Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μέισον Γκρίνγουντ: ένας teenager άλλο πράγμα…

Share

Τον ερχόμενο Οκτώβρη, ο γεννημένος στο Μπράντφορντ Μέισον Γκρίνγουντ γίνεται 20 ετών και αποτελεί δικαίως το next big thing των «κόκκινων διαβόλων».

Στην χθεσινοβραδινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Ρόμα για την ημιτελική φάση του UEFA Europa League, οι Άγγλοι ήταν σαρωτικοί συντρίβοντας τους Ρωμαίους με 6-2. MVP της αναμέτρησης ο Έντισον Καβάνι, ο οποίος με 2 γκολ και 2 ασίστ έστειλε με το ενάμιση πόδι την ομάδα του στον τελικό του Γκντάνσκ στις 26 Μαΐου.

Σκόρερ του 6ου γκολ ήταν ο Μέισον Γκρίνγουντ με το πρώτο του τέρμα στον φετινό θεσμό, φτάνοντας αισίως τα 10 τη σεζόν 20/21. Το αξιοπρόσεκτο με την περίπτωση του 19χρονου επιθετικού είναι πως έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλες τις φετινές διοργανώσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει με την φανέλα των κόκκινων. Συγκεκριμένα, μετρά 5 γκολ στην Premier League, 2 στο F.A Cup και από 1 στα πλαίσια των E.F.L Cup, UEFA Champions League και UEFA Europa League. Έτσι, κατέκτησε την κορυφή στην λίστα των teenager της Μάντσεστερ με τα περισσότερα Ευρωπαϊκά γκολ (7), αφήνοντας πίσω του ονόματα όπως αυτά του Τζώρτζ Μπεστ (6), Μάρκους Ράσφορντ (6), Γουέιν Ρούνεϊ (4) και Μπράιαν Κιντ (3).  Έχοντας πετύχει συνολικά 27 γκολ με τους κόκκινους πριν κλείσει τα 20 του χρόνια, βρίσκεται στην τρίτη θέση του συγκεκριμένου πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Μπεστ (37) και τον Νόρμαν Γουάιτσαϊντ (39). Μένει να φανεί αν μπορεί να τους προσπεράσει και να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ, έχοντας χρονικό περιθώριο μέχρι τον Οκτώβριο που αποβάλλει από πάνω του τον χαρακτηρισμό του teenager.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *