Type to search

Γ εθνική ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΔΑΦΝΗ

Share

Την όγδοη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε ο Α.Ο ΔΑΦΝΗΣ κόντρα στον Μανδραϊκό την περασμένη Κυριακή στο κλειστό γυμαστήριο ”Μιχάλης Μουρούτσος” στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής για την Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Ο ιστορικός και πρωτοπώρος ΑΟ ΔΑΦΝΗΣ υποδέχτηκε τον ουραγό της κατηγορίας Μανδραϊκό. Βίους αντίθετους έχουν καταγράψει οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν  καθώς η ομάδα  της Δάφνης σε 8 αναμετρήσεις παραμένει αήττητη ενω αντίστοιχα ο Μανδραϊκός σε 8 αγώνες δεν έχει καταφέρει ακόμα να γευτεί την χαρά της νίκης. Το κλειστό γυμναστήριο ”Μιχάλης Μουρούτσος” που φιλοξένησε τον αγώνα , ήταν για μία ακόμα φορά  κατάμεστο και οι θεατές παρακολούθησαν μια αναμέτρηση γεμάτη εντάσεις και συγκινήσεις. Ωστόσο τελικοί νικητές ήταν οι Δαφνιώτες με  σκορ 82-62 . Η έκταση του σκορ αξίζει να σημειωθεί πως  διαμορφώθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο και δεν είναι αντιπροσωπευτικό της μαχητικότητας που προέβαλλε ο Μναδραϊκός.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Μέσα απο τις έντονες επευφημίες των οπαδών των γηπεδούχων ξεκίνησε ο αγώνας. Οι επιδόσεις των παιχτών των δύο ομάδων ωστόσο δεν διεκδίκησαν δάφνες ποιότητας στην αρχή του ματς και αμφότερες ήταν εξαιρετικά άστοχες στο σκοράρισμα. Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι αρνούμενοι να αποδεκτούν τον ρόλο του απόλυτου αουτσάιντερ μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και με σκληρές μάχες σώμα με σώμα και ταχύτητα στο επιθετικό transition κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου και οι παίχτες του coach Ρουμάνι ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο προηγούμενοι 15-16.

Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο που η νευρικότητα και τα δυνατα μαρκαρίσματα πρωταγωνίστησαν , η δεύτερη ήταν ποιοτικότερη, με πιο αρμονικά εκτελεσμένα επιθέσεις και σαφώς καλύτερο μπάσκετ. Παράλληλα, ο coach Οικονομάκης για την Δάφνη έβαλε στο παιχνίδι τον Δερμιτζάκη ο οποίος έδωσε πνοή και φαντασία στην επίθεση των γηπεδούχων και ξεκλείδωσε την άμυνα του Μανδραϊκού. Έτσι , το πρώτο ημίχρονο έληξε με την Δάφνη να προηγείται με σκορ 35-30.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις και απο τις δύο ομάδες με τις άμυνες να λαμβάνουν περισσότερο ρόλο παρατηρητή. Η τρίτη περίοδος σημαδεύτηκε απο πολλά  εύστοχα σουτ έξω απο τη γραμμή του τριπόντου ,γρήγορες επιθέσεις των 8 και των 10 δευτερολέπτων κάτι που κόστισε περισσότερο στον Μανδραϊκό ο οποίος στερείται εμπειρίας, ύψους και δύναμης έναντι των γηπεδούχων.  Μάυρο σημείο του αγώνα ωστόσο ήταν ορισμένες φραστικές επιθέσεις απο μερίδα οπαδών των γηπεδούχων προς τους παίχτες των φιλοξενούμενων αλλά και προς τις οικογένειες τους στη κερκίδα κάτι που ξεσήκωσε αντιδράσεις. Ωστόσο ο Α.Ο επαλήθευσε στο τρίτο δεκάλεπτο το στατιστικό που τον καθιστά τη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και ολοκλήρωσε την περίοδο προηγούμενως με σκορ 61-50.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ένα γρήγορο 6-0 σερί. Σε εκείνο το σημείο δύο  παίχτες των γηπεδούχων ήρθαν στα χέρια υπο αδιευκρίνηστες συνθήκες  με τους ψυχραιμότερους ωστόσο  να επεμβαίνουν και να τους χωρίζουν. Με το σκορ 61 -56 όμως οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ κατόπιν ενός timeout του coach Οικονομάκη με διάθεση να τελειώσουν την αναμέτρηση. Αυτό ακριβώς ακολούθησε.  Επιθετικό ντεμαράζ απο τη Δάφνη, πνευματική εγκατάλειψη απο τον Μανδραϊκό που έδειξει να ”αδειάζει” και με επιμέρους σκορ 21-6 η Δάφνη διατήρησε  το φετινό της αήττητο με μια ακομα νίκη με τελικό σκορ 82-62.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

coach Οικονομάκης(Δάφνη):

Ρωτήσαμε τον τεχνικό του  Α.Ο ΔΑΦΝΗΣ για το πόσο δύσκολο είναι ψυχολογικά να διαχειριστεί η ομάδα του το αήττητο σερί και το ρόλο του φαβορί. :

”Εχουμε έμπειρους παίχτες και αυτό βοηθά να διαχειριστούμε την όλη πίεση καθώς οι παίχτες μας ξέρουν απο τέτοιες καταστάσεις. Γνωρίζουμε οτι το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ωστόσο το σηματντικότερο κομμάτι είναι προς Μαρτιο-Απρίλιο όπου ειναι τα playoffs.”

Στη συνέχεια ο coach ερωτήθηκε για τους κινδύνους που ίσως έκρυβε η συγκεκριμένη αναμέτρηση και πως προετοιμάστηκε η ομάδα για αυτήν:

”Οταν ένας ουραγός αντιμετωπίζει έναν πρωτοπώρο δεν έχει τίποτα να χάσει. Συζητήσαμε πριν το παιχνίδι να μη κοιτάξουμε τον βαθμολογικό πίνακα και ότι πρέπει να βγάλουμε ένα καλό παιχνίδι γιατί ακολουθούν τρία δύσκολα παιχνίδια τα δυο που είναι εκτός με την Ραφήνα και με την νίκη και το ένα εντός με τον Ίκαρο. Τελικά ήμασταν έτοιμοι και βγάλαμε αντίδραση στο τέλος ενώ σε άλλες αναμετρήσεις ξεκινούσαμε δυνατά και οι διαφορές μάζευαν στο τέλος. Παρόλα αυτά έχω πολύ εμπειρους παίχτες, έχουν παίξει παντού και διαχειριζόμαστε αυτή την αναμενόμενη καλή εικόνα με το καλύτερο δυνατό τρόπο.”

Τέλος ζητήσαμε απο τον coach Οικονομάκη να δώσει ένα μήνυμα προς το κοινό της Δάφνης:

”Θέλω να ζητήσω απο τους Δαφνιώτες να συνεχίσουν να δίνουν το δυναμικό τους παρόν σε κάθε παιχνίδι όπως και κάνουν μέχρι τώρα. Είναι πραγματικά εκπληκτικό και συγκινητικό που μετά τέλος των  αγώνων ο κόσμος παραμένει στις κερκίδες για να μας χειροκροτά. Επίσης έχουμε φτιάξει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητιμό , είναι άκρως μπασκετική και αθλητική και βγάζουμε μια πολύ ελκυστική εικόνα.Πιστεύω πως εάν κρατήσουμε τον φετινό μας κορμό και με το καλό του χρόνου είμαστε στη Β΄ Εθνική θα μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα. Το κοινό της Δάφνης γνωρίζω ότι έχει ζήσει πολλά και είναι άκρως μπασκετικό και δεν μένει μόνο στις νίκες αλλά θέλει να βλέπει και μπάσκετ. Μέχρι στιγμής το κάνουμε και θα φροντίσουμε να το διατηρήσουμε. Πολύ σημαντικό τέλος είναι το έργο του προέδρου να ανεβάσει πολύ το επίπεδο των ακαδημιών”

κ.Μουστόπουλος (Δάφνη): 

Ρωτήσαμε τον κ. Μουστόπουλο πως αισθάνθηκε για το γεγόνός που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 18 πόντους και να μας δώσει ένα σχόλιο για τη νίκη. :

”Μεγάλης σημασίας ήταν το σκάουτινγκ που έγινε τη Παρασκευή και προετοιμαστήκαμε κατάλληλα.Ξεκινήσαμε νωθρά, στη συνέχει το διορθώσαμε. Βρήκαμε τρόπους να βάλουμε εύκολα καλάθια. Έτσι πήραμε τελικά τη νίκη.

Επίσης του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εξωαγωνιστηκές εντάσεις:

”Είναι ένα άθλημα με ένταση και πάθος και αυτά είναι λογικό να συμβαίνουν. Ωστόσο προφανώς αυτά καλό είναι να μην συμβαίνουν.”

Τέλός ζητήσαμε να μας δώσει ένα σχόλιο για το επόμενο παιχνίδι :

”Εχουμε 3 δύσκολα παιχνίδια τα οποία μπορούν να κρίνουν όλη τη χρονιά. Ειδικά αυτό με τον Αργοναύτη είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά θα το πάμε παιχνίδι παιχνίδι. ”

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Γ ΕΘΝΙΚΗ/3Ος ΟΜΙΛΟΣ)

1.ΔΑΦΝΗ 8-0

2.ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ 7-1

3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ 6-2

4.ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 6-2

5.ΝΙΚΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 5-3

6. ΠΙΚΕΡΜΙ 4-4

7.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 3-5

8.ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ν.ΨΥΧΙΚΟΥ 2-6

9. Φ.Ο ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ 3-4

10. ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΜΥΤΙΛΥΝΗΣ 1-7

11. ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΑΛΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ  2-5

12. ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ 0-8

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

Α.Ο ΔΑΦΝΗΣ (Coach Oικονομάκης)

1.ΕΞΑΡΧΟΣ: 8π

4.Τζιβελέκας:10π

6.Αλεξόπουλος:2π

7.Ρεγκούτας:-

10.Κερασοβίτης: 13π

11.Δερμιτζάκης: 16π

12.Λάιος:-

13.Τόκα : 3π

14.Αναγνώστου: 1π

15.Μουστόπουλος: 18π

17.Γιαννίκος : 6π

99.Μέλιος: 5π

ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ(Coach Ρουμάνι)

4.Παπανικολάου:-

5.Φραγκομανωλάκης:1π

6.Εικοσιπεντάκης:-

8.Αβραμίδης:16π

11.Μαυρομανωλάκης:11π

12.Μόρφος:13π

14.Καδηγιαννόπουλος:4π

15.Πεταλλάς:4π

17.Ουντεμπος:13π

19.Τσεκούρας:-

 

ΦΩΤΕΙΝΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *