Type to search

ACB Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Τενερίφη – Μπούργος 86-78: Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά «έγραψε» το 1-0

Share

Η Μπούργος ανέτρεψε διαφορά δεκαέξι πόντων, ωστόσο η Τενερίφη ανέκτησε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη με 86-78. Άνοιξε έτσι λογαριασμό στη σειρά και ψάχνει πλέον μία νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια για να προκριθεί στα ημιτελικά της ACB. 

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Τενερίφη στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς απέναντι στην Σαν Πάμπλο Μπούργος, αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη με 86-78 και να κάνει το 1-0 στη σειρά.

Η ομάδα του Τσους Βιντορέτα απέκτησε τα ηνία του σκορ από την αρχή του αγώνα, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με τρεις (45-42) και μπόρεσε να τρέξει ένα σερί στη τρίτη περίοδο, το οποίο ήλπιζε να της δώσει και μια εύκολα επικράτηση. Στο 26΄ η απόσταση έφτασε τους 16 πόντους (64-48), αλλά η Μπούργος δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη. Με σερί 22-4 (68-70 στο 34΄) βρέθηκε για πρώτη φορά στο κεφάλι του σκορ αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το μομέντουμ. Η Τενερίφη αντέδρασε, πήρε πίσω το προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε ποτέ μέχρι το τέλος και έφτασε στη νίκη με 86-78.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο MVP του πρωταθλήματος, Γκιόργκι Σερμαντίνι με 16 πόντους και ακολούθησε με 15 ο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Για την Μπούργος ξεχώρισε ο Σαλβό με 14, ενώ από 12 είχαν οι Κράβιτς, Ρένφρο και Κουκ.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα διεξαχθεί την Πέμπτη (3/6) στις 20:45, με την Τενερίφη να ψάχνει τη νίκη που θα της δώσει τη πρόκριση στα ημιτελικά και την Μπούργος να θέλει να ισοφαρίσει και να στείλει το ζευγάρι σε τρίτο και καθοριστικό ματς.

 

 

Τενερίφη – Μπούργος 1-0

Game 1: Τενερίφη – Μπούργος 86-78

Game 2: Μπούργος – Τενερίφη 3/6, 20:45

Game 3: Τενερίφη – Μπούργος 5/6, 21:45 (αν χρειαστεί)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *