Type to search

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΑΘΗΝΩΝ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΑΓΙΑΞ ΤΑΥΡΟΥ!

Share

Σε ένα ήρεμο απόγευμα εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Άγιαξ Ταύρου με την Ανθούπολη, με τους κόκκινους να επικρατούν εύκολα με 2-0 στο “Χάρης Παυλίδης” και να πλησιάζουν την κορυφή του δευτέρου ομίλου της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ανθούπολης ο τοπικός Άγιαξ, ο οποίος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από το ξεκίνημα και προσπαθούσε να βρει ένα γρήγορο γκολ. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι επιδίωκαν να κρατήσουν ψηλά την άμυνα τους ώστε να μην χάσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωραίο κάθετο ποδόσφαιρο από τους γηπεδούχους στα πρώτα λεπτά και προειδοποιητική απειλή στο 9′ με το σουτ του Τρακόση να φεύγει ψηλά άουτ. Νέο σουτ του Πασά λίγο αργότερα χωρίς αποτέλεσμα, με την πρώτη απειλή από πλευράς Ανθούπολης να έρχεται με τον Καλογέρη στο 15′, το πλασέ του οποίου δεν ανησύχησε τον Ξυδιά. Δύο λεπτά μετά και το σουτ του Ξυλογαλά πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά με την ομάδα του να νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά και διάθεση να κερδίσει πράγματα στη κόντρα με αντεπιθέσεις. Με συμπληρωμένα τα μισά του πρώτου μέρους, η πίεση και η υπεροχή των γηπεδούχων ολοένα και αυξάνονταν και τελικά απέδωσαν καρπούς στο 25′ όπου ο Σέχου μπήκε στην περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον αντίπαλο του για ανατροπή, με τον αρχηγό Μαρουσή να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 1-0 (ο ίδιος έφτασε τα 3 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα), έπειτα από σχεδόν δύο λεπτά από την υπόδειξη της “εσχάτης των ποινών” λόγω έντονων διαμαρτυριών από τους φιλοξενούμενους.

(η στιγμή της εκτέλεσης του πέναλτι)

(ο πανηγυρισμός του σκόρερ) 

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου τα νεύρα οξύνονταν ιδιαίτερα μετά τη φάση του πέναλτι, με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι συχνές διακοπές, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της κερκίδας με τους περίπου 100 φιλάθλους και των δύο ομάδων. Στο έξτρα πεντάλεπτο των καθυστερήσεων οι μπλε της Ανθούπολης αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα και ως εκ τούτου να απειλήσουν με αξιώσεις. Το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με τον Άγιαξ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0, σε ένα πρώτο μέρος με όχι ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο εκατέρωθεν.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με σκοπό την άμεση ισοφάριση. Στο 48′ ο διαιτητής θα δείξει την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Καλογέρη της Ανθούπολης, αρκετά γρήγορα μετά και τα όσα είχαν προηγηθεί στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Στο 57′ ο Άγιαξ διπλασίασε τα τέρματα του αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ και πάλι του Μαρουσή, ο Παπανδρέου με ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 65′ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με φάουλ και ωραία κεφαλιά του Ρέζτσου που λίγο έλλειψε να μειώσει.

(η μεγάλη ευκαιρία της Ανθούπολης) 

Για το τελευταίο εικοσάλεπτο ο προπονητής της φιλοξενούμενης Ανθούπολης σχημάτισε πεντάδα στην άμυνα του, η οποία μετατρέπονταν σε ένα 3-5-2 σε φάση αντεπίθεσης. Όσο περνούσε η ώρα οι κόκκινοι του Ταύρου προσπαθούσαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ που θα κλείδωνε οριστικά την υπόθεση νίκη. Στο 75′ ο Αναστασόπουλος στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα θα αστοχήσει σε μοναδική ευκαιρία ύστερα από σέντρα του Χασιώτη. Όπως είναι λογικό οι αλλαγές και από τις δύο πλευρές μείωσαν το ρυθμό μέχρι και το “φινάλε” της αναμέτρησης, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται και τον Άγιαξ να πέρνει το τρίποντο με 2-0 που θα τον ανεβάσει στην τέταρτη θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς, κλείνοντας έτσι τη ψαλίδα στο -4 από το πρωτοπόρο Χαλάνδρι. Αντίθετα η ομάδα της Ανθούπολης παρέμεινε στην προτελευταία θέση με μόλις 5 βαθμούς στην προσπάθεια της να αποφύγει τον υποβιβασμό στην χαμηλότερη κατηγορία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Ψαρίδης με βοηθούς τον κ. Τζέλο και το κ. Κούλη.

Χρέη παρατηρητή στο παιχνίδι ανέλαβε ο κ. Παναγιωτακόπουλος Φώτιος.

Οι συνθέσεις των ομάδων 

Άγιαξ Ταύρου: Ξυδιάς, Χασιώτης, Καβαλλάρης, Μαρουσής, Παπακωνσταντίνου(84′ Σέχου Χ.), Παπαευθυμίου, Παπανδρέου(74′ Μπαρμπαλιάς), Τρακόσης, Σέχου Σ.(74′ Αναστασόπουλος), Γκαρδιάκος(90′ Ούκου), Πασά(90′ Μαντζιούτας)

Ανθούπολη: Τσιώσης, Δοριτάς, Κόσκινας(86′ Σπυρόπουλος), Πάσσαρης(68′ Πανίδης), Μπιμπιζάς, Αρβανίτης, Ρέζτσος, Καψάλης(81′ Σατρατζέμης), Ηλιόπουλος, Καλογέρης(81′ Ντούπης), Ξυλογαλάς(68′ Τζαβάρας)

ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *