Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ματέο Κόβασιτς : 4η και φαρμακερή.

Share

Ο 27χρονος Κροάτης της Τσέλσι έχει αποτελέσει αναντικατάστατο γρανάζι της μεσαίας γραμμής των «μπλε» κατά την φετινή σεζόν, μετρώντας 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Αύριο, ο Κροάτης χαφ θα αποτελέσει μέρος ενός ακόμη τελικού UEFA Champions League, μόνο που αυτή την φορά θα πάρει και χρόνο συμμετοχής σε αντίθεση με τους άλλους τρεις τελικούς. Ο λόγος γίνεται για τους αυτούς των σεζόν 15/16, 16/17 και 17/18 όπου ο Κόβασιτς, όντας μέλος του ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης, πανηγύρισε από τον πάγκο και τους τρεις συνεχόμενους τίτλους των «μερένχες». Την πρώτη φορά δεν ήταν καν στην αποστολή του Ζινεντίν Ζιντάν, ενώ τις άλλες δύο παρέμεινε στον πάγκο δίχως να χρησιμοποιηθεί από τον Γάλλο τεχνικό.

Υπό την ηγεσία του Τόμας Τούχελ, το ρόδι ίσως σπάσει αύριο στην Πορτογαλία με τον Κόβασιτς να ταξιδεύει στο Πόρτο και να υπολογίζεται κανονικά από τον Γερμανό τεχνικό. Ο Καντέ, όπως και ο Μεντί, προπονήθηκαν κανονικά, μπαίνοντας επίσης στο αεροπλάνο με την υπόλοιπη αποστολή, χαρίζοντας χαμόγελα στους ανθρώπους της Τσέλσι ενόψει του αυριανού μεγάλου τελικού. Τα πλάνα του Τούχελ μαρτυρούν την επιλογή του δίδυμου Καντέ – Κόβασιτς για την μεσαία γραμμή, με τον Κροάτη φέτος να μετρά στην Premier League 90,8 % ευστοχία σε πάσες, ενώ από την άλλη ο Γάλλος είναι ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι σε επιτυχημένα τάκλιν στο Αγγλικό πρωτάθλημα με 92 σωστές επεμβάσεις. Από την άλλη, ο Μεντί κατέχει μία επίσης πρωτιά, αφού είναι ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα clean sheets (16) κατά την φετινή Premier League.

 

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *