Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Φοίνιξ Σανς – Λος Άντζελες Λέικερς 99-90: Έκαναν το 1-0 οι “Ήλιοι” με ηγετικό δίδυμο των Μπούκερ-Έιτον!

Share

Με ηγέτες τον ασταμάτητο Ντέβιν Μπούκερ (34 πόντοι) και τον κυρίαρχο στις ρακέτες ΝτιΆντρε Έιτον (21 πόντοι, 16 ριμπάουντ) οι Φοίνιξ Σανς επιβλήθηκαν με 99-90 των Λος Άντζελες Λέικερς κάνοντας το 1-0 στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της μεταξύ τους σειράς για τον πρώτο γύρο των Playoffs!

Οι Φοίνιξ Σανς επιβεβαίωσαν το φαβορί της καλύτερης συνολικά ομάδας με βάση τα όσα είδαμε στην Κανονική Περίοδο και νίκησαν σε ένα ματς με υψηλή ένταση τους Λος Άντζελες Λέικερς των “σκουριασμένων”, όπως φάνηκε προς το παρόν, Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις πραγματοποιώντας μπροστά σε 12 χιλιάδες φιλάθλους τους μια πειστική εμφάνιση και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά γιατί αποτελούν μια από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Αριζόνα κατέκτησε το Game 1 την ώρα που οι πρωταθλητές καλούνται άμεσα να βελτιώσουν την εικόνα τους καθώς η συνέχεια προμηνύεται πολύ δύσκολη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα πρώτα 7 λεπτά του αγώνα, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να τρέξουν ένα επιθετικό σερί και να ολοκληρώσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 32-25. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, η ομάδα της Αριζόνα διατήρησε τον καλό ρυθμό, έφτασε το προβάδισμα μέχρι και σε διψήφια επίπεδα ενώ πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 53-45. Οι Σανς είχαν καταφέρει να επιβάλουν το παιχνίδι τους χτυπώντας στο “ζωγραφιστό” και υπερτερώντας στα ριμπάουντ έναντι των Λέικερς (24-16). Ο Μπούκερ πήγε στα αποδυτήρια όντας σε εξαιρετική κατάσταση και με 17 πόντους (8/14 σουτ) στην στατιστική του ενώ ο Έιτον είχε 14 πόντους με 7/8 δίποντα και 6 ριμπάουντ. Από την άλλη, ο Λεμπρόν Τζέιμς κρατούσε ζωντανούς τους “Λιμνανθρώπους” με 10 πόντους και 4 ασίστ και ο Χάρελ τον ακολουθούσε σε απόδοση με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Μελανό σημείο του πρώτου ημιχρόνου, ο τραυματισμός του Κρις Πολ στον ώμο σε μια ανύποπτη φάση. Ο πόιντ γκαρντ του Φοίνιξ ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις αλλά εν τέλει επέστρεψε στην αναμέτρηση.

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, να μειώσουν τη διαφορά με κάποιες επιθετικές λύσεις που βρήκαν, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση σε κάθε επιλογή των αντιπάλων τους με αποτέλεσμα όχι μόνο να διατηρήσουν το προβάδισμά τους αλλά να μπουν και στην τελευταία περίοδο όντας στο +13  (68-81). Εκεί, οι Σανς κατάφεραν να προηγηθούν με 16 πόντους (70-86) όμως οι Λέικερς με ένα σερί 7-0 έφεραν τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή. Στη συνέχεια, ο Λεμπρόν Τζέιμς χτύπησε τον ώμο του έπειτα από ένα φάουλ του Κρις Πολ αλλά συνέχισε να αγωνίζεται κανονικά. Παρόλο το σερί αυτό, οι “Ήλιοι” δεν έχασαν την ψυχραιμία τους ούτε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ήταν ψυχωμένοι και έβγαλαν τις άμυνες που έπρεπε απέναντι στους πρωταθλητές οι οποίοι ήταν άστοχοι στα σουτ που έπρεπε να βάλουν για να διεκδικήσουν κάτι από το ματς και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δώθηκαν. Έτσι, οι Φοίνιξ Σανς νίκησαν με 99-90 κάνοντας το 1-0 και δείχνοντας γιατί είχαν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ του φετινού πρωταθλήματος.

Που κρίθηκε το ματς: Στην αποφασιστικότητα και την δίψα των Σανς οι οποίοι βρήκαν ανέτοιμους προς το παρόν τους Λεμπρόν και Ντέιβις και κατ’επέκταση κατώτερους των περιστάσεων τους αντιπάλους τους. Καθαρό μυαλό, διαρκές προβάδισμα και κυριαρχία στα ριμπάουντ, συνέβαλαν στην αποψινή επικράτηση των γηπεδούχων.

Πολυτιμότερος του αγώνα: Όντας μόλις στην τρίτη του χρόνια στο ΝΒΑ και στην πρώτη του συμμετοχή σε Playoffs, ο ΝτιΆντρε Έιτον ήταν κυρίαρχος στη ρακέτα απέναντι στην φρόντλαιν του Λος Άντζελες (21π., 16ριμπ., 10/11διπ.). Ωστόσο, ο τίτλος του MVP του αγώνα ανήκει στον ασυναγώνιστο Ντέβιν Μπούκερ ο οποίος ήταν εκεί για την ομάδα του και με μια σπουδαία εμφάνιση (34π., 7ριμπ., 8ασ., 13/26 σουτ), έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο 1-0 της ομάδας του.

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *