Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι 1-1 : Ισορροπία, ισοπαλία, ανοιχτοί λογαριασμοί

Share

Σε ένα σχετικά ισορροπημένο αγώνα Ρεάλ και Τσέλσι έμειναν στο 1-1 με τα γκολ των Πούλισικ και Μπενζεμά και όλα θα κριθούν στον ημιτελικό της επόμενης Τετάρτης στο Λονδίνο.

Ισόπαλος 1-1 κατέληξε ο πρώτος ημιτελικός του Τσάμπιονς Λίγκ μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Τσέλσι στο Αλφρέντο ντι Στέφανο. Ο Κρίστιαν Πούλισικ έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους στο 14′ λεπτό για να έρθει η απάντηση του Καρίμ Μπενζεμά στο 29′.

Οι δύο ομάδες διασταύρωναν τα “ξίφη” τους για πρώτη φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά τον τελικό του Super Cup to 1998 στο Μονακό, όπου οι “μπλέ” είχαν κερδίσει με γκολ του Γκουστάβο Πογιετ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και στο 10΄ λεπτό ο Τίμο Βέρνερ έχασε απίστευτη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς  το σουτ του σχεδόν από τη μικρή περιοχή  πήγε πάνω στον Κορτουά. Ωστόσο τέσσερα λεπτά αργότερα η καταπληκτική μπαλιά του Ρούντιγκερ είχε αποδέκτη τον Κρίστιαν Πούλισικ, ο οποίος πέρασε τον Βέλγο τερματοφύλακα και δημιούργησε σκορ στο παιχνίδι. Ο πρώην κίπερ της Τσέλσι είδε την εστία του να παραβιάζεται μετά από έξι ώρες και 44 λεπτά. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο χορτάρι, εμπόδιζε την Ρεάλ να κυκλοφορήσει την μπάλα και όταν είχε εκείνη κατοχή “άνοιγε” το παιχνίδι της υποδειγματικά, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους “Μαδριλένους”.

Παρ όλα αυτά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν  στο 29ο λεπτό με ένα εξαιρετικό γυριστό του Καρίμ Μπενζεμά μέσα στην περιοχή. Ο Γάλλος έφτασε τα 28 τέρματα στη σεζόν και τα 277 με τη φανέλα της “βασίλισσας”. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και το ημίχρονο έληξε στο 1-1.

Στα επόμενα 45 λεπτά, η εικόνα του ημιτελικού παρέμεινε ίδια. Η τριάδα των Κρός, Μόντριτς και Κασεμίρο συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα και να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το ίδιο και για την ομάδα του δυτικού Λονδίνου, η κατοχή της μπάλας έφτασε στην απόλυτη ισορροπία και δεν παρουσιάστηκε κάποια στιγμή ικανή να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού.

Κορυφαίοι υπήρξαν ο Μπενζεμά από την πλευρά των Ισπανών και ο Καντέ από αυτή των Άγγλων. Ο πρώτος  αποτελούσε τη μοναδική επιθετική απειλή της Ρεάλ και ο δεύτερος για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν παντού στον αγωνιστικό χώρο για την Τσέλσι.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να έχουν  ένα ισχνό προβάδισμα λόγω του εκτός έδρας γκολ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι απέκτησαν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Οι “Μαδριλένοι” μετά από 4 αναμετρήσεις κόντρα στους “μπλέ” δεν έχουν καταφέρει να πάρουν ακόμα το ρόζ φύλλο αγώνα, ενώ η αρμάδα του Τόμας Τούχελ δεν έχει ηττηθεί σε εκτός έδρας παιχνίδι υπό τις οδηγίες του (8 νίκες και 3 ισοπαλίες).

Οι δύο ομάδες θα έρθουν αντιμέτωπες ξανά μετά από 8 μέρες στο Στάμφονρτ Μπρίτζ, με διακύβευμα ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ την 29η Μαίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η ενδεκάδα της Ρεάλ : Κορτουά, Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο, Καρβαχάλ (Οντριοθόλα 77΄), Μαρσέλο (Ασένσιο 77΄) , Κασεμίρο , Μόντριτς , Κρός , Βινίσιους (Αζάρ 66′) και Μπενζεμά (Ροντρίγκο 90+2΄).

Η ενδεκάδα της Τσέλσι : Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα , Ρούντιγκερ , Αζπιλικουέτα (Ρίς Τζέϊμς 67′), Τσίλγουελ , Ζορζίνιο, Καντέ , Πούλισικ (Ζίγιεκ 66′) , Μάουντ και Βέρνερ (Χάβερτς 66′).

 

Παναγιώτης Μπινιάρης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *