Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαζύγιο Μπλέιζερς και Στοτς

Share

 

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς αποφάσισαν να αλλάξουν σελίδα. Μετά τον αποκλεισμό από τους Ντένβερ Νάγκετς ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Τέρι Στοτς μετά από 9 χρόνια.

Όταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας το Πόρτλαντ προχωρούσε στην πρόσληψη του Στοτς ήλπιζε απλά σε μια βελτίωση της κατάστασης για αρχή. Τελικά στο πρόσωπό του βρήκε τον προπονητή που έγινε δεύτερος σε νίκες με την ομάδα. Μπόρεσε να αξιοποιήσει τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ και να αναδείξει τους Ντέιμιαν Λίλαρντ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ.

Οδήγησε το franchise σε 8 συνεχόμενες παρουσίες στα playoffs, συχνά βέβαια δυσκολευόταν στον πρώτο γύρο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ήττα από τους Σβώλους ήταν η τέταρτη σε αυτή τη φάση τα τελευταία 5 χρόνια. Το σύνολο απέδιδε δηλαδή γενικά στην κανονική περίοδο, βραχυκύκλωνε όμως στην post season, θυμίζοντας κάτι σαν τους Χοκς των 80s’ (από άποψη πορείας καθώς δεν είχαν βεντέτα σαν τον Ντομινίκ).

“Τρέφω αμέριστο σεβασμό για τον Τέρι και ο,τι κατάφερε τα τελευταία 9 χρόνια. Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως το συμφέρον του οργανισμού είναι να ακολουθήσει μια άλλη κατεύθυνση” είπε σε δήλωση του ο Νιλ Όλσι, ενώ συνέχισε προσθέτοντας: ” Ο Τέρι θα έχει πάντα μια ειδική θέση στην οικογένεια των Τρέιλ Μπλέιζερς και στην κοινότητα του Πόρτλαντ. Βασιζόμασταν στη διαφάνεια, τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια που επεδείκνυε κάθε μέρα. Ευχόμαστε τα καλύτερα για τον ίδιο και τη σύζυγό του Γιαν”.

Τα πρόσωπα που παίζουν δυνατά για τη θέση του προπονητή είναι οι Τζέισον Κιντ, Μάικ Ντ’ Αντόνι, Τσάνσι Μπίλαπς, Τζεφ Βαν Γκάντι και Τζουβάν Χάουαρντ. Ο Λίλαρντ πάντως ερωτηθείς για τον ποιον προτιμά, απάντησε ότι θα ήθελε τον πρώην τεχνικό των Μιλγουόκι Μπακς.

Μένει να δούμε βέβαια τι θα πράξει και ο ίδιος από εδώ και πέρα, καθώς το όνομά του αναμένεται να ακουστεί ως στόχος αρκετών ομάδων της λίγκας.

Επιμέλεια: Γιώργιος Διαλυνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *