Type to search

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Παναθηναϊκός: Τα πλάνα του Γιοβάνοβιτς για τη νέα σεζόν

Share

Προτεραιότητα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αποτελούν οι αποδεσμεύσεις αλλά και η απόκτηση ενός στόπερ.

Στη διαδικασία στελέχωσης του ρόστερ για τη νέα σεζόν βρίσκονται άπαντες στον Παναθηναϊκό. Ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού», Ιβάν Γιοβάνοβιτς, εδώ και λίγες μέρες έχει πιάσει δουλειά, προκειμένου να βρει τους παίκτες που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τον ίδιο στη δημιουργία μιας άκρως ανταγωνιστικής ομάδας, που θα μπει σε διαδικασία πρωταθλητισμού. Βέβαια, βαρύνουσας σημασίας στο εσωτερικό των «πρασίνων» αποτελεί και το θέμα των αποδεσμεύσεων, καθώς αυτές θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Πάμε να δούμε, λοιπόν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα σε ποιες θέσεις θα κινηθεί να πάρει παίκτη ο Παναθηναϊκός, αλλά και ποιοι είναι υποψήφιοι για αποχώρηση.

Είναι δεδομένο ότι ο Σέρβος τεχνικός προσανατολίζεται στην απόκτηση τουλάχιστον πέντε ποδοσφαιριστών που θα έχουν θέση στη βασική ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» στοχεύουν σε μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, δεξιού μπακ, μέσου, εξτρέμ αλλά και επιθετικού. Ο 58χρονος μπορεί να βρίσκει στο πρόσωπο του Μακέντα τον βασικό φορ του «τριφυλλιού», όμως, για να μπορέσει να αποδώσει καλύτερα στο παραγωγικό κομμάτι ο Ιταλός, θα πρέπει να πλαισιωθεί από ποιοτικούς παίκτες στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ενδεικτικό είναι, πάντως, ότι από τα 36 συνολικά γκολ του Κίκο με την πράσινη φανέλα, τα δέκα τα σημείωσε την φετινή σεζόν παρά την τραγική εικόνα στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Ακόμη, ο άλλοτε τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έχει ξεχωρίσει τον Φώτη Ιωαννίδη που, πλέον, έχει έναν χρόνο εμπειρίας με τα πράσινα, αλλά και τους Χουανκάρ, Βιγιαφάνιες.  Από τις προαναφερθείσες θέσεις, πάντως, ο Σέρβος τεχνικός φαίνεται να έχει σε πρώτο πλάνο την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου και γρήγορου στόπερ που θα «κουμπώνει» με τους Βέλεθ, Πούγγουρα και Σένκεφελντ. Η ανάγκη για κεντρικό αμυντικό γίνεται επιτακτικότερη αν συνυπολογίσουμε ότι ο Κροάτης αναμένεται να χάσει σημαντικό μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ωστόσο, αυτό που καίει περισσότερο τους διοικούντες του συλλόγου και τον προπονητή, είναι η εκκαθάριση του υπάρχοντος ρόστερ. Γι’ αυτό, άλλωστε, και οι άνθρωποι της ομάδας κάνουν τις απαιτούμενες επαφές και συζητήσεις με ατζέντηδες, ώστε να αποδεσμευτούν αρκετοί ποδοσφαιριστές(ιδανικά με την μορφή πώλησης). Χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών που θα δουν την πόρτα της εξόδου είναι οι Γιασίν Αγιούμπ, Ούφε Μπεκ, Χρίστο Σέχου, ενώ ελάχιστες πιθανότητες παραμονής συγκεντρώνουν οι Ανδρέας  Αθανασακόπουλος και Δημήτρης Σερπέζης.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανή η αποχώρηση του Καρλίτος. Ο Ισπανός επιθετικός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων του «τριφυλλιού» και με δεδομένη την παραμονή των Μακέντα, Ιωαννίδη και Καμπετσή, φαντάζει πολυτέλεια να μείνει και του χρόνου στο ρόστερ. Μην ξεχνάμε ότι ο 30χρονος έχει από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην ομάδα καθώς λαμβάνει πάνω από 600 χιλ. ευρώ ετησίως. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο παίκτης έχει καλό όνομα στις χώρες της Αραβίας, με το ενδεχόμενο πώλησής του να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Σημειωτέον, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού αρχίζει στα τέλη Ιουνίου και πολλοί ανησυχούν για την στασιμότητα που παρατηρείται στα μεταγραφικά. Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής τηρείται «σιγή ιχθύος», όμως χρόνος υπάρχει και το ζητούμενο είναι να αποκτηθούν ποιοτικοί παίκτες που να ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Πέρα από την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που να ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, ώστε να επιστρέψει άμεσα στη διεκδίκηση των τίτλων.

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *