Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδοσφσιρο

Μουντιάλ 2022: Οι ποδοσφαιριστές του Ιράν δέχονται απειλές ενόψει της αναμέτρησης με τις ΗΠΑ

Share

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ποδοσφαιριστές του Ιράν δέχονται απειλές φυλάκισης και βασανισμού των οικογενειών τους σε περίπτωση που δεν τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο της χώρας τους στην αποψινή αναμέτρηση απέναντι στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

 

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας του Ιράν αποφάσισαν να μείνουν σιωπηλοί κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου της χώρας τους πριν από τον εναρκτήριο αγώνα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Αγγλία (21/11). Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτέλεσε μια κίνηση διαμαρτυρίας για όσα διαδραματίζονται στη χώρα τους, αλλά και μια ένδειξη στήριξης στους διαδηλωτές της χώρας της Ασίας που αντιμετωπίζονται βιαίως από το καθεστώς της Τεχεράνης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του CNN, οι ποδοσφαιριστές του Ιράν δέχθηκαν την επίσκεψη μελών της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν αμέσως μετά το πέρας της αναμέτρησης με την Αγγλία. Εκείνοι, τους κατέστησαν σαφές πως αν δεν τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο της χώρας στον αγώνα με τις ΗΠΑ, οι οικογένειες τους ενδέχεται να τιμωρηθούν με φυλακίσεις και βασανιστήρια.

Τα ΜΜΕ επικαλούνται μάλιστα πηγή που προέρχεται από την ασφάλεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Υπάρχει μεγάλος αριθμός μελών των Ιρακινών Υπηρεσιών που βρίσκονται στο Κατάρ, παρακολουθούν τους παίκτες της Εθνικής ομάδας και συλλέγουν πληροφορίες γι’ αυτούς», δηλώνει ανωνύμως η πηγή στο CNN.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα αυτά συντελούνται λίγο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα μιας κομβικής αναμέτρησης, ανάμεσα σε δύο χώρες με οξυμμένες σχέσεις, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς την ομάδα που θα προκριθεί στην φάση των 16 του Μουντιάλ 2022.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *