Type to search

Champions league CHAMPIONS LEAGUE Jurgen Klopp Liverpool FC Premier league Premier League Γιούργκεν Κλοπ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πρεμιέρ Λίγκ

4 εμφανίσεις τελικών για τον Γιούργκεν Κλοπ

Share

 

 

SportReview Newsroom

 

Ο Γερμανός οδοιπόρος που καθοδηγεί το Λίβερπουλ στις επιτυχίες, εξασφάλισε μια θέση στο τελικό η ομάδα του απέναντί στη Βιγιαρεάλ και έτσι έγινε τετράκις σε εμφανίσεις τελικών του Τσαμπιονς Λίγκ.

Η 1η του μεγάλη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι που με τις οδηγίες του καθοδηγώντας τη Μπορουσια Ντόρτμουντ.

Eφτασαν μέχρι το τελικό, έφτασαν μέχρι την πηγή νερό δε ήπιαν διότι ηττήθηκαν στο τελικό του 2012-2013 από την Μπάγερν Μονάχου στο Γουέμπλει με 2-1 με το Ρόμπεν να στερεί την χαρά στους Βεστφαλούς.

 

6 χρόνια ύστερα με νέα ομάδα με τη Λίβερπουλ τη έφερε μια ανάσα και πολύ κοντά σε ευρωπαϊκό τίτλο ύστερα από 14 χρόνια.

Όμως με τραγικά λάθη του τερματοφύλακα της έδωσαν το τρόπαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία της επιβλήθηκε και κυριάρχησε στερώντας το τίτλο στους Reds με 3-1.

Απογοήτευση φαίνεται στο πρόσωπο του Γερμανού.

3η και τυχερή του Γερμανού που οδήγησε ξανά τη Λίβερπουλ σε τελικό και το κατέκτησε απέναντι στην Τότεναμ με 2-0 με τον Σαλάχ και τον Οριτζί να χαρίζουν ο τρόπαιο στους φίλους της ομάδας που την συντρόφεψαν και ακόμα τη συντροφεύουν με τους οπαδούς να μην τον αφήνουν μόνη της με το σύνθημα you”ll never walk alone να ισχύει μέχρι και σήμερα.

Φτάνοντας στο σήμερα, είναι η τέταρτη φορά που εμφανίζεται ξανά σε ένα μεγάλο τελικό.

Με την Λίβερπουλ μετράει ένα πρωτάθλημα, 1 διηπειρώτικο, 1 σούπερ καπ Ευρώπης, ένα τσάμπιονς λιγκ και ένα κύπελλο.

Κατάφερε με σκληρή δουλειά και την υπομονή που κάνει να ισοφαρίσει το ρεκόρ 4  προπονητών που φημίζονται για τη δουλειά τους στο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα.

Οι κύριοι είναι: σερ Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουναιντεντ: 1999, 2008, 2009, 2011)

Μιγκελ Μουνοζ(Ρεάλ Μαδρίτη: 1960, 1962, 1964, 1966)

Μαρτσέλο Λίππι (Γιουβέντους: 1996, 1997, 1998, 2003)

Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν: 2003, 2005, 2007, και Ρεάλ Μαδρίτη το 2014).

Εάν η Λίβερπουλ  κατακτήσει το κύπελλο πρωταθλητριών τότε θα μιλάμε για δεύτερη κατάκτηση του γερμανού τεχνικού και ισοφάριση του ρεκόρ του Σερ Αλεξ.

Η ομάδα του είναι κοντά στον να πετύχει ένα μεγάλο στόχο διότι βρίσκεται και στις 4 διοργανώσεις που θα της αποφέρει τίτλο. Αυτό είναι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με το τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, 2η θέση και κυνηγάει τη Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα και Λίγκ καπ.

Αυτή την στιγμή 10 τελικούς μέτρανε οι κόκκινοι με τον Γερμανό να πιστώνεται τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει στον σύλλογο φέρνοντας μία νέα γενιά ποδοσφαιριστών που κατάφεραν και άλλαξαν τη ροή της ιστορίας του συλλόγου.

Ό Κλοπ πέρασε τον προκάτοχό του, Μπομπ Πέισλι (τρεις), προχωρώντας τόσο από τον Τζο Φάγκαν όσο και από τον Ράφα Μπενίτεθ μαζί με τον Μπράιαν Κλαφ (και οι δύο).

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *