Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΦΕΑ Ψυχικό

Αίμα, δάκρυα και ΦΕΑ

Share

Σε ένα άκρος ανταγωνιστικό παιχνίδι η ΦΕΑ επικράτησε 71 – 67 του Ψυχικού

Στο γήπεδο ‘Απόστολου Κόντου’ η ΦΕΑ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υποδέχτηκε το Ψυχικό ΑΕ για την 11η αγωνιστική της Elite League με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 71 – 67 υπέρ των γηπεδούχων. Το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου μας επιφύλασσέ ένα άκρος ανταγωνιστικό παιχνίδι από το οποίο δεν έλειπαν και οι εντάσεις μεταξύ των παιχτών δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού.

 

1ο δεκάλεπτο 17 – 20 για το Ψυχικό

Καλό ξεκίνημα για την ΦΕΑ η οποία εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Ψυχικού κάτω από το καλάθι και χτύπησε στις αντεπιθέσεις με μπροστάρη τον Στεργιάκη που πραγματοποίησε εξαιρετικό 1ο δεκάλεπτο. Η λύση για το Ψυχικό ήρθε από τα 6 και 75 μέτρα καθώς με εύστοχα σουτ κυρίως των Σέγκου και Αθανασούλα το Ψυχικό όχι απλός μείωσε αλλά κατάφερε και να προηγηθεί.

 

2ο δεκάλεπτο 32 – 34 για το Ψυχικό

                 Πιο δυνατό παιχνίδι στο 2ο δεκάλεπτο με τις δύο άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Μετά τα μισά του δεκαλέπτου οι ομάδες βρήκαν περισσότερες λύσεις. Η ΦΕΑ με τις διεισδύσεις κυρίως του Καραλευθέρη και τα φάουλ που κέρδιζε κρατούσε πάντα μικρή την διαφορά στο σκορ. Το Ψυχικό ακόμα δυσκολευόταν μέσα στην ρακέτα με τα δύο 5άρια της ομάδας να πραγματοποιούν κακό ημίχρονο. Με έναν Σέγκου όμως να βρίσκεται σε εκπληκτική μέρα διατηρούσε ακόμα αυτό το ισχνό προβάδισμα των 2 πόντων.

3ο δεκάλεπτο 53 – 52 για την ΦΕΑ

        Μετά την ανάπαυλα οι ομάδες μπήκαν αποφασισμένες στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ με συνεχές εναλλαγές στο σκορ και πολύ ποιοτικό μπάσκετ ανά διαστήματα. Για την ΦΕΑ την σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Καραχάλιος από τον Καραλευθέρη που δεν βοήθησε πολύ επιθετικά σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μελανό σημείο για την ομάδα του Καρατζά οι ελεύθερές βολές. Το Ψυχικό από την άλλη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά φάουλ της ΦΕΑΣ και με μεγαλύτερη ευστοχία ( αυτήν την φορά ) κάτω από την μπασκέτα έχει διατηρήσει το παιχνίδι άκρος ανταγωνιστικό. Τρομερό 3ποντο για την ΦΕΑ στην εκπνοή του χρόνου από τον Γεωργοπαπαδάκο όπου έδωσε και το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

4ο δεκάλεπτο 71 – 67 νικήτρια η ΦΕΑ

        Τρομερό ξεκίνημα για την ΦΕΑ με τον Καραχάλιο να είναι ο πυλώνας της ομάδας. Για τα πρώτα 4:30 λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου το Ψυχικό είχε πετύχει μόλις ένα 3ποντο με την διαφορά να είναι στο -8. Στην ξηρασία έβαλε τέλος ο Βίκτορ με δικό του καλάθι και αφύπνισε όλη την ομάδα. Με σκληρές άμυνες και έξυπνα εκτελεσμένες επιθέσεις το Ψυχικό 44 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού είχε επανέλθει και ήταν μόλις στο -4. Τότε όμως ξεκίνησε το χάος. Ο Παπανικολάου σηκώνετε για να πάρει το ριμπάουντ για την ομάδα του Ψυχικού και χρεώνετε με φάουλ που στην συνέχεια μετατρέπεται σε τεχνική ποινή. Τα αίματα άναψαν και με τους παλμούς στο κόκκινο όλοι οι παίχτες μαζί με τους πάγκους έγιναν ένα ‘μπούγιο’ και για αρκετά λεπτά κανένας δεν μπορούσε να τους χωρίσει. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν η διαιτητική ομάδα απέβαλε 6 παίχτες του Ψυχικού ( Ρεμεντέλα, Βίκτορ, Γοργόνης, Αμπράζη, Κουκά και Παπανικολάου ) και 5 από την ΦΕΑ ( Καραχάλιο, Στεργιάκη, Γεωργοπαπαδάκο, Δεϊμέζη και Λίτσο). Όσοι δεν αποβλήθηκαν έμειναν στον αγωνιστικό χώρο για να παιχτούν τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα.

 

 

Ένα παιχνίδι που είχε πραγματικά τα πάντα. Ένταση, πάθος, καλό μπάσκετ και εν τέλη λίγο ‘ξύλο’. Ένας αγώνας βέβαια που θα μπορούσε να είχε κριθεί με μεγαλύτερη ευκολία από την ΦΕΑ αν δεν ήταν τόσο άστοχη στις ελεύθερες βολές. Το ποσοστό 37% ( 9/24 ) είναι υπερβολικά χαμηλό αλλά στο τέλος δεν στέρησε στην ομάδα από την Νέα Φιλαδέλφεια την νίκη.

 

Διαιτητική ομάδα:

  • Ζιώγας
  • Αναστασίου
  • Σιδέρης

 

 

Επιμέλεια: Άγγελος Κρεμαστός    

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *