Type to search

Bacon Basket league Euroleague Panathinaikos Μπάσκετ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπέικον αλλάζει τον Παναθηναϊκό

Share

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την χρονιά με φιλοδοξίες και υψηλότερους στόχους από τις προηγούμενες δύο σεζόν. Αυτό φυσικά ήταν απόλυτα λογικό για ένα μέγεθος σαν τους πράσινους που τα δύο τελευταία χρόνια βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των ομάδων της Euroleague ενώ πέρσι δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να κοντράρουν τον μεγάλο τους εγχώριο αντίπαλο τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Οι ξένοι παίκτες που ήρθαν στα μέσα του καλοκαιριού ήταν όλοι πλην του Άντριους μπαρουτοκαπνισμένοι στην Euroleague γεγονός που γέμισε αισιοδοξία τους φίλους της ομάδας.

Στην αρχή της σεζόν όμως φάνηκε αμέσως πως κάτι έλειπε από τους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον παίκτη που θα μπορούσε να πάρει στις πλάτες του την ομάδα και να την οδηγήσει σε νίκες. Αυτός ο παίκτης βέβαια υπήρχε και μάλιστα κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά. Όλοι τον γνώριζαν , όλοι τον ήθελαν όμως ουδείς τολμούσε να τον φέρει στον σύλλογό του. Ο Ντουέιν Μπέικον έκανε μια μαγική σεζόν πέρσι στην Μονακό κι αν δεν υπήρχε η φήμη του <<κακού παιδιού>> που τον συνοδεύει σίγουρα θα απολάμβανε ένα τεράστιο συμβόλαιο σε κάποια από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague. Και ίσως να μην ήταν στον Παναθηναϊκό αν δεν υπήρχε η ντροπιαστική βραδιά στο Βερολίνο.

Ουδέν κακό αμιγές καλού δεν λένε? Ο πρόεδρος του τριφυλλιού κατάλαβε πως το ρίσκο με τον Αμερικανό <<bomber>> όχι μόνο άξιζε αλλά ήταν επιβεβλημένο. Ο Μπέικον τον δικαιώνει όντας ήδη 3ος σκόρερ στην Euroleague μετά από 6 αγώνες. Είναι μάλιστα τόσο επιδραστικός που όταν βγαίνει από το παρκέ οι πράσινοι αποσυντονίζονται αμέσως επιθετικά. Ο Μπέικον άλλαξε τον παναθηναϊκό προς το καλύτερο και στην διοίκηση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης σίγουρα αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Το αν θα καταφέρει ο Αμερικανός σταρ να οδηγήσει την ομάδα του στην επιστροφή της στην Ευρωπαϊκή ελίτ και στην ανάκτηση των εγχώριων σκήπτρων δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο αλλά και από τους συμπαίκτες του που δείχνουν να βελτιώνονται. Ίσως βέβαια να λείπει ένα ακόμα κομμάτι από το τριφύλλι αλλά αυτό θα φανεί…ακόμα και μέσα στον Δεκέμβριο. Πάντως σίγουρα ο μήνας που ακολουθεί με παιχνίδια <<must win>> στην Euroleague αλλά και δύο αναμετρήσεις κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο θα μας δείξουν προς τα που βαδίζει ο φετινός Παναθηναϊκός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΥΚΑΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *