Type to search

ΛΙΓΚ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρωταθλήτρια Γαλλίας η Λιλ, στο Champions League η Μονακό

Share

Πρωταθλήτρια Γαλλίας για 4η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Λιλ. Νικήτρια στην μάχη του Champions League η Μονακό. Υποβιβασμός για την Ναντ στην μάχη που περιελάμβανε έξι ομάδες.

H Λιλ έσπασε το μονοπώλιο της Παρί Σεν Ζερμαίν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας για 4η φορά στην ιστορία της. Οι «λιλουά» επικράτησαν με 1-2 στην έδρα της Ανζέ και τερμάτισαν στην κορυφή της συναρπαστικής φετινής Ligue1. Οι  νέοι πρωταθλητές Γαλλίας πήραν προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ, ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 45+1 με πέναλτι του Μπουράκ Γιλμάζ. Έτσι η νίκη της Παρί με 0-2 στην έδρα της Μπρεστ δεν είχε αντίκρισμα μιας και οι «λιλουά» διατήρησαν την απόσταση του ενός βαθμού από τους «παριζιάνους» και κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Στην μάχη για την έξοδο στο Champions League  νικήτρια αναδείχθηκε η Μονακό, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Λανς και εκμεταλλευόμενη την «γκέλα» της Λιόν, που ηττήθηκε εντός έδρας με 2-3 από την Νις, κέρδισε το εισητήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «λιονέ» θα αγωνιστούν στο Εuropa League της επόμενης χρονιάς, μαζί με την Μαρσέιγ.

Δεν κατόρθωσε να αποφύγει την 17η θέση η Ναντ, θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας, κι έτσι θα διεκδικήσουν την παραμονή στην κατηγορία στα μπαράζ. Στην μάχη της για την αποφυγή του υποβιβασμού που περιελάμβανε 6 ομάδες, η Ναντ ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από την Μονπελιέ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής του φετινού Championat:

Ανζέ – Λιλ 1-2

Μπρεστ – Παρί Σεν Ζερμαίν 0-2

Λανς – Μονακό 0-0

Λυόν – Νις 2-3

Ναντ – Μονπελιέ 1-2

Ρεμ – Μπορντό 1-2

Ρεν – Νιμ 2-0

Μετς – Μαρσέιγ 1-1

Σεντ Ετιέν – Ντιζόν 0-1

Στρασβούργο – Λοριάν 1-1

Μιχάλης Παυλόπουλος

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *