Type to search

MUNDIAL 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο : Οι παίκτες που ξεχώρισαν σε αριθμούς

Share

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή του. Ως “ορεκτικό” πριν την φάση των προημιτελικών καταγράφουμε, με τη πολύτιμη βοήθεια της Opta, τους παίκτες που ξεχώρισαν σε επιμέρους στατιστικές κατηγορίες.

Την Παρασκευή 09/12 εκκινεί η προημιτελική φάση, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να μπαίνει στη τελική του ευθεία. Οι όμιλοι ολοκληρώθηκαν και η φάση των “16” μας προσέφερε πλούσιο θέαμα, καθώς τα 28 γκολ που σημειώθηκαν στα 8 παιχνίδια ήταν τα περισσότερα που επιτεύχθηκαν σε αυτό το γύρο εδώ και 38 χρόνια.

 

Ο Κιλιάν Εμπαπέ οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με 5 γκολ, οι Μπρούνο Φερνάντες και Χάρι Κέιν μοιράζονται τη πρώτη θέση στον πίνακα με τις περισσότερες ασίστ έχοντας δημιουργήσει από 3 γκολ έκαστος. Ποιοι είναι όμως οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν σε πιο ειδικές στατιστικές κατηγορίες;

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να είναι αυτός που κάνει τα περισσότερα βήματα χωρίς να τρέχει στον αγωνιστικό χώρο, όμως είναι και ο άνθρωπος που έχει τρέξει με τη μπάλα στα πόδια περισσότερο από κάθε άλλο σε αυτό το Μουντιάλ. Ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Αργεντινής έχει διανύσει συνολικά 1187 μέτρα κουβαλώντας το “τόπι”, με τον Πέδρι να έρχεται δεύτερος (972 μέτρα) και τον Κρίστιαν Πούλισικ τρίτος (965 μέτρα).

Ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, Κιλιάν Εμπαπέ, είναι αυτός που έχει εμπλακεί και στις περισσότερες goal-ending sequances, στις φάσεις που κατέληξαν σε γκολ από κανονική ροή παιχνιδιού. Ο Γάλλος προπορεύεται στη σχετική λίστα με 8, με δύο Ολλανδούς (Ντε Γιόνγκ, Μπλίντ) και τον Λούκ Σο να ακολουθούν μετρώντας 5.

 

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει την τιμητική της, καθώς ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της κατέχει τα πρωτεία σε μια στατιστική κατηγορία. Ο Ασχράφ Χακίμι έχει πραγματοποιήσει τα περισσότερα τάκλιν με 17, ενώ τον ακολουθεί ο “Διόσκουρος” του στην εθνική του Μαρόκο, Νουσάιρ Μαζραουί με 13, δείγμα της μεγάλης ενέργειας και έντασης που βγάζουν οι Μαροκινοί σε φάση άμυνας. Την πεντάδα κλείνουν οι Ιμπραχίμα Κονατέ (13), Φρένκι Ντε Γιόνγκ (12) και Καλιντού Κουλιμπαλί (12).

 

Κλείνουμε με τους κορυφαίους ντριμπλέρ της διοργάνωσης. Πρώτος ο Τζαμάλ Μουσιάλα, ένας εκ των λίγων διασωθέντων της εθνικής Γερμανίας. Ο άσος της Μπάγερν μέτρησε 19 επιτυχημένες ντρίμπλες, όμως είναι πιθανό να χάσει την πρωτιά από τον φουριόζο Κιλιάν Εμπαπέ των 13. Οι Αλφόνσο Ντέιβις (11) και Μοχάμεντ Κούντους (10) που ακολουθούν δε θα έχουν ευκαιρία να ανελιχθούν στο σχετικό πίνακα, καθώς Καναδάς και Γκάνα έχουν αποκλειστεί από τη διοργάνωση.

 

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *