Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός Β’-Καβάλα 2-2: Έβγαλαν σφυγμό οι «αργοναύτες»

Share

Ισόπαλοι αναδείχτηκαν στο βοηθητικό γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ρέντη, Ολυμπιακός Β’ και Καβάλα με σκορ 2-2. Απώλεσαν προβάδισμα δύο τερμάτων οι «ερυθρόλευκοι».

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο του διάστημα με πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές. Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά κυνικός μετατρέποντας τις ευκαιρίες του σε γκολ, ενώ η Καβάλα παρά το γεγονός ότι έκανε πολύ καλό 1ο ημίχρονο, ήταν περισσότερο αποτελεσματική στην επανάληψη.

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε η αναμέτρηση για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 5′ μετά από αναταραχή στην αντίπαλη περιοχή ο Κωστή επωφελήθηκε γράφοντας από κοντά το 1-0. Ο ίδιος παίκτης έχασε ακόμα μία ευκαιρία στο 10′. Το επόμενο διάστημα ανήκε ολοκληρωτικά στην Καβάλα. Ο επιθετικός της, Σαμπανίδης, απείλησε δύο φορές στο 16′ και το 25′ πρώτα με σουτ που μπλόκαρε ο Τζολάκης και στη συνέχεια με ένα μακρινό σουτ. Στο 31′ ο Γροσδάνης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο έπειτα από ωραία ανάπτυξη των φιλοξενούμενων και έξοχη πάσα του εξαιρετικού στο 1ο ημίχρονο, Έμπερτ. Παρόλα αυτά, το ημίχρονο έκλεισε με ακόμα ένα γκολ για τον Ολυμπιακό, αφού ο Ξενιτίδης νίκησε τον Κυρίτση με δυνατό σουτ για το 2-0.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τον νεοεισελθέντα, Μπα, να κερδίζει πέναλτι και να έχει την ευκαιρία να κλειδώσει στην ουσία το ματς για την ομάδα του. Ο Κυρίτσης όμως τον νίκησε κάνοντας εκπληκτική επέμβαση, διατηρώντας τις ελπίδες για την ομάδα του. Η φάση αυτή έδωσε μεγάλη ώθηση στους φιλοξενούμενους που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους στο επόμενο διάστημα πετυχαίνοντας σε διάστημα 2 λεπτών (56′-58′) ισάριθμα τέρματα με σκόρερ και στις δύο περιπτώσεις τον Σταμένκοβιτς. Το τελευταίο μισάωρο δεν επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις και ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά. Το πολύ μακρινό σουτ του Έμπερτ στο 66′ έβγαλε με υπερένταση ο Τζολάκης, ενώ η σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 76′ με τον Κωστή, του οποίου το σουτ από την μικρή περιοχή κόντραρε πάνω στους αμυντικούς της Καβάλας. Τελευταία ευκαιρία της αναμέτρησης στο 90′, με το φάουλ του Μουσίγια να περνά εκτός.

Ο βαθμός αυτός ήταν πολύ σημαντικός για την Καβάλα για τη νέα αρχή που κάνει προκειμένου να φανεί ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός Β’ από την άλλη παραμένει στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας, νιώθοντας παράλληλα πως θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι, δεδομένου ότι απέκτησε ένα ισχυρό προβάδισμα στο πρώτο μέρος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’: (Αριέλ Ιμπαγάσα) Τζολάκης, Αποστολόπουλος, Χριστοφιλόπουλος (Μαυρούδης), Κεραμίδας, Νίκολιτς, Ντόι, Ξενιτίδης, Μαρίνος (Μπα), Πινακάς (Λιάτσος), Κωστή (Ιμπαγάσα), Βοΐλης (Σαπουντζής).

ΚΑΒΑΛΑ: (Αλεξάντερ Νούρι): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Βίλιους, Σπάσιτς, Στίκας, Πανουργιάς (Μουσίγια), Θωμαΐδης, Γροσδάνης (Οκάν), Έμπερτ (Κοέν), Σαμπανίδης (Μπελεβώνης), Σταμένκοβιτς.

 

Προκόπης Κωνσταντουδάκης

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *