Type to search

Australian Open Tenis Τένις ΤΕΝΝΙΣ Τσιτσιπας

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ:ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΦΑΒΟΡΙ

Share

Το πρώτο Γκραν Σλαμ της σεζόν ,το Αυστραλιανό όπεν αναμένεται να λάβει χώρα στις 17-30/1 στα γήπεδα της Μελβούρνης και προμηνύεται ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος του αθλητισμού ,και όχι μόνο ,έχει εστιάσει την προσοχή του στην υπόθεση συμμετοχής ή όχι του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Αυστραλιανό όπεν. Η παραφιλολογία γύρω από αυτό το θέμα ,το έχει καταστήσει ξεκάθαρα κοινωνικοπολιτικό και το μόνο χαμένο είναι το άθλημα .Εμείς ,λοιπόν ,θα αναλύσουμε τη διοργάνωση σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο είτε ο Σέρβος τελικά αγωνιστεί είτε όχι .Μια διοργάνωση με έντονο το ελληνικό χρώμα με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να αποσκοπούν αμφότεροι σε μια σπουδαία πορεία.

 

   Στο ταμπλό των ανδρών, σε περίπτωση που λάβει τελικά μέρος , ο Τζόκοβιτς είναι ο επικρατέστερος για την κατάκτηση του τροπαίου, όντας ο κορυφαίος τενίστας τα τελευταία χρόνια και ο απόλυτος κυρίαρχος του Αυστραλιανού όπεν με 9 πρωτιές στον συγκεκριμένο θεσμό.Παρολ ‘αυτά, στο δεύτερο μισό του 2021 Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ κατά κύριο λόγο απέδειξαν ότι ο νούμερο 1 αθλητής στην παγκόσμια κατάταξη της αντισφαίρισης δεν είναι άτρωτος, αγωνιζόμενοι σε παρόμοιο επίπεδο με εκείνον.Ο Ρώσος, μάλιστα κέρδισε τον Νόλε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό του Aμερικανικού όπεν, μια νίκη που σίγουρα του έχει δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση ενόψει μιας ακόμα μεγάλης αναμέτρησης με τον Τζόκοβιτς.Ο Γερμανός από την πλευρά αναριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά την κατάκτηση του ΑΤΠ ΦΑΙΝΑΛΣ για δεύτερη φορά στην καριέρα του.Ο Ναδάλ , τον οποίο πολλοί είχαν ξεγράψει ,δείχνει να έχει επιστρέψει σε καλή  κατάσταση μετά τον τραυματισμό του και με τις εμφανίσεις του στα τουρνουά προετοιμασίας έστειλε ένα μήνυμα στους ανταγωνιστές του.Ο Ισπανός ,ωστόσο ,έχει να θριαμβεύσει στο πρώτο Γκραντ σλαμ της σεζόν από το 2009 και γενικότερα μεγαλώνοντας δείχνει να δυσκολεύεται όλο και περισσότερο μακριά από το αγαπημένο του χώμα .Ο Στέφανος Τσιτσιπάς την περσινή χρονιά πήρε μέρος για πρώτη φορά σε τελικό ενός Γκραντ Σλαμ και  επιδιώξει σίγουρα να βρει την καλή του φόρμα , η οποία εδώ και περίπου 6 μήνες αγνοείται , σε μια διοργάνωση η προϊστορία είναι σύμμαχος του καθώς έχει δύο παρουσίες στον ημιτελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανήκει εδώ και χρόνια στην ελίτ του παγκόσμιου τένις και αναμφίβολα συγκαταλέγεται στους βασικούς υποψήφιος για την πρωτιά σε ένα από τα 4 μεγαλύτερα τουρνουά στον κόσμο .Άλλοι αθλητές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ξεχωρίσουν είναι ο Γιανίκ Σίνερ ,ο Αντρέι Ρούμπλεφ ,ο Ματέο Μπερετίνι και ο πολύπειρος Άντι Μάρεϊ που κάνει αξιοθαύμαστη προσπάθεια να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Ελληνικό άρωμα έχει και η παρουσία του Θανάση Κοκκινάκη στο ανδρικό ταμπλό .Ο Αυστραλός με καταγωγή από τη χώρα μας δείχνει να είναι στην καλύτερη κατάσταση που υπήρξε ποτέ και έχει σίγουρα τη δυνατότητα να πάρει νίκες στη διοργάνωση.

I want to challenge Djokovic with my own tennis,' declares Tsitsipas

Στις γυναίκες γνωρίζουμε καλά ότι από όταν τελείωσε η κυριαρχία της Σερένα Ουίλιαμς δεν έχει υπάρξει κάποια αθλήτρια να την διαδεχτεί, για αυτό και βλέπουμε παρά πολλές εκπλήξεις . Οι δύο τενίστριες που έχουν πιάσει την υψηλότερη απόδοση σε βάθος χρόνου είναι η Άσλεϊ Μπάρτι και η Ναόμι Οζάκα .Η μεν πρώτη θέλει όσο τίποτα τον τίτλο στην πατρίδα της ,όμως στο παρελθόν ακόμα και σε περιόδους που εμφανιζόταν  ασταμάτητη όπως αυτή που διανύουμε έχει δείξει  ικανή τόσο για το καλύτερο όσο και για το χειρότερο, πραγματοποιώντας αραιά και που κακές εμφανίσεις  που δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα της .Από την άλλη, η Γιαπωνέζα αν και έχει κατακτήσει 4 Γκραν Σλαμ ,όλα σε σκληρή επιφάνεια είναι συναισθηματικά ευάλωτη  και αυτό δυστυχώς για εκείνη αποτυπώνεται στο παιχνίδι της . Για αρκετό καιρό ,μάλιστα ,είχε μείνει εκτός του αθλητισμού προσπαθώντας να βρει την γαλήνη μέσα της .Το χρυσό κορίτσι του Βρετανικού τέννις ,όπως την βάφτισαν οι συμπατριώτες της , η Έμμα Ραντουκάνου δεν έχει καταφέρει να βρει καλό ρυθμό μετά την επικράτηση της στο Aμερικάνικο όπεν .Δεδομένου της δύσκολης κλήρωσης της στον πρώτο γύρο ,οι πιθανότητες αποκλεισμού της σε αυτόν μοιάζουν μεγαλύτερες από την κατάκτηση του τροπαίου.Η Αρίνα Σαμπαλένκα βρίσκεται στο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά δεν έχει καταφέρει να προκριθεί έως τώρα στον τελικό κάποιου Γκραν Σλαμ. Μια θέση παρακάτω συναντάμε την φορμαρισμένη Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα ,η οποία προέρχεται από την κατάκτηση του WTA ΦΑΙΝΑΛΣ. Η Μπάρμπαρα Κρεϊτσκίκοβα,επίσης θα θέλει να αποδείξει μετά την επικράτηση της στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού ότι δεν είναι πυροτέχνημα και μπορεί να παραμείνει στην ελίτ του γυναικείου τένις . Η Σιμόνα Χάλεπ ,αν και έχει αρκετό καιρό ,να κάνει κάποια σπουδαία πορεία είναι σίγουρα ικανή να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Η Ισπανίδα καλλονή , Πάουλα Μπαντόσα παρουσιάζει μεγάλη  βελτίωση στο παιχνίδι της και θα διεκδικήσει και εκείνη τις πιθανότητες της .Υπάρχουν αρκετές ,ακόμα, αθλήτριες που έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν .Κατανοούμε λοιπόν πόσο απρόβλεπτη προμηνύεται η διοργάνωση των γυναικών. Για το τέλος αφήσαμε την Μαρία Σάκκαρη.Η Ελληνίδα τενίστρια την περσινή χρονιά επέδειξε τεράστια συνέπεια με πολλές παρουσίες σε ημιτελικούς διαφόρων τουρνουά ,οπότε έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να φέρει μια τεράστια επιτυχία για τα γαλανόλευκα χρώματα.

How Osaka can retake the No.1 spot from Barty

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι στην κατηγορία των τζούνιορ συμμετέχουν τρεις Έλληνες αθλητές ,ο Δημήτρης Παύλου ,ο Θοδωρής Μητσάκος και η Μιχαέλα Λάκη ,η οποία είναι από τις κορυφαίες τενίστριες στην ηλικία της .

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΟΥΛΑΚΗΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *