Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Madrid Open: Έχασε και αποχαιρέτησε νωρίς ο Τσιτσιπάς

Share

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 (7-6, 6-4) από τον Νορβηγό (Νο.22) Κάσπερ Ρουντ στη φάση των 16 του Madrid Open και αποχαιρέτησε νωρίς το τουρνουά. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε απέναντι στον Νορβηγό (Νο.22) Κάσπερ Ρουντ, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-4) και αποχαιρέτησε το Madrid Open στην φάση των 16.

Ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο σε τουρνουά της ΑΤΡ, με την μοναδική τους αναμέτρηση να είναι το 2016 στο Future Finals, όπου είχε επικρατήσει ο Έλληνας τενίστας.

Πλέον, ο Ρουντ συνεχίζει στους 8 και θα αντιμετώπισει τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, που νωρίτερα είχε αποκλείσει τον Ασλάν Καράτσεφ. Από την άλλη ο Τσιτσιπάς δεν θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει την πορεία του 2019 όπου είχε φτάσει μέχρι το τελικό. Παράλληλα, γνώρισε και την δεύτερη ήττα του σε έντεκα αγώνες φέτος στο χώμα και έβδομη συνολικά, ενώ μετράει 26 νίκες.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τα στατιστικά να είναι πολύ ισορροπημένα. Οι συνολικοί πόντοι ήταν 65 και για τους δύο, με τον Τσιτσιπά να έχει καλύτερο ποσοστό κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο και δεύτερο σερβίς (82% – 80%, 65% – 53%).

Ο Ρουντ έκανε τη διαφορά στο τάι-μπρέικ

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες εκμεταλλεύθηκαν το σερβίς τους και δεν είχαμε ούτε ένα μπρέικ πόιντ. Μόνο σε τρία γκέιμ συνολικά φτάσαμε στο 40-40 αλλά πάντα επικρατούσε ο σέρβερ. Έτσι οι διαφορές θα λύνονταν στο τάι-μπρέικ. Και εκεί τα πράγματα ήταν πολύ ισορροπημένα, αλλά με το σκορ στο 3-3, ο Ρουντ έκανε το μπρέικ και απέκτησε προβάδισμα. Κέρδισε και τους επόμενους δύο πόντους και έκανε με 7-4 στο τάι-μπρέικ το 1-0.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό 

Ίδια πάνω-κάτω και η εξέλιξη στο δεύτερο σετ, όπου ένα μπρέικ του Ρουντ έμελλε να κάνει την οριστική διαφορά. Οι δύο τενίστες βάδιζαν σε ένα ακόμα τάι-μπρέικ καθώς δεν αντιμετώπιζαν δυσκολίες πίσω από το σερβίς τους. Ωστόσο, στο έβδομο γκέιμ, ο Τσιτσιπάς έδωσε διπλό μπρέικ-πόιντ στον αντίπαλό του και αυτός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, κάνοντας το 4-3. Με την ψυχολογία υπέρ του, ο Νορβηγός έκανε εύκολα το 5-3, με τον Έλληνα να απαντά και να μειώνει σε 5-4. Πλέον ο Ρουντ θα σέρβιρε για τη νίκη, ενώ ο Τσιτσιπάς χρειαζόταν το μπρέικ για να συνεχίσει να διεκδικεί τη πρόκριση. Αυτό τελικά δεν ήρθε, με τον Ρουντ να γράφει το 6-4 και με 2-0 στα σετ να πάει στους 8 του Madrid Open.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *