Type to search

Κεντρική ΣΤΙΒΟΣ

Τεντόγλου: Κατέχει την πρώτη και την δεύτερη καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο!

Share

Ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα 8.48 μέτρα σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την δεύτερη καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Έτσι, βρίσκεται πίσω από τον…εαυτό του, καθώς έχει σημειώσει και την πρώτη καλύτερη επίδοση στα 8.60 μέτρα στο άλμα εις μήκος.

Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου με άλμα στα 8.48 μέτρα, σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος. Το αξιοσημείωτο για τον Έλληνα άλτη είναι πως ο ίδιος κατέχει όχι μόνο την δεύτερη καλύτερη επίδοση για φέτος (8.48μ.), αλλά και την πρώτη μιας και στο μίτινγκ αλμάτων στην Καλλιθέα είχε πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στα 8.60 μέτρα. Υπενθυμίζεται πως το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος κατέχει ο Λούης Τσάτουμας και τα 8.66 μέτρα.

Εκτός από το 8.48 ο Τεντόγλου πέτυχε ένα ακόμη άλμα στα 8.41 μέτρα, στο οποίο πάτησε τουλάχιστον 10 εκατοστά πίσω από την κόκκινη γραμμή. Ο Τεντόγλου επέλεξε να κάνει έξι προσπάθειες, κάτι το οποίο δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν και με τις δύο πρώτες να είναι άκυρες. Συνέχισε στα 8.41 στην τρίτη προσπάθεια, ήταν άκυρος στο τρίτο και στο πέμπτο άλμα, ενώ στην τέταρτη προσπάθεια πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος με 8.48 μέτρα.

Οι  δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την επιτυχία του: Ένιωθα τα πόδια μου σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω τρελά πράγματα αν δεν έκανα κάποια λάθη. Πάταγα πίσω και έκανα και κάποια άκυρα. Χρειάζομαι δουλειά στη φόρα μου, γιατί μέχρι σήμερα στην προπόνηση δεν κάνουμε πολλά άλματα. Σήμερα αγωνίστηκα με όλη τη φόρα και πήγε αρκετά καλά. Το τρίτο άλμα ήταν 8,41 μ. και πάτησα πολύ πίσω. “

Και συνέχισε λέγοντας πως, Είμαι ευχαριστημένος σήμερα, πιστεύω, ωστόσο, πως θα μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα. Γενικά θεωρώ πως είμαι ένας από τους καλύτερους άλτες του κόσμου, ένας αθλητής που ακόμη και σε κακή ημέρα μπορώ να πηδήσω μακριά. Αυτό που δίνει αρχικά τη δυνατότητα να σκέφτομαι πολλά πράγματα από συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Επιμέλεια: Σοφία Τζιούβελη

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *