Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Αστέρας Τρίπολης και Ο.Φ.Η στο ίδιο έργο θεατές

Share

Αστέρας Τρίπολης και Ο.Φ.Η ήταν οι δύο ομάδες που συμπλήρωσαν τους πέντε μεγάλους στα φετινά και περσινά πλέι-οφ της Σούπερλιγκ 1, με τον απολογισμό τους όμως να μην τους κολακεύει. 

Η Σούπερλιγκ 1 έχει αλλάξει τον τρόπο που διεξάγεται τα δύο τελευταία χρόνια. Οι ομάδες από 16 έγιναν 14 και επέστρεψαν τα πλέι-οφ με την συμμετοχή των έξι πρώτων της βαθμολογίας. Αν οι πέντε ομάδες που θα έπαιρναν μέρος ήταν λίγο πολύ γνωστές, με τον Ολυμπιακό, τον Π.Α.Ο.Κ, την Α.Ε.Κ, τον Παναθηναϊκό και τον Άρη δύσκολα να χάνουν τη θέση τους, έμενε να φανεί ποια θα ήταν η έκτη που θα συμπλήρωνε το παζλ.

Τη σεζόν 2019-20 ήταν ο Ο.Φ.Η, ενώ τη φετινή ο Αστέρας Τρίπολης. Στόχο τους να μην θεωρούνται απλώς κομπάρσοι που έτυχε να παίρνουν μέρος στην διαδικασία. Ο συνολικός απολογισμός όμως των δύο ομάδων δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό. Σε 20 παιχνίδια – δέκα για έκαστη – τα αποτελέσματα δεν ήταν κολακευτικά. Μία νίκη, οχτώ ισοπαλίες, έντεκα ήττες.

Βέβαια η κάθε περίπτωση διαφέρει, καθώς οι Κρητικοί μέτρησαν μόλις δύο βαθμούς στο ειδικό πρωτάθλημα (δύο ισοπαλίες, όχτω ήττες) έχοντας όμως εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο εκμεταλλευόμενος την τιμωρία του Παναθηναίκού, ενώ οι Πελοποννήσιοι κατάφεραν να πανηγύρισουν έστω ένα τρίποντο (μία νίκη, έξι ισοπαλίες, τρεις ήττες), σε μία πιο αξιοπρεπή και ανταγωνιστική πορεία. Η θέση τους στην τελική κατάταξη ήταν η έκτη, με τον Ο.Φ.Η να μαζεύει 36 βαθμούς και τον Αστέρα Τρίπολη 51.

Το δείγμα, αν και μικρό, μπορεί να δείχνει κάποια πράγματα για την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στο BIG-5 και τους υπόλοιπους, αλλά μένει να φανεί πως θα τα πάνε και οι επόμενοι που θα συμμετάσχουν στα πλέι-οφ για πιο σίγουρα συμπεράσματα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των δύο στα πλέι-οφ:

Ο.Φ.Η – Σεζόν 2019-20

Άρης – Ο.Φ.Η 3-1

Ο.Φ.Η – Α.Ε.Κ 0-2

Π.Α.Ο.Κ – Ο.Φ.Η 3-1

Ο.Φ.Η – Παναθηναϊκός 0-0

Ολυμπιακός – Ο.Φ.Η 2-1

Ο.Φ.Η – Π.Α.Ο.Κ 2-2

Α.Ε.Κ – Ο.Φ.Η 2-0

Ο.Φ.Η – Άρης 0-1

Ο.Φ.Η – Ολυμπιακός 1-3

Παναθηναϊκός – Ο.Φ.Η 3-2

 

Αστέρας Τρίπολης – Σεζόν 2020-21

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 2-0

Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ 1-1

Α.Ε.Κ – Αστέρας Τρίπολης 3-1

Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 1-1

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-2

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-0

Αστέρας Τρίπολης – Α.Ε.Κ 1-1

Π.Α.Ο.Κ – Αστέρας Τρίπολης 0-1

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *