια , μπήκε από τα πλάγια στη περιοχή έκανε σέντρα-σούτ, ο Περιστερίδης δεν υπολόγισε σωστά τη πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ηλιούπολη να προσπαθεί να βρει το γκολ που θα την έβαζε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Στο 56΄ ο Έμπερτ βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, ο Κότσαρης όμως μπλόκαρε σταθερά. Στο 68ο λεπτό ο Φατιόν από τη πλευρά του Απόλλωνα απείλησε με δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Περιστερίδη να μπλοκάρει με τη δεύτερη προσπάθεια. Στο 70ο λεπτό ήρθε η μείωση του σκορ από πλευράς Ηλιούπολης. Ο Δημητριάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ανδρέου ξεμαρκαρίστηκε ωραία και με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 1-2. Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά έγινε ντέρμπι και η Ηλιούπολη έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Στο 84′ ο Τσαφταρίδης μπήκε στη περιοχή πλάσαρε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Απόλλωνας, έτσι,επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τη Καλαμάτα την 7η αγωνιστική (την 8η αγωνιστική είχε ρεπό) και παρέμεινε στη δεύτερη θέση, φτάνοντας τους 19 βαθμούς. Η Ηλιούπολη από την άλλη δεν συνέχισε τα νικηφόρα αποτελέσματα και έπεσε στη 6η θέση του  βαθμολογικού πίνακα με 14 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η Ηλιούπολη έχει ρεπό, ενώ ο Απόλλωνας υποδέχεται το Αιγάλεω.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης, 4-2-3-1): Περιστερίδης, Μπουσάι, Ανδρέου, Μουριέλ, Πολίμος, Γκοτσούλιας, Τσαφταρίδης, Κρέτση(46′ Βάρκας), Ματσούκας(34′ Δημητριάδης), Έμπερτ(79′ Κρητικός), Μπαστακός

Απόλλων Σμύρνης(Γιάννης Τάτσης,4-2-3-1): Κότσαρης, Λούι, Ντομίνγκεζ, Τσελεπίδης, Οντόνε, Φατιόν(76′ Αναστασόπουλος), Πατάπης, Χαλίμι, Παπαγεωργίου(82′ Τσαμούρης), Μωραϊτης(65′ Ερρέρα), Σίγκνεβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Φώτης Νταουλάς, Α’ Βοηθός: Xρήστος Πλακάς, Β’ Βοηθός: Δημήτρης Κύριος, 4ος διαιτητής: Aριστείδης Αλιάγας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Νίκος Παντέλης

  • Ήττα με 2-1 για την Ηλιούπολη. Ένα πρώτο σχόλιο για το παιχνίδι: Aρχικά καλή χρονιά σε όλους. Θεωρώ ότι εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας, χάσαμε ένα ημίχρονο και βρεθήκαμε πίσω με δύο γκολ. Ο Απόλλωνας στεκόταν καλύτερα στο γήπεδο αλλά δεν δεχτήκαμε καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο το παλέψαμε το παιχνίδι, πιέσαμε, βάλαμε ένα γκολ και δημιουργήσαμε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Απόλλωνας είναι μια έμπειρη ομάδα και μπόρεσε να το διαχειριστεί και τελικά φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα που για εμάς δεν είναι το πιο καλό, όμως εμείς πρέπει να συνεχίσουμε και να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Για άλλη μια φορά να πω συγχαρητήρια για την νίκη που πέτυχε ο Απόλλωνας.
  • Η πορεία της Ηλιούπολης μέχρι τώρα, μιας ομάδας νεοφώτιστης, χαρακτηρίζεται πολύ καλή. Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα; : Για εμάς καταρχάς στόχος είναι παιχνίδι με παιχνίδι, αυτό κοιτάμε, και να σταθεροποιηθούμε στη κατηγορία όσο το δυνατόν πιο εύκολα και να μπορέσουμε να πλασαριστούμε σε μια καλή θέση.
  • Γενικά η ομάδα έχει δείξει πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο με όλους τους μεγάλους, αλλά αφήνει βαθμούς σε μικρότερα παιχνίδια όπως με την Επισκοπή. Που πιστεύτε ότι οφείλεται αυτό; : Κοιτάξτε, αυτό έχει να κάνει και με την ψυχολογία των παιχτών καθώς αλλιώς κοιτάνε τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, αλλιώς κοιτάνε τις μικρές. Νομίζω όμως πως όλα τα παιχνίδια τα έχουμε παλέψει, ορισμένα τα έχουμε χάσει στις λεπτομέρειες. Εγώ το εντοπίζω ότι είμαστε μια νέα ομάδα, επί της ουσίας έχουν έρθει 15-16 νέοι ποδοσφαιριστές, θέλει το χρόνο της η ομάδα να δέσει αλλά θεωρώ πως στη συνέχεια θα πάμε πολύ καλύτερα.
  • Έχουμε κάποια ενημέρωση για το τραυματισμό του Ματσούκα; : Ο Ματσούκας είχε ένα πρόβλημα στη γάμπα, θα μας ενημερώσουν σε λίγο οι γιατροί και για εμάς ήταν μια μεγάλη απώλεια. Και ο Δημητριάδης και ο Ματσούκας επανήλθαν από τραυματισμό, είναι εκτός και ο Τριανατφυλλάκος. Γενικά έχουμε ένα πρόβλημα ότι μας λείπουν σημαντικοί παίχτες.
  • θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση; : Σίγουρα θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση, ήδη έχουν φύγει δύο ποδοσφαιριστές και κοιτάμε να έρθουν κάποιοι παίχτες να μας ενισχύσουν.
    • Γιάννης Τάτσης
  • Κόυτς καλή χρονιά. Ξεκινάει η νέα χρονιά με νικηφόρο αποτέλεσμα που απέδειξε ότι η ήττα από την Καλαμάτα ήταν κακή παρένθεση. Επέστρεψε στις νίκες σε μια δύσκολη έδρα. Τα πρώτα λόγια σου μετά το αποτέλεσμα αυτό. : Πολύ σημαντικό και καλό αποτέλεσμα. Πολύ καλή εμφάνιση και στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Είναι δεδομένο ότι υπήρχαν δυσκολίες στον αγώνα, προερχόμασταν πριν τις γιορτές από μια ήττα που το παιχνίδι έγινε στις 18 Δεκεμβρίου, πράγμα που σημαίνει πως είχαμε μεγάλο διάστημα για να εμφανιστούμε στα γήπεδα και ήταν δύσκολο και επίφοβο πως θα εμφανιστούμε. Έδειξε η ομάδα σοβαρότητα όπως σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα και είμαι πού ευχαριστημένος.
  • Τι κρατάτε από αυτό το παιχνίδι πέρα από τους 3 βαθμούς; : Κρατάω τον καλό ρυθμό που είχαν οι παίχτες μας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και κάτι άλλο που έλεγα και στους ποδοσφαιριστές μου μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα πως κανένα παιχνίδι είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε δεν τελειώνει μέχρι να σφηρίξει ο διαιτητής.
  • Θα βοηθήσει, προφανώς, και ψυχολογικά αυτό το τρίποντο καθώς θα ακολουθήσουν παιχνίδια που θεωρητικά ο Απόλλωνας είναι το φαβορί; : Σίγουρα θα βοηθήσει και ψυχολογικά γιατί χρειαζόμασταν τη νίκη επειδή ερχόμασταν από μια ήττα από την Καλαμάτα, κάναμε το ρεπό μας την προηγούμενη αγωνιστική, οπότε καταλαβαίνετε ότι σήμερα επιβαλλόταν αυτή η νίκη για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα και να παραμείνουμε κοντά στη κορυφή.
  • Η διαφορά από τη Κηφισιά είναι στους 5 βαθμούς. Δεν έχει τελειώσει καν ο πρώτος γύρος, έχετε να παίξετε δυο παιχνίδια με τη Κηφισιά, ο Απόλλων είναι σταθερά δεύτερος. Παραμένουν όλα ανοιχτά; : Παραμένουν όλα ανοιχτά γιατί το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι δύσκολο καθώς όλα τα παιχνίδια είναι απαιτητικά όπως εγώ πιστεύω. Η Κηφισιά έχει να παίξει με Ολυμπιακό Β’, Καλαμάτα, Χανιά, Παναχαϊκή, με εμάς, οπότε μπορούν να αντιστραφούν οι ρόλοι κι εμείς για ένα πολύ μεγάλο διάστημα μένουμε στην Αθήνα και δεν χρειάζεται να μετακινηθούμε. Οπότε το συμπέρασμα και η απάντησή μου στην ερώτησή σας είναι ότι στο πρωτάθλημα μετράνε οι καλοί ποδοσφαιριστές, η καλή φυσική κατάσταση, η καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια, οι τακτικές προσεγγίσεις, όμως μετράνε και η στρατηγική, η ψυχραιμία και η υπομονή και επιμονή.
  • Αφού άνοιξε το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, έχετε εντοπίσει κάποιους στόχους σε θέσεις οι οποίες πιστεύεται ότι χρειάζονται ενίσχυση; : Προσπαθούμε αυτές τις μέρες να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Δεν μπορώ να σας πω ονόματα και θέσεις γιατί όλα έχουν να κάνουν με τις προσθαφαιρέσεις στην ομάδα.Επιμέλεια: Nτίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *