Type to search

EURO 2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τουρκία 0-2 Ουαλία: Την “σκότωσαν” οι “Δράκοι” και πάνε στους 16!

Share

Οι Ουαλοί νίκησαν 0-2 την Τουρκία στο Μπακού υπό τη παρουσία Εντογάν! Οι “Δράκοι” της Ουαλίας βρίσκονται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση χάρη στο χρυσό γκολ του Άρον Ράμσεϊ αλλά και το κερασάκι στη τούρτα του Κόνορ Ρόμπερτς στο 90+6′.

 

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες “μπήκαν” ορεξάτα στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να σκοράρουν. Οι Ουαλοί απείλησαν με τους Ράμσεϊ και Μουρ στα πρώτα 12′, με την ευκαιρία του πρώτου να είναι χαμένο τετ-α-τετ, αφού ο Τσακίρ τον νίκησε με το πόδι. Οι Τούρκοι είχαν απάντηση με ισάριθμες ευκαιρίες. Πρώτα ένα ωραίο σουτ του Γιλμάζ που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ντάνι Γουόρντ και ύστερα ένα σουτ του Τσενγκίζ Ουντέρ έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Ουαλού τερματοφύλακα. Τον “γόρδιο δεσμό” ήρθε να λύσει ο Άρον Ράμσεϊ στο 43ο λεπτό, σκοράροντας μετά από τρομερή ασίστ του Γκάρεθ Μπέιλ! Οι Τούρκοι έπρεπε να αντιδράσουν στο δεύτερο ημίχρονο άμα ήθελαν να έχουν ελπίδες και στο 54ο λεπτό ο Μπουράκ Γιλμάζ έχασε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για να κάνει το 1-1 από τη μικρή περιοχή. Στο 60ο λεπτό ο Γκάρεθ Μπέιλ με ατομική προσπάθεια κέρδισε πέναλτι μετά από τάκλιν του Ζεκί Τσελίκ όμως ο αρχηγός της Ουαλία έστειλε την ευκαιρία… στις κερκίδες του Μπακού. Η εξασφάλιση του τρίποντου ήρθε από τον Κόνορ Ρόμπερτς στο 96ο λεπτό έπειτα από τρομερή ατομική προσπάθεια του Γκάρεθ Μπέιλ.

 

Οι ενδεκάδες:

 

Τουρκία (4-1-4-1):

Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν Σογιουντσού, Μεράς, Γιοκουσλού, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Καραμάν, Ουντέρ, Γιλμάζ (Γιαζιτσί 46′, Ντεμιράλ 46′, Μουλντούρ 73′, Ντερβίσογλου 75′, Καχβετσί 83′)

 

Ουαλία (4-2-3-1):

Ντάνι Γουόρντ, Κόνορ Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Μπεν Ντέιβις, Τζο Άλλεν, Μόρελ, Ράμσεϊ, Ντάνιελ Τζέιμς, Μπέιλ, Μουρ (Άμπαντου 73′, Χάρι Γουίλσον 85′, Νίκο Γουίλιαμς 90+4′)

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *