Type to search

Fifa world cup ΜΟΥΝΤΙΆΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΊΑ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ

Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Share

Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ουρουγουάη για τη 2η Αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ , σημαδεύτηκε από την εισβολή ενός ακτιβιστή στον αγωνιστικό χώρο. 

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

 

 

Το ρολόι στο στάδιο Λουζαίλ έδειχνε 51 λεπτά παιχνιδιού όταν ένας άνδρας άρχισε να τρέχει εντός του γηπέδου κρατώντας μια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Επιπλέον φορούσε μια μπλούζα Σούπερμαν η οποία έγραφε μπροστά ‘’ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ’’ ενώ στη πλάτη υπήρχε το μήνυμα ‘’ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ’’. Οι δυνάμεις ασφαλείας του γηπέδου συνέλαβαν τον ακτιβιστή και τον οδήγησαν γρήγορα εκτός αγωνιστικού με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ;

Πρόκειται για τον Ιταλό , Μάριο Φέρι , ο οποίος έχει επιχειρήσει ξανά ανάλογες εισβολές σε Μουντιάλ τόσο το 2010 στη Νότιο Αφρική όσο και το 2014 στη Βραζιλία. Ο ίδιος φέρεται να είναι καλά και να αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές του Κατάρ χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες για το περιστατικό.

Η ΑΙΤΙΑ

‘Ήταν σαφές ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη στάση των διοργανωτών απέναντι στην ομοφυλοφιλία , η οποία έχει κριθεί παράνομη στο Κατάρ. Είναι γνωστό πως έχουν κατασχεθεί σημαίες και αντικείμενα στα χρώματα του ουράνιου τόξου , ενώ παράλληλα έχει απαγορευτεί στους αρχηγούς των ομάδων να φοράνε το πολύχρωμο περιβραχιόνιο που υποδηλώνει τη στήριξη των χωρών στη κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ. Ακόμα μέσω της μπλούζας του ,έκανε έκκληση για βοήθεια στην Ουκρανία καθώς ο πόλεμος από τους Ρώσους συνεχίζεται καθημερινά καθώς και για τη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν κατά των γυναικών.

 

Μανώλης Βουτσάκης 29/11/2022

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *