Type to search

ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 0-1 : ΔΥΤΙΚΟΣ… Ο ΑΝΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ.

Share

Ο Μιχάλης σκόραρε στο 17ο λεπτό και έδωσε τη νίκη στον Ήφαιστο Περιστερίου απέναντι στην Νέα Ιωνία σε ένα παιχνίδι με αρκετό άνεμο.

 

Τη νίκη πανηγύρισε ο Ήφαιστος Περιστερίου με 1-0 κόντρα στην Νέα Ιωνία στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας δείχνοντας την ανάκαμψη της ομάδας μετά την ήττα με 3-0 από το Χαϊδάρι. Από την άλλη, σταμάτησε ένα αήττητο σερί 3 αγωνιστικών για τη Νέα Ιωνία που συνεχίζει να εμφανίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονο άνεμο που, παρόλα αυτά, δεν έκανε δύσκολο το έργο των ομάδων να δημιουργήσουν φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό μάλιστα θέλησαν να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους οι γηπεδούχοι απειλώντας για πρώτη φορά από κόρνερ στο 12′. Ο Κομνηνός δοκίμασε να εκτελέσει απευθείας και είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δεξιό δοκάρι της εστίας με τον Koudou να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στην καλή ευκαιρία της Νέας Ιωνίας με εκπληκτική αντεπίθεση στο 16′. Ο Βλαχόπουλος έκλεψε την μπάλα, την έδωσε στον Λαγγά και αυτός με κάθετη έβγαλε μόνο το Χίο απέναντι στον Παπουτσή που απέκρουσε σωτήρια. Αυτό που δεν κατάφεραν στο 16′, το πέτυχαν ένα λεπτό αργότερα με μία ακόμα κάθετη αυτή τη φορά από το Γόνη που τροφοδότησε το Μιχάλη και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 1-0 με όμορφο τελείωμα.

 

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας ξεκίνησε την αντεπίθεσή της για να βρει το γκολ ισοφάρισης με τον Κομνηνό στο 23′ να μπαίνει στην περιοχή και το σουτ του να περνάει λίγο έξω από την εστία του Καραγκούνη. Στο 27′ το σουτ του Ντυρμίσι είχε την ίδια κατάληξη ενώ στο 28′ ο Κομνηνός προσπάθησε ξανά με απευθείας κόρνερ. Η καλύτερη φάση των γηπεδούχων ήρθε στο 37ο λεπτό έπειτα από σέντρα του Φραντζέσκου με το βολέ του Ντυρμίσι να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο η κεφαλιά του Ουτσίκα μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου στο 42′.

Οι αρκετοί οπαδοί της Νέας Ιωνίας που βρέθηκαν στο γήπεδο ήταν επικριτικοί σχετικά με την αμυντική λειτουργία της ομάδας και τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Ωστόσο, άλλαξαν στάση στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο σύνολο του Μάκη Παπαδόπουλου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ήφαιστο να περιμένει. Ο Ντυρμίσι ήταν ο πιο ενεργός και απειλητικός παίκτης των γηπεδούχων και το έδειξε με αρκετά σουτ. Πρώτα στο 51ο λεπτό μετά από εξαιρετική ανάπτυξη που σταμάτησε στον Καραγκούνη και αργότερα στο 56ο λεπτό με το σουτ να μην βρίσκει εστία.

Η είσοδος του Αγγελή έκανε πιο επιθετική τη Νέα Ιωνία και το σουτ στο 76′ μετά από συνεργασία του Πετρά και του Ντυρμίσι πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν πολύ από στημένες φάσεις με φάουλ εκτός περιοχής και αρκετά κερδισμένα κόρνερ. Ο άνεμος, όμως, δεν βοήθησε και η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε τις απαντήσεις.

Η τελευταία ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Μπάστας έκανε το γέμισμα, οι αμυντικοί του Ηφαίστου δεν συννενοήθηκαν σωστά και ο Αγγελής από δύσκολη γωνία σούταρε με τον Καραγκούνη να παίρνει σωστή θέση και να αποκρούει.

Η ομάδα των δυτικών προαστείων με τη νίκη αυτή ανέβηκε στην 5η θέση της Α’ Κατηγορίας του 1ου Ομίλου έχοντας μαζέψει 10 βαθμούς σε 6 αγώνες. Αντίθετα, η Νέα Ιωνία έπεσε στην 7η θέση με 9 βαθμούς σε 7 αγώνες.

 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Μάκης Παπαδόπουλος): Παπουτσής, Φραντζέσκος (62′ Αδαμόπουλος), Πετράς, Μπάστας, Τσαΐνης, Koudou (46′ Μπέτσας), Ούτσικας (75′ Τζαμάϊ), Κ. Παπαδόπουλος, Κομνηνός (62′ Αγγελής), Αντωνόπουλος (75′ Μακρής), Ντυρμίσι.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Γαλινός Νικολαΐδης): Καραγκούνης, Βλαχόπουλος, Μπαλαρίνης, Κοτούλιας, Καρδάμης, Λιούκας, Μιχάλης, Γόνης (84’ Βασιλάκης), Φράρος (63’ Λάχας), Λάγγας, Χίος (78’ Στάμος)
ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Σαρίδης, Σαμοΐλης κια Κρασώνης.

 

Μάκης Θεοτοκάτος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *