Type to search

Cristiano Ronaldo Mundial 2022 QATAR 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο κύπελλο 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πορτογαλία ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ

Η Πορτογαλία του Σάντος δεν φέρνει πια ισοπαλίες

Share

Το κλίμα ήταν λιγάκι στραβό για το Σάντος προτού ξεκινήσει αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο και υπήρχε η απορία, πως θα βγάλει αντίδραση ο Πορτογάλος τεχνικός και η ομάδα του. Όμως στην 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του παγκοσμίου κυπέλλου το βράδυ της Δευτέρας (28/11), η Πορτογαλία νίκησε την Ουρουγάη με 2-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Προτού φτάσουμε στο σήμερα 2 γεγονότα πήραν έκταση σχετικά με την ομάδα της Πορτογαλίας και τον τεχνικό της.

17/9/2022: Ενόχληση Αμορίμ για τις κλήσεις στην εθνική ομάδα

Ο προπονητής της Σπόρτινγκ Ρούμπεν Αμορίμ, έδειξε δημόσια την ενόχληση του, εναντίον του ομοσπονδιακού τεχνικού Φερνάντο Σάντος, διότι από την ομάδα του δεν κλήθηκε κανένας για τους αγώνες του nations league, ενώ ο ίδιος θεωρούσε ότι άξιζαν να βρίσκονται στην εθνική, αφήνοντας υπόνοιες ότι επειδή είναι παίκτες της Σπόρτινγκ δεν τους κάλεσε ο Σάντος. Σίγουρα όχι το ιδανικότερο κλίμα στο ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας λίγο πριν το παγκόσμιο κύπελλο.

27/09/2022: Πορτογαλία Ισπανία 0-1 και επίθεση της Marca στον Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος γνώριζε σκληρή κριτική από την Marca, μετά την ήττα της ομάδας του από την Ισπανία, για το Nations league με 1-0. Ο κυριότερος χαρακτηρισμός εναντίον του ήταν ότι είπε ψέματα, ότι η εθνική Πορτογαλίας θα είναι θαρραλέα στο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων. Στα μάτια των Ισπανών που κατάφεραν να πάρουν την νίκη στο 88’ αυτό δεν συνέβη, αναφέροντας επίσης ότι η Πορτογαλία έχει μεγάλους παίκτες αλλά όχι μεγάλο προπονητή.

28 /11/2022: Πορτογαλία Ουρουγάη 2-0 και μαθηματική πρόκριση στην επόμενη φάση

Με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος λοιπόν που μάλλον δεν ίδρωσε το αυτί του από όσα προηγήθηκαν, η Πορτογαλία κατάφερε να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες, προτού ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων και μάλιστα με τρόπο εμφατικό. Τα αποτελέσματα δεν θυμίζουν και πολύ ομάδα Φερνάντο Σάντος (3-2! νίκησε την Γκάνα στο πρώτο παιχνίδι) που μετά την Γαλλία και την Βραζιλία, έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την παρουσία της στους 16 του παγκοσμίου κυπέλλου. Η Πορτογαλία επιβλήθηκε της Ουρουγουάης χωρίς να της αφήσει και πολλά περιθώρια αντίδρασης. Με δυο γκολ του εξαιρετικού Φερνάντες, στο 54 και με πέναλτι στο 93 (έπειτα από υπόδειξη του VAR), η Πορτογαλία έφτασε στην νίκη και θα αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική την Νότια Κορέα κοιτώντας την πρωτιά στον όμιλο. Η Πορτογαλία στο τελευταίο μουντιάλ του Κριστιάνο έχει ξεκινήσει εξαιρετικά και φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι έχει αφήσει τα όποια προβλήματα και σύννεφα είχαν δημιουργηθεί. Το που θα φτάσει φυσικά μένει να το δούμε, ωστόσο αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, που θα φτάσει άραγε η Πορτογαλία σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο, όταν το 2016 κατέκτησε το ευρωπαϊκό με μόλις μια νίκη και 6 ισοπαλίες;

 

Επιμέλεια: Άγγελος Κλάδος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *