Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Λος Άντζελες Κλίπερς – Ντάλας Μάβερικς 126-111: Το Λ.Α. νίκησε τον Ντόντσιτς και πέρασε στα ημιτελικά της Δύσης!

Share
Οι Λος Άντζελες Κλίπερς έφτασαν στα όριά τους. Είδαν τον Λούκα Ντόντσιτς να σημειώνει άλλη μια μυθική εμφάνιση εις βάρος τους αλλά όπως και πέρσι έτσι και φέτος, υπερίσχυσε ο κανόνας που θέλει την ομάδα να νικάει τον παίκτη κι έτσι η παρέα του Καουάι Λέοναρντ πήρε τη νίκη με 126-111 στο έβδομο ματς κόντρα στους Μάβερικς και προκρίθηκαν στους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι όντας εξαιρετικά εύστοχες στις επιθέσεις τους και μη δίνοντας ιδιαίτερη… έμφαση στην άμυνα. Το σκορ άρχισε από νωρίς να κινείται σε υψηλά επίπεδα, τα ποσοστά ευστοχίας ήταν αρκετά υψηλά και για τις δύο πλευρές (14/21 σουτ των γηπεδούχων έναντι 14/22 των φιλοξενούμενων) και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 35-36 υπέρ των “Μαβς” και τον Λούκα Ντόντσιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (19π.) όπως και ο Καουάι Λέοναρντ (13π.) για λογαριασμό της ομάδας του. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, οι Κλίπερς διατήρησαν τα ποσοστά τους σε υψηλά επίπεδα και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προβάδισμα της τάξεως των 7-8 πόντων. Την ίδια ώρα οι Μάβερικς, είδαν τον Ντόντσιτς να συνεχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα αλλά δεν πήραν ουσιαστικές βοήθειες από τους υπόλοιπους παίκτες πλην κάποιων αναλαμπών από τους Πορζίνγκις και Φίνι-Σμιθ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 70-62 υπέρ του Λος Άντζελες το οποίο ήταν ασταμάτητο από τα 7.25μ. (11/19) και τους Λέοναρντ, Τζορτζ και Μαν να έχουν από 13 πόντους ο καθένας. Για τους Τεξανούς, ο Σλοβένος ηγέτης τους είχε “ζεσταθεί” για τα καλά με 29 πόντους, 10/14 σουτ και 7 ασίστ ενώ ο Πορζίνγκις είχε 12 με 5/9 σουτ.

 

Στην επανάληψη, η διαφορά εξαλείφθηκε γρήγορα όμως οι Κλίπερς όχι μόνο απάντησαν άμεσα αλλά πήραν μια σημαντική διψήφια διαφορά χάρη στην πολύ καλή επιθετική τους κυκλοφορία και την περίσσεια αυτοπεποίθηση με την οποία σούταραν. Από την άλλη οι Μάβερικς, τα περίμεναν όλα από τον Ντόντσιτς ο οποίος, όπως ήταν λογικό, έβγαζε κόπωση και κανείς συμπαίκτης του δεν έκανε το βήμα μπροστά για να κρατήσει την ομάδα κόντα στο σκορ με αποτέλεσμα η τρίτη περίοδος να λήξει στο 100-85. Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν πλέον το πάνω χέρι για την υπόθεση-πρόκριση και πλέον έδειχναν να ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι. Οι Τεξανοί μάζεψαν κάπως τη διαφορά και στα τελευταία 2μιση λεπτά μείωσαν στους 10 (114-104). Η ομάδα του Καουάι Λέοναρντ είχε τις λύσεις για να κρατήσει σταθερό προβάδισμα ασφαλείας και εν τέλη πήρε την πρόκριση για τους ημιτελικούς της Δυτικής Περιφέρειας με το τελικό σκορ 126-111 και 4-3 νίκες.

Κορυφαίος και MVP των νικητών αναδείχθηκε ο Καουάι Λέοναρντ ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 28 πόντους, 10/15 σουτ, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 4 κλεψίματα ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τον Μάρκους Μόρις με 23 πόντους και 7/9 τρίποντα αλλά και τον Πολ Τζορτζ με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα. Στην αντίπερα όχθη, ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν μαγικός με 46 πόντους, 17/30 σουτ, 7 ριμπάουντ και 14 ασίστ αλλά ουσιαστικά αβοήθητος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Εκεί όπου οι Κλίπερς είχαν το πλεονέκτημα από την αρχή της σειράς: στο βάθος του ρόστερ τους έχοντας μονάδες με εμπειρία και καθάρισαν την αναμέτρηση. Το Ντάλας πέρα από τον Λούκα Ντόντσιτς, δεν είχε να επιδείξει κάποια παρόμοιας αξίας εμφάνιση από τους υπόλοιπους παίκτες του.

 

Πλέον οι Λος Άντζελες Κλίπερς ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους Γιούτα Τζαζ στο πλαίσιο των ημιτελικών της Δυτικής Περιφέρειας. Οι Ντάλας Μάβερικς του μαγικού Λούκα Ντόντσιτς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφτασαν την ομάδα των Κλίπερς στα όριά της αλλά αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για αυτούς.

 

Δείτε τα πλήρη στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *