Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κιλιάν Εμπαπέ : Ο επόμενος Μίδας των Παγκοσμίων Κυπέλλων !

Share

Το χρυσό παιδί του Γαλλικού ποδοσφαίρου στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του έχει πάρει από το χέρι την ομάδα της Γαλλίας και την οδηγεί στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου και την υπεράσπιση του στέμματος της.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα του Κατάρ δείχνει για ακόμα μία φορά στον ποδοσφαιρικό πλανήτη οτι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και έτοιμος να διεκδικήσει το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από αυτό που κατέκτησε το 2018 στη Ρωσία . Σε αντίθεση με την τότε έκδοση του όμως ο Εμπαπέ είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτής της ομάδας, έχει ήδη 5 γκολ στο ενεργητικό του και σπάει ρεκόρ που κρατάνε εδώ και πολλά χρόνια.

• Με τα 9 γκολ που έχει σκοράρει σε Μουντιάλ ξεπέρασε τον Πελέ (8) ως ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε ηλικία κάτω των 24 ετών.

• Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε μόλις ο δεύτερος Γάλλος παίκτης που σκοράρει 5 γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον Φοντέιν ( 13 γκολ ) στο Μουντιάλ του 1958 .

• Σε ηλικία 23 ετών και 349 ημερών, έγινε ο νεότερος παίκτης που πετυχαίνει 5 γκολ σε νοκ αουτ αναμετρήσεις μετά τον Πελέ στο Μουντιάλ του 1958 ( 17 χρονων και 249 ημερών ) .

Επιμέλεια : Χαράλαμπος Συνατσάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *