Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Έγραψε ιστορία ο Τόνι Σνελ

Share

Η κανονική σεζόν στο NBA μπορεί να τελείωσε, όχι όμως και οι εκπλήξεις που τη συνοδεύουν. Αναμφίβολα μία από τις πολύ μεγάλες είναι η ιστορική επίδοση του Τόνι Σνελ.

Όταν μιλάμε για ρεκόρ, ο Τόνι Σνελ δεν είναι κάποιος που θα κολλούσε το όνομά του στο concept της κουβέντας. Κι όμως ο γκαρντ-φόργουορντ, απόφοιτος του Νιου Μέξικο, κατάφερε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όσον αφορά την αποτελεσματικότητα στα σουτ. Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της λίγκας που τελείωσε μια χρονιά με 50/50/100, καταγράφοντας δηλαδή τουλάχιστον 50% στα σουτ εντός παιδιάς, 50% στα τρίποντα και 100% στις βολές (μίνιμουμ 100 προσπάθειες).

Συγκεκριμένα είχε 51.5, 56.9 και απόλυτη ευστοχία από τη γραμμή των προσωπικών. Ειδικά στις βολές δεν είναι μόνο το στατιστικό ως αριθμός αλλά και το σερί που τον κρατά ζωντανό. Έχει να αστοχήσει από το σημείο αυτό από τις 12 Μαρτίου του 2019. Πραγματικά τρελό!

Μέχρι τώρα πάντα μιλάγαμε για το κλαμπ του 50/40/90, με πρόσωπα όπως ο Λάρι Μπερντ, ο Στιβ Νας. Ο περιφερειακός των Ατλάντα Χοκς το πήγε ένα βήμα παραπέρα.  Το επίτευγμα είναι από εκείνα που δύσκολα θα ισοφαρίσει ή θα ξεπεράσει κάποιος, ενώ δείχνει πόσο απρόβλεπτος είναι.  Σε ματς του 2017 κόντρα στους Γιούτα Τζαζ τελείωσε τον αγώνα με το απόλυτο 0 σε 28 λεπτά συμμετοχής. Τέσσερα χρόνια μετά είναι το μόνο μέλος ενός άλλου ξεχωριστού στατιστικού.

Πόσο Τόνι Σνελ επιδόσεις αμφότερες. Εκείνη της φετινής σεζόν βέβαια θα τη θυμάται με καμάρι για καιρό.

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *