Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενγκολό Καντέ: Ό άνθρωπος με τα 15 πνευμόνια

Share

Το μπλε μηχανάκι της Τσέλσι, ο άνθρωπος  που ξεχνά να σταματήσει να τρέχει. Ό Ενγκολό Καντέ εγκλώβισε την Μάντσεστερ Σίτι και τον Πέπ Γκουαρδιόλα, οδηγώντας την Τσέλσι στο δεύτερο Τσάμπιονς Λίγκ της ιστορία της.  

<< Είναι παντού. Κάποιες φορές γυρνάω πίσω στην άμυνα και ξέρω πως είναι ήδη εκεί. Έχει 15 πνευμόνια>>, είχε πει πριν σχεδόν τρία χρόνια ο Πολ Πογκμπά για τον Ενγκολό Καντέ. Και δεν έχει και άδικο,  καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο μικρόσωμος Γάλλος έχει αποδείξει πως είναι ένας ακούραστος εργάτης μέσα στο γήπεδο, ο οποίος παίζει για δύο και τρία άτομα.  

Ένα παιδί που γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά του Παρισιού το 1991, και έχει εξελιχθεί σε συλλέκτη τροπαίων, αφού πρώτα δούλευε μαζί με τον πατέρα του ως συλλέκτης σκουπιδιών μέχρι και 20 ώρες την ημέρα.  

Το μεγαλύτερο και πιο ταπεινό χαμόγελο του ποδοσφαίρου, έδωσε ακόμη μια μεγάλη παράσταση το βράδυ του Σαββάτου, αγγίζοντας με τους Λονδρέζους τον μπλε ουρανό, κατακτώντας την κούπα με τα μεγάλα αυτιά απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Πέπ Γκουαρδίολα, γράφοντας ακόμη μια χρυσή σελίδα στο υπέροχο ποδοσφαιρικό παραμύθι του.  

 

Ο MVP του τελικού του Champions League  

«Δεν έχει υπάρξει κάποια ευκαιρία μέχρι στιγμής. Ο Καντέ είναι παντού σε όλο το παιχνίδι, εάν μπορέσουμε να τον περάσουμε ίσως να μπούμε ξανά στο κόλπο».  

Aυτή ήταν η ανάρτηση της Μάντσεστερ Σίτι στο Twitter λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου… μια κίνηση από του <<πολίτες>> που δείχνει το μεγαλείο του Ενγκολό Καντέ. 

Ο Γάλλος μέσος ήταν πρώτος στις εναέριες μονομαχίες καθώς από τις επτά κέρδισε τις τέσσερις, ξεπερνώντας στην συγκεκριμένη κατηγόρια τους Ρούμπεν Ντίας και Τζόν Στόουνς. Ο 30χρόνος ήταν εκπληκτικός και τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, κατέστρεψε την ιδέα του Πεπ για τέσσερις μεσοεπιθετικούς και αναδείχθηκε MVP για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι Champions League 

 

O Bασιλιάς του Λονδίνου που οδηγεί Mini Cooper  

N'Golo Kante still drives the same Mini he's owned since signing for Leicester in 2015, and it's now worth just £10,345

Ό Ενγκολό Καντέ αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον πιο ταπεινό ποδοσφαιριστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τον χαρακτήρα του εντός γηπέδου, αλλά και από τις επιλογές του εκτός. 

Την ώρα που οι συμπαίκτες του πηγαίνουν στην προπόνηση με τις Ferrari και lamborghini, αυτός επιλέγει να οδήγα ένα Μίνι Κούπερ το οποίο έχει στην κατοχή του από το 2015 όταν και πήρε μεταγραφή στην Λέστερ.  

Ο Καντέ δεν επέλεξε ποτέ να εκμεταλλεύτη την φήμη του προτιμά να μιλά με το έργο του και την απόδοση του στο αγωνιστικό χώρο, διατηρόντας τον χαμηλό χαρακτήρα και ένα ήσυχο προφίλ,  πίσω από το οποίο κρύβεται ένας παίκτης πολυεργαλείο που κάθε ομάδα θα ήθελε να εντάξει στο δυναμικό της. 

 

Αν κατακτήσει το Euro τερματίζει το άθλημα  

N'Golo Kante wins Champions League Player of the Week after dominant showing against Real Madrid » Chelsea News

Ένα παιδί που μέχρι τα 23 του χρόνια ήταν ανάμεσα στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο, κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που του παρουσιάστηκαν και μέσα σε λίγα χρόνια να ζήσει στιγμές που πολλοί ποδοσφαιριστές θα ζήλευαν. 

Ό Ενγκολό Καντέ πρόσθεσε στο παλμαρέ του και την κούπα του Champions League πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, παραδίδοντας μαθήματα για το πώς παίζεται η θέση του μέσου. 

Ό 30χρόνος έχει μπροστά του ένα ολόκληρο Γιούρο με την Εθνική Γαλλίας, και εφόσον το κατακτήσει τότε θα μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή που θα έχει τερματίσει το άθλημα. 

Μέσα σε έξι χρόνια έχει κατακτήσει πάρα πολύ σημαντικούς τίτλους, με τον Ενγκολό Καντέ να εξελίσσεται σε άνθρωπο των τελικών.  

Το 2016 κατέκτησε το πρωτάθλημα με τις αλεπούδες, ενώ το ίδιο επανέλαβε και την επόμενη χρονιά με την φανέλα της Τσέλσι.  

Το 2018 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Γαλλία ενώ την ίδια σεζόν κατέκτησε και το Europa league, με τελευταία προσθήκη του την κούπα με τα μεγάλα αυτιά το βράδυ του Σαββάτου. 

O Kαντέ σε όλους αυτές τις κούπες δεν είναι απλά εκεί, αλλά είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών. 

 Είναι ο ποδοσφαιριστής  που ξεχνά να σταματήσει να τρέχει κάνοντας την δουλειά και των υπολοίπων, και που σε λίγες μέρες  θα ενσωματωθεί  στην αποστολή της Εθνικής Γαλλίας, με σκοπό να κατακτήσει ακόμη μια κορυφή την μοναδική που του λείπει, εκτός και αν έχει ξεχαστεί και τρέχει ακόμη στον αγωνιστικό χώρο του Ντραγκάο καθόλου απίθανο…  

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *