Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Τρένο”…τα Σούρμενα, 1-3 τον Άγιαξ Ταύρου και κορυφή!

Share

Ωραίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο Ταύρου Β΄ “Χάρης Παυλίδης” στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής ανάμεσα στον τοπικό Άγιαξ Ταύρου και τα Σούρμενα. Οι φιλοξενούμενοι θα καταφέρουν να περάσουν και από εκεί με 1-3 και να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας παιχνίδι περισσότερο. 

Τα Σούρμενα μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 2΄ θα απειλήσουν για πρώτη φορά με τον Μιχελή να αστοχεί σε κόρνερ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Και οι δύο ομάδες βέβαια είχαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να βρουν κάποιο τέρμα. Καλύτερη κυκλοφορία για τους φιλοξενούμενους, με την ομάδα του Ταύρου να δυσκολεύεται λίγο στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν κάποιο από τα τέσσερα κόρνερ που κέρδισαν και έψαχναν κάτι στην αντεπίθεση. Ιδιαίτερα κινητική ήταν η δεξιά πτέρυγα με τον Μαυροβουνιώτη αφού από εκεί γινόταν όλες οι προσπάθειες. Πρώτη τους τελική με τον Στατήρη στο 14΄ με το σουτ να μπλοκάρεται εύκολα. Μοιρασμένο παιχνίδι γενικά με τους δύο αντιπάλους να αλληλοεξουδετερώνονται. Αρκετός κόσμος στην εξέδρα και από τις δύο πλευρές, αλλά και με τσουχτερό κρύο. Στο 22΄ τελικά ο Άγιαξ Ταύρου θα προηγηθεί μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μαρουσή, με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παραθυράκι του Αθανασόπουλου.

Δύο λεπτά αργότερα όμως τα Σούρμενα θα κάνουν το 1-1 μετά από καρφωτή κεφαλιά του Γιαννόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον ίδιο να φτάνει τα τρία τέρματα στη σεζόν. Και στο 34΄ οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν την ολική ανατροπή με πανέμορφο τελείωμα του Καμπουρούδη από τα 25 μέτρα, με τη μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα του Γιαννούτσου.

Στο 40΄ οι γηπεδούχοι θα απειλήσουν με κεφαλιά η οποία θα είναι άστοχη. Η ανατροπή βραχυκύκλωσε τους κόκκινους του Άγιαξ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τα Σούρμενα μπροστά στο σκορ έχοντας μετουσιώσει σε γκολ και τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά δυνατά με σκληρά μαρκαρίσματα που διαδέχονταν το ένα το άλλο. Πρώτη στιγμή για τους γηπεδούχους στο 55΄ με τον Στατήρη να σουτάρει αλλά η μπάλα να περνά ψηλά, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν άμεσα με τον Αρσενίου. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού η πίεση του Άγιαξ γινόταν ολοένα και πιο ασφυκτική με σκοπό την ισοφάριση. Λίγα πράγματα έως το 70΄ από πλευράς φάσεων αλλά με πολλά νεύρα. Στο 75΄ οι φιλοξενούμενοι θα ζητήσουν πέναλτι για χέρι στη μικρή περιοχή, με το διαιτητή να δείχνει κόρνερ και το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυνάμεις μειώνονταν και για τις δύο ομάδες και στο 82΄ ένα δυνατό μαρκάρισμα θα οδηγήσει σε αψιμαχίες μεταξύ των παικτών. Οι κίτρινες στα τελευταία λεπτά διαδέχονταν η μία την άλλη, με το Άγιαξ Ταύρου να πιέζει όλο και πιο πολύ. Τελικά στο 91΄ τα Σούρμενα θα κλειδώσουν τη νίκη μετά από ωραίο τελείωμα του Πετριτάι που θα δώσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης και θα την ανεβάσει στην κορυφή της κατάταξης με 16 βαθμούς, την ώρα που ο τοπικός Άγιαξ θα παραμείνει τέταρτος με 12 βαθμούς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Αλαμπέης Γ. με βοηθούς τον κ. Αραβίδη Γ. και τον κ. Νιδριώτη Ι.

Παρατηρητής ήταν ο κ. Βλασταράς Ι.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ: Γιαννούτσος, Χασιώτης, Μαυροβουνιώτης(77΄ Κόρδας), Μαρουσής, Παπακωνσταντίνου(77΄ Καβαλλάρης), Παπαευθυμίου, Αναστασόπουλος, Τρακόσης, Σέχου(63΄ Σέχου), Γκαρδιάκος(26΄ Παπανδρέου), Στατήρης(63΄ Μπαρμπαλιάς)

ΣΟΥΡΜΕΝΑ: Αθανασόπουλος, Αλεξανδράκης, Μαρινάκης, Καμπουρούδης, Μιχελής, Μαργαρίτης, Αρσενίου(88΄ Ντοκάι), Τσομπάνης(61΄ Χαπάλογλου), Γιαννόπουλος, Μακρυνόρης(74΄ Μασάντο), Πετριτάι

 

Επιμέλεια: Θάνος Βλάχος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *