Type to search

Μπάσκετ

“Εφτάψυχος” Άρης Νίκαιας πέρασε από τον Άλιμο

Share

Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, στον Άλιμο, αναμετρήθηκαν η ΑΣ Πέρας με τον Άρη Νίκαιας. Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια της 10της αγωνιστικής, του 2ου ομίλου της 3ης εθνικής κατηγορίας, για το αντρικό μπάσκετ. Πολύ σημαντικός αγώνας και για τους δύο αντιπάλους, αφού ισοβαθμούσαν στην 4η θέση με ρεκόρ 6-2 και 5-4 αντίστοιχα. Για τους γηπεδούχους, που έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, η νίκη θα τους ανέβαζε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από την “δραματική” ήττα στα Μελίσσια, που έδειξε να τους πισμώνει. “Εφτάψυχοι” στην κυριολεξία ήταν οι παίκτες του κ. Μανδραγού, αφού για τον ΑΡΗ αγωνίστικαν 7 παίκτες, απέναντι στους 12 αθλητές του Πέρατος. Το τελικό 68-70 χάρισε σπουδαίες στιγμές, σε περίπου 100 φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα, με το τέλος να είναι ιδιαίτερα αγχωτικό.

Ο αγώνας

Με μικρή καθυστέρηση, περίπου 7 λεπτών, ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν << με το πόδι στο γκάζι >> και να αναγκάζουν τον πάγκο του Άρη Νίκαιας να πάρει “τάϊμ άουτ” νωρίς, με το σκόρ στο 9-2, με τον Παναγή να είναι εξαιρετικός και να έχει 7 πόντους. Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά στο σκόρ, όπου διατηρήθηκαν μέχρι και το τέλος του αγώνα. Στην πρώτη περίοδο οι ομάδες σκόραραν κυρίως στο ανοικτό γήπεδο, με τους παίκτες του Μανδραγού να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +4, 14-18. << Στο ίδιο μήκος κύματος >> συνεχίστηκε ο αγώνας, με το πολύ κλειστό ροτέϊσον του Άρη να ανεβάζει σταδιακά τη διαφορά, που προσωρινά έπεσε στους 2, με το τρίποντο του Δρόσου στην εκπνοή να κλείνει το ημίχρονο με σκορ 32-39. Αρκετά νευρική η πρώτη “στροφή” στην αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να αστοχούν, σχεδόν, σε όλα τα σουτ που επιχείρησαν και τους πόντους να προέρχονται από βολές και προσωπικές ενέργειες. Γενικά το παιχνίδι ήταν δυνατό, είχε πολύ πάθος στην άμυνα αλλά και πολλά άστοχα σουτ.

Στον δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι άλλαξαν, με τους γηπεδούχους να βάζουν στην “εξίσωση” του αγώνα τον κόσμο και με ένα καλό σερί έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή, αντιδρώντας στο μικρό σερί που είχαν “χτίσει” οι φιλοξενούμενοι. Ακολούθησαν τεχνικές ποινές στους πάγκους για διαμαρτυρίες, καθώς το παιχνίδι έδειχνε να ξαναζωντανεύει. Σταδιακά και λίγο πριν το τελευταίο δίλεπτο της 3ης περιόδου οι παίχτες του Πέρατος ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, με τον Ανδρεόπουλο να κυριαρχεί στη ρακέτα, ωστόσο ο Κωσταντινάκος, με προσωπικά καλάθια και μεγάλα σουτ, κράτησε την ομάδα του, με τους Νικαιώτες να κλείνουνν την περίοδο με 44-52, υπέρ τους. Στην “τελευταία στροφή” της αναμέτρησης το κλειστό ροτέϊσον των φιλοξενούμενων έδειχνε να μένει από δυνάμεις, με το σύνολο του κ.Χολέβα να πραγματοποιεί την μεγάλη του επιστροφή και να “ροκανίζει” τη διαφορά, φτάνοντας στην ισοφάριση, 5 λεπτά πριν τη λήξη, 55-55. “Πρωτεργάτης” για την αντεπίθεση ήταν ο Κανελλόπουλος που πέτυχε δύο καθοριστικά τρίποντα, δίνοντας πνοή στην ομάδα του και ξεσηκώνοντας παράλληλα το κοινό. Εκεί ήταν η ώρα του Καραδολάμη να μιλήσει. Ο ψηλός του Άρη Νίκαιας με 7 συνεχόμενους πόντους, έφερε και πάλι την ομάδα του στο +4, με το χρονόμετρο να γράφει 2,35. Η έκφαση << αν θες να δεις δραματικό μπάσκετ, δες τα τελευταία λεπτά >> επιβεβαιώθηκε στον Άλιμο με τα τελευταία 2 λεπτά να είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Με τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει τα φάουλ τους, κάθε αμυντική προσπάθεια εκτός του κανονισμού, έφερνε τους παίκτες στη “γραμμή της φιλανθρωπίας” . Αρχικά ο Βλάχος κέρδισε φάουλ και με 2 στις 2 βολές, μείωσε στον πόντο, με το σκορ στο 65-66 και τον χρόνο που απέμενε να έχει την τιμή μίας ολόκληρης κατοχής(24δ.). Η πίεση ψηλά δεν απέδωσε για την ομάδα του ΑΣ Πέρα και αναγκαστικά έγινε φάουλ. Εκεί ο Κακαριάς ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές, ενώ η άστοχη επίθεση των γηπεδούχων έφερε νέο φάουλ, αυτή τη φορά για τον Μαραγκιάδη. Ο πρώτος σκόρερ, της σεζόν, για τους φιλοξενούμενους ήταν ψύχραιμος και ανέβασε το σκορ στο 65-69. Με μόλις 7 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Δάνα σκόραρε σε πολύ δύσκολο σουτ για 3 πόντους και το παιχνίδι πήρε φωτιά. Ο Μαραγκιάδης “οδηγήθηκε” και πάλι στην ρακέτα των γηπεδούχων για να εκτελέσει βολές, χάνοντας ωστόσο την πρώτη. Ευστοχώντας στη δεύτερη ο αγώνας έλαβε τέλος, αφού το σουτ πίσω από το κέντρο του Ζούκα δεν βρήκε στόχο, με τους Νικαιώτες μα πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη και τους παίκτες του Πέρατος να φτάνουν κοντά σε μία μεγάλη ανατροπή.

Δεκάλεπτα: 14-18 / 32-39 / 44-52 / 68-70

 Επόμενη Αγωνιστική

Η ερχόμενη αγωνιστική “κλείνει” τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με τον Άρη Νίκαιας να υποδέχεται την ΑΕ Πεντέλης και το ΑΣ Πέρα να πηγαίνει στα Μελίσσια για να παίξει με τον τοπικό ΚΑΟ Μελισσίων.

Συνθέσεις

ΑΣ ΠΕΡΑ(ΧΟΛΕΒΑΣ, ΖΑΝΝΟΥ): ΒΛΑΧΟΣ 8π, ΔΑΝΑ 13π, ΚΑΚΑΡΓΙΑΣ 8π, ΠΑΝΑΓΗΣ 13π, ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ 11π, ΜΠΟΥΣΙ, ΖΟΥΚΑΣ 6π, ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 6π, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2π, ΔΑΛΑΜΠΕΚΗΣ 1π, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ,ΝΤΟΛΓΚΑΝ.

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ(ΜΑΝΔΡΑΓΟΣ) : ΕΞΑΡΧΟΣ, ΔΡΟΣΟΣ 3π, ΜΑΡΑΓΚΙΑΔΗΣ 15π, ΔΑΧΡΕΤΖΗΣ 5π, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑΚΟΣ 13π, ΜΠΓΙΑΛΑΣ, ΚΑΡΑΔΟΛΑΜΗΣ 17π, ΠΡΙΤΣΟΣ 9π, ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ, ΤΡΙΧΑΣ 6π, ΠΙΚΕΑΣ

Αρχικές Πεντάδες

ΑΣ ΠΕΡΑ: ΜΠΟΥΣΙ, ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΗΣ, ΖΟΥΚΑΣ, ΔΑΝΑ

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: ΜΑΡΑΓΚΙΑΔΗΣ, ΔΑΧΡΕΤΖΗΣ, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑΚΟΣ, ΤΡΙΧΑΣ, ΠΡΙΤΣΟΣ

ΛΑΙΝΙΔΗΣ ΛΟΙΖΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *