Type to search

Κεντρική ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ ΤΕΝΝΙΣ

Roland Garros: Η Μαρία Σάκκαρη προβλημάτισε αλλά πέρασε στον δεύτερο γύρο

Share

Για το πρώτο γύρο του Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε παρόλο που προβλημάτισε (στο πρώτο σετ) να κάμψει την αντίσταση της 21χρονής Ουκρανής Kαταρινάς Ζαβάντσκα με 2-0 σετ (6-4, 6-1) στο court 14 του Φιλίπ Σατριέ σε 1 ώρα και 28 λεπτά.

Μπορεί η άσημη Ζαβάντσκα να συμμετείχε για 2η φορά στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros ωστόσο θα παρουσίαζε την δική της αντίσταση αφού κατάφερε να περάσει από τρείς προκριματικούς γύρους μέχρι να βρεθεί να αντιμετωπίσει την Μαρία Σάκκαρη (Kριστίνα Μπούσα για τον 1ο γύρο νούμερο 166 με 2-6, 1-6, την  Κρίστινα Κούτσοβα νούμερο 150 με 6-4, 3-6,3-6 και την Αναστασία Γκασάνοβα με 2-6, 1-6 νούμερο 173) στην 4η συμμετοχή της στο γαλλικό major.

1ο σετ: προβληματική εικόνα για την Ελληνίδα…

Η Ουκρανή τενίστρια έδειχνε να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο εκμεταλλευόμενη τα πολλά αβίαστα λάθη της αντιπάλου της (18 για την Σάκκαρη 8 για την Ζαβάντσκα). Η Σάκκαρη δεν μπορούσε να βρεί τον καλό της εαυτό και με πολύ κακές επιστροφές και με μεγάλη δύναμη στην μπάλα έδινε εύκολα τους πόντους με το 3-2 στα game να είναι κατά της.

Το κακό αγωνιστικό της πρόσωπο συνεχίστηκε και στο 5 game καθώς και το δεύτερο κακό σερβίς της (2/11 με 18% για Σάκκαρη έναντι 3/8 με 38% για Ζαβάντσκα) καταφέρνοντας, να πάρει το το 3-3. Όλα έδειχναν πως δεν είχε εύκολο έργο καθώς η Ζαβάντσκα συνέχιζε την πίεση της μέχρι να την ισοφαρίσει στο 4-4 στα game (προηγήθηκε μια μικρή αντίδραση από την Σάκκαρη).

Από εκείνο το σημείο κατάφερε να φτάσει ακόμα και μια ανάσα από την κατάκτηση του 5 game (15-40) με πολύ καλά μπάκχαντ και την αδυναμία για μια ακόμη φορά της Σάκκαρη να είναι εμφανής. Η Ελληνίδα όμως πρωταθλήτρια νούμερο 18 στην παγκόσμια κατάταξη δεν είχε πει την  τελευταία της λέξη και με ένα πολύ καλό φόρχαντ (το αδύναμο σημείο της μέχρι εκείνη την στιγμή) κατάφερε να πάρει τρείς συνεχόμενους πόντους κάνοντας το 5-4 . Αυτή ήταν και η κομβική στιγμή που άλλαξε άρδην την εικόνα του παιχνιδιού με μόλις 2 άσσους άλλαξαν την ψυχολογία της με το 6 game και το πρώτο σετ να της ανήκει

2ο σετ: Ιδιαίτερα βελτιωμένη με κάποια μικρολαθάκια που δεν κόστισαν…

Στο δεύτερο σετ μπήκε δυναμικά θέλοντας να δώσει τον καλύτερο της εαυτό χαρακτηριστικό είναι πως μόλις σε 20 λεπτά κατάφερε να κάνει το 5-0 στα game έχοντας μόλις 2 αβίαστα λάθη και 6 για την αντίπαλό της. To ξεκίνημα του δευτέρου σετ βρήκε την Σάκκαρη με 4 winners και 86 ευστοχία στο πρώτο σερβίς (6/7) έναντι 1 winner 4 αβίαστων λαθών με 2/5 (40%) στο πρώτο σερβίς μέχρι να κατακτήσει και το 2 game.

H κατάκτηση του 3 game έφερε και τον πρώτο άσσο στο δεύτερο σετ για το 30-30 αλλά και την σε μεγαλύτερη δύναμη 166km/h δύναμή με την οποία έφυγε το μπαλάκι από την ρακέτα της  έναντι 134km/h. Η δύναμη και η προσήλωσή της στο παιχνίδι και η βελτίωση στα χτυπήματά της έδωσαν το προβάδισμα με 4-0. Τέλος με την ίδια τακτική κατάφερε να κάνει και το 6-1. Τα λάθη του πρώτου σέτ εμφανίστηκε και ενώ προηγούνται με 5-0 με την αντίπαλό της να καταφέρνει να μειώσει σε 5-1.

Επομένη αντίπαλό της η Τζασμίν Παολίνι νούμερο 91 στον κόσμο, η οποία έκαμψε την αντίσταση της Ελβετίδας Στέφανι Βόγγελε νούμερο 131 (με 7-5, 6-1)

Βαγγέλης Γεωργίου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *