Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Στα ύψη οι τιμές στο Madison Square Garden ενόψει playoffs

Share

Η Νέα Υόρκη γύρισε πίσω το χρόνο. Θυμίζοντας την εποχή Πατ Ράιλι στα 90s’, η ομάδα του Τομ Τιμποντό κατάφερε να ξαναμπεί στα playoffs για πρώτη φορά το 2013. Όμως όσοι θέλουν να παρευρεθούν στο γήπεδο θα πρέπει να κάνουν περισσότερη οικονομία απ’ ότι τότε.

Οι Νιου Γιορκ Νικς αντιμετωπίζουν τους Ατλάντα Χοκς στον πρώτο γύρο και ελπίζουν να ανοίξουν τις πύλες του μαυσωλείου του μπάσκετ για κάτι παραπάνω από 5.000 φιλάθλους. Με τα μαγικά χαρτάκια για τις στάνταρ θέσεις να έχουν εξαντληθεί, πολλοί καταφεύγουν σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες κι αγορές άλλου τύπου για να προμηθευτούν ένα, όμως καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Οι τιμές κυμαίνονται από λίγο κάτω από 1000 δολάρια, (968 στο SeatGeek), μέχρι λίγο περισσότερο από 8.000, ενώ οι premium θέσεις ξεπερνούν και τις 13.000, όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται επιπλέον χρεώσεις.

Αυτό όμως δεν είναι παράξενο αν σκεφτεί κανείς την αξία του Franchise. Για δεκαετίες εναλλάσσονταν με τους Λος Άντζελες Λέικερς στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβών ομάδων του πρωταθλήματος. Φέτος μάλιστα έφτασαν τα 5 δις και έγιναν ο πρώτος σύλλογος του μαγικού κόσμου που το καταφέρνει.

Ακόμα και σε αυτή τη νεκρή οκταετία οι τιμές των εισιτηρίων στο MSG ήταν πάντα από τις πιο υψηλές σε όλη τη λίγκα. Καταλαβαίνετε πώς πάει. Μεγάλη αγορά, προβολή από δίκτυα εθνικής εμβέλειας, τεράστια ποσά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, διαφημίσεις. Έτσι εξηγείται γιατί ο Τζέιμς Ντόλαν αγνοεί επιδεικτικά τις φωνές των φιλάθλων που ζητούν να πουλήσει τον οργανισμό. Όταν βρίσκεις μια κότα που κάνει «χρυσά» αυγά, δύσκολα την αποχωρίζεσαι.

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *