Type to search

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Άμυνα από ατσάλι

Share

Ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα έχει ως βάση την καλή αμυντική του λειτουργία, την δουλειά που έχει γίνει στην κυκλοφορία μπάλας τόσο στην αρχική ανάπτυξη όσο και στο μεσαίο μπλοκ και περιμένει τα γκολ από τους δύο ακραίους επιθετικούς. Όταν δεν σκοράρουν, οι Αϊτόρ, Παλάσιος, όπως έγινε στους Ζωσιμάδες ή στο ντέρμπι της κανονικής περιόδου στην Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό, η ομάδα δεν βρίσκει λύσεις. Δεν μπορεί να βρει λύσεις, γιατί όσο και να παλεύει ο Ιωαννίδης, όσο φιλότιμος και αν είναι, του είναι δύσκολο να βγάλει καθαρά τελειώματα.

Με Βέλεθ και Σένκεφελντ το Τριφύλλι είναι άτρωτο και έχει καταφέρει:

– Να μη δεχτεί ούτε φάση στο Βικελίδης, που έπαιξε χωρίς 13 ποδοσφαιριστές

– Να επιτρέψει μόλις 2-3 καλές στιγμές στον ΠΑΟΚ όταν εκείνος ήθελε γκολ για να ισοφαρίσει και καμία απ’ αυτές στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα

– Να μη δεχτεί ούτε ευκαιρίας στα Γιάννενα

– Να αφήσει τον Ολυμπιακό χωρίς ευκαιρία από το 4’ και τη φάση του Μασούρα μέχρι το 95’ και τη λήξη του ματς.

Και δεν είναι μόνο τα πλέι οφ. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια του (5 κανονικής διάρκειας συν 5 πλέι οφ), ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ. Ένα από τον Παναιτωλικό με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο Αγρίνιο, ένα από την ΑΕΚ με πέναλτι στο 1-1 της Λεωφόρου και ένα από τον ΠΑΟΚ στο 2-1 της Λεωφόρου. Μόλις ένα δηλαδή σε ροή αγώνα, αφού από Παναιτωλικό και ΑΕΚ ήρθαν από στημένες μπάλες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουζινόγλου

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *