Type to search

ACB Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο “Βασιλιάς” Φελίπε Ρέγιες αποσύρεται από τα παρκέ

Share

Ο Φελίπε Ρέγιες το πήρε απόφαση και σε ηλικία 41 ετών αποσύρεται από τα παρκέ του μπάσκετ, αφήνωντας ως παρακαταθήκη μια τεράστια καριέρα τόσο στην Ρεάλ Μαδρίτης όσο και στην Εθνική Ισπανίας. 

Ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν μπορεί να νικηθεί από κανέναν. Ο Φελίπε Ρέγιες ήταν άξιος αντίπαλος και κατάφερε να φτάσει στην ηλικία των 41 ετών για να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από αυτό που τον έκανε χαρούμενο. Ο ¨Βασιλιάς¨ της Ρεάλ Μαδρίτης αποχωρεί από τα παρκέ του μπάσκετ μετά από 23 χρόνια επαγγελματικής καριέρας και μεγάλων διακρίσεων.

Αύριο στη 13:30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου παρουσία του προέδρου των Μαδριλένων, Φλορεντίνο Πέρεθ, και στη συνέχεια θα τιμηθεί για τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Το επόμενο βήμα του αιώνιου αρχηγού της Ρεάλ, τον φέρνει στο ρόλο του πρεσβευτή της ομάδας.

Ο Ρέγιες ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 με την φανέλα της Εστουδιάντες και το 2004 πήρε τη μεταγραφή που έμελλε να σημαδέψει την μετέπειτα πορεία του. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον κάνει δικό της και μαζί ακολουθούν 17 σεζόν επιτυχιών. Εφτά πρωταθλήματα, εφτά Κόπα ντελ Ρέι, έξι Σούπερκαπ, δύο Ευρωλίγκες, ένα Γιούροκαπ και ένα Διηπειρωτικό είναι ο πλούσιος απολογισμός της κοινής τους πορείας. Ο ίδιος αγωνίστηκε σε 824 παιχνίδια στην ΑCB και κατέβασε 4.725 ριμπάουντ, επιδόσεις που τον κατατάσσουν πρώτο στις σχετικές λίστες.

Συνολικά έπαιξε σε πάνω από 1.500 αγώνες, ενώ έγραψε ξεχωριστή ιστορία και με την Εθνική ομάδα. Τέσσερα χρυσά μετάλλια (Μουντομπάσκετ 2006, Ευρωμπάσκετ 2009, 2011, 2015), τέσσερα αργυρά (Ολυμπιακοί Αγώνες 2008, 2012, Ευρωμπάσκετ 2003, 2007) και δύο χάλκινα (Ευρωμπάσκετ 2001, Ολυμπιακοί Αγώνες 2016) είναι ότι αποκόμισε από τα 236 παιχνίδια με την “Φούρια Ρόχα”.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *