Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λεβαδεικός: Η επάνοδος

Share

Ιστορικής σημασίας ήταν η φετινή χρονιά για τον Λεβαδειακό καθώς σηματοδότησε την επιστροφή του στα “σαλόνια” της Super League Interwetten.

Τρία χρόνια μακριά από την Super League Interwetten ήταν πολλά για τον Λεβαδειακό και έτσι από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται ξανά στα γήπεδα της κορυφαίας κατηγορίας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Λιβαδειάς επικράτησε δύο φορές της Βέροιας στα μπαράζ ανόδου και “σφράγισε” το εισιτήριο της επιστροφής της έπειτα από τρία χρόνια στην Super League 2.

Κυρίαρχος στην Super League 2

Οι “Βοιωτοί” ήταν με συνέπεια στις καλύτερες ομάδες της δεύτερης εθνικής κατηγορίας και τερμάτισαν στην πρώτη θέση του Νοτίου Ομίλου με 72 βαθμούς, επτά περισσότερους από την δεύτερη Καλλιθέα έχοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα με 68 και 19 γκολ αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Λεβαδειακός είχε τις περισσότερς νίκες (22) και τις λιγότερες ήττες (4).

Πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν ο μέσος Νίλι με 11 γκολ και ο Νέστορας Μυτίδης με 10.

Αρκετές παρουσίες στην Super League

Ο Λεβαδειακός προέκυψε από την συγχώνευση των ομάδων “Παλλεβαδειακή Ένωση” με έτος ίδρυσης το 1930 και “Τροφώνιος” με έτος ίδρυσης το 1928. Έπρεπε να περάσουν 26 χρόνια από την συγχώνευση ώστε την σεζόν 1986/87 να τερματίσει τριταθλητής Β’ Εθνικής και να πάρει το βάπτισμα του πυρός στην πρώτη εθνική. Εκεί παρέμεινε για τέσσερις σεζόν και επέστρεψε για δυό χρόνια, από το 1993 έως το 1995.

Μετά από μια κακή περίοδο στην οποία βρέθηκε ακόμα και στην Δ’ Εθνική, ο Λεβαδειακός επέστρεψε στην Α’ Εθνική το 2005 αλλά “έπεσε” αμέσως όμως έπιαξε ξανά την τριετία 2008-2010. Έμεινε για μια σεζόν στην – τότε – Football League και επέστρεψε το 2011 ενώ έμεινε στην Super League μέχρι και το 2019.

Ο coach είχε προαναγγείλει την άνοδο

Ο “αρχιτέκτονας” αυτής της προσπάθειας, Γιάννης Ταουσιάνης, εμφανίστηκε σίγουρος για την άνοδο ήδη από τον Δεκέμβριο καθώς μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό είχε δηλώσει:

Το ότι κερδίσαμε ομάδες της Σούπερ Λίγκας και τον πρωταθλητή είναι μεγάλη διάκριση. Έχουμε μεγάλη πίστη για να παίξουμε και του χρόνου σε τέτοια γήπεδα και τέτοιους αντιπάλους”.

Ενώ μετά την νίκη απέναντι στην Λαμία με την οποία επισφραγίστηκε η άνοδος, ο προπονητής του Λεβαδειακού είχε να πει:

«Υπάρχει ένας καταιγισμός συναισθημάτων, αλλά περιμένουμε μη βγει κανείς από καμία γωνία και μας πει πως πρέπει να παίξουμε και άλλον αγώνα, με αυτά που περάσαμε όλη τη χρονιά. Ήταν δύο παιχνίδια δύσκολα, κρίθηκαν σε στιγμές και συναισθήματα. Τα πήγαμε καλά και στους δύο αγώνες και κατακτήσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στους παίκτες μου, λογιζόμασταν το φαβορί και αυτό ήταν δύσκολο. Μπορώ να καταλάβω τους ποδοσφαιριστές της Βέροιας. Όπως είπα είναι δύο ισάξιες ομάδες. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρει γιατί το αξίζει».

Σταύρος Λιώσης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *