Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Madrid Open: Η Σάκκαρη πάλεψε αλλά ηττήθηκε σε ένα απίθανο παιχνίδι

Share

Σε ένα απίστευτο παιχνίδι που διήρκησε 2 ώρες και 35 λεπτά και κρίθηκε στα τρία σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Madrid Open, καθώς ηττήθηκε με 2-1 (0-6, 7-6, 5-7) από την Καρολίνα Μούτσοβα. 

Το ταξίδι της Μαρίας Σάκκαρη στο Madrid Open έλαβε τέλος στην Φάση των 16, μετά την ήττα της Ελληνίδας αθλήτριας με 2-1 σετ (0-6, 7-6, 5-7) από την Τσέχα (νο.20) Καρολίνα Μούτσοβα. Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες και 35 λεπτά, με την Σάκκαρη να αντιδράει μετά το αρχικό 6-0 του πρώτου σετ και να ισοφαρίζει στο τάι-μπρέικ του δεύτερου. Με το σκορ όμως στο 5-6 υπέρ της Μούτσοβα στο τρίτο σετ, η Σάκκαρη δέχθηκε το μπρέικ και έτσι η Τσέχα πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Πλέον, οι δύο αθλήτριες έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, καθώς είχε προηγηθεί η επικράτηση της Σάκκαρη στα προημιτελικά του όπεν Σαρμ Ελ Τσεϊκ το 2016 με 2-0 (6-4, 6-1).

Απόλυτη κυρίαρχος η Μούτσοβα στο πρώτο σετ

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Μούτσοβα το πρώτο σετ, μην επιτρέποντας στην Σάκκαρη ούτε ένα κερδισμένο γκέιμ. Η Τσέχα έκανε με το καλημέρα μπρέικ στο σερβίς της αντιπάλου της, στο τρίτο πλεονέκτημα που είχε. Κράτησε εύκολα το δικό της και στη συνέχεια ξαναχτύπησε σε αυτό της Σάκκαρη. Ίδια εξέλιξη και στα τρία επόμενα και κάπως έτσι έκανε το 1-0, κερδίζοντας το 80% των πόντων της στο πρώτο σερβίς.

Απάντησε η Σάκκαρη σε ένα εντυπωσιακό τάι-μπρέικ

Η Σάκκαρη κέρδισε το πρώτο της γκέιμ με την αρχή του δεύτερου σετ, αλλά δέχθηκε και πάλι πρώτη μπρέικ, μένοντας πίσω με 2-1. Κατάφερε να απαντήσει όμως αμέσως και να φέρει ξανά το σετ σε ισορροπία. Τελικά αυτό οδηγήθηκε στο τάι-μπρέικ, καθώς η Σάκκαρη σπατάλησε τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ που θα της έδιναν την δυνατότητα να ισοφαρίσει πιο γρήγορα. Η μεγαλύτερη χάθηκε με το σκορ στο 4-3 υπέρ της, όταν στο όγδοο γκέιμ της δόθηκαν τέσσερα μπρέικ-πόιντ χωρίς να εκμεταλλευθεί κανένα. Στα τάι-μπρέικ παραλίγο να αυτοκτονήσει, καθώς από το 5-0 υπέρ της, βρέθηκε δύο φορές πίσω με ματς πόιντ (5-6 και 6-7). Τελικά άντεξε και με το σκορ στο 10-9, πήρε το πόντο και ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ.

Φουλ του μπρέικ με νικήτρια την Μούτσοβα

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, οι δύο αθλήτριες αντιμετώπισαν μια μεγάλη δυσκολία στο να κρατήσουν το σερβίς τους, ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εφτά μπρέικ. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 2-0, με την Μούτσοβα να απαντάει και να μειώνει. Τότε ακολούθησαν τέσσερα συνεχόμενα μπρέικ στο σερβίς των δύο και έπρεπε να φτάσουμε στο όγδοο γκέιμ του σετ για να κρατήσει η Ελληνίδα το δικό της και να προηγηθεί με 5-3. Όμως παρά το σημαντικό πλεονέκτημα, η  Σάκκαρη δέχθηκε ένα σερί 4-0, συμπεριλαμβανομένων δύο μπρέικ, και έχασε το σετ με 5-7 και ταυτόχρονα το παιχνίδι με 2-1, μένοντας έξω από τη συνέχεια του τουρνουά.

Οι συνολικοί πόντοι ήταν 109-95 υπέρ της Μούτσοβα, όπως επίσης και τα μπρέικ, 8 έναντι 4, και το ποσοστο των κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο και δεύτερο σερβίς (65% – 59%, 50 %-39%).

Συνοπτικά τα ζευγάρια που σχηματίστηκαν στα προημιτελικά του Madrid Open:

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *